Op deze prachtige voorjaarsdag stond het treffen tussen de twee ploegen, in de 2e klasse, uit het Land van Heusden & Altena op het programma.

De grote vraag voorafgaand aan de wedstrijd was. Hoe is het met keeper Wesley van de Wardt en laatste man Benjamin Vos na hun botsing van vorige week in de wedstrijd tegen Delta Sports waar beiden met op het oog een ernstige blessure van het veld moesten. Achteraf gezien is de schade gelukkig meegevallen. Wesley kon één helft meedoen en Benjamin heeft de hele wedstrijd mee kunnen doen.

Jelle Bouman was weer hersteld van zijn blessure en kon ook weer starten vandaag. Trainer Marco de Jong liet de ploeg vandaag met het middenveld in een ruit beginnen om zo meer ondersteuning te kunnen geven aan spits Pascal de Vries. Ook de opkomende backs Erik den Ouden en Justin Youell zouden voor de nodige aanvallende impulsen moeten zorgen. Kortom de ploeg zou met aanvallende bedoelingen moeten beginnen.

Maar als scheidsrechter Quinten de ploegen laat beginnen aan de wedstrijd is daar, zeker voor rust, weinig van terug te zien. De thuisploeg begint wat weifelend aan de wedstrijd en moet direct in de verdediging. Na 5 minuten al een vrije trap net buiten de 16 maar deze strandt in de muur. Na iets meer dan 10 minuten ontstaat er de nodige druk van GRC 14 maar de eindpass komt niet aan. Het is de opmaat voor de eerste echte grote kans voor GRC 14 na een klein kwartier als spits Ayhan Uslu wordt weggestuurd en vrij op keeper Wesley van de Wardt af kan gaan maar in plaats van zelf te schieten kiest hij ervoor om de bal breed te leggen en die wordt onderschept.

Een minuutje later een kleine mogelijkheid voor GDC als Erik den Ouden uit een corner de bal voorlangs kopt. Maar veel meer dan dat zit er niet in voor GDC in deze fase. Na ruim 20 minuten een diepe bal van GRC 14 op Ayhan Uslu. Keeper Wesley van de Wardt komt ver zijn doel uit en lijkt de bal te verspelen maar kan het toch nog knap voetballend oplossen.

Na 25 minuten een mogelijkheid voor GDC maar de inzet van Pascal de Vries gaat naast. Twee minuten later een snelle counter van GRC 14. De bal gaat richting de snelle Michael van den Oever die te veel ruimte krijgt van Justin Youell. Ook Benjamin Vos kan het niet meer belopen en de buitenspeler schiet de bal resoluut voorbij Wesley van de Wardt in de lange hoek 0 – 1.

GDC komt maar niet in de wedstrijd en ook is er weinig lijn te bespeuren in het spel van de thuisploeg. Als de ploeg al eens richting het doel van GRC 14 gaat ontbreekt het aan de juiste voorzet. Een wapen wat juist door de winterstop de nodige treffers opleverde. Toch na een klein halfuur een nieuwe mogelijkheid als Joost van Rooijen uit een afgeslagen bal in kan schieten maar de inzet wordt geblokt. GRC 14 is feller in de duels dan GDC wat een wat matte indruk achterlaat.

Op slag van rust de beste mogelijkheid voor GDC als de immer goed spelende Jamie Youell de bal na een afgeslagen corner op de pantoffel neemt en tegen de op doellijn staande Joost Smits aanschiet. De bal komt hierbij tegen de arm van de middenvelder maar er is zeker geen sprake van opzet dus terecht dat er geen strafschop volgt.

In de rust wordt keeper Wesley van de Wardt vervangen door William Versteeg en ook Menno Schouten komt binnen de lijnen voor Justin Youell.
We zijn nog maar koud aan de 2e helft begonnen als William in de fout gaat. Hij wil een voorgegeven corner pakken maar komt niet goed aan de bal en moet deze lossen. De bal komt voor de goal waar het Michael van den Oever is die hem in het dak van doel schiet en het is 0 – 2.

Deze tegengoal zorgt er wel voor dat GDC met meer gif gaat spelen en na 54 minuten krijgt Lourens Fieten de kans op de 1 – 2 als een voorzet Menno Schouten hem vrij voor keeper Pieter Muilwijk brengt maar hij schuift de bal aan de verkeerde kant van de paal voorbij. 2 minuten later lijkt de aansluitingstreffer er wel te komen als Jelle Bouman scoort maar de treffer wordt geannuleerd voor buitenspel. GDC zet aan en een goal hangt in de lucht. Die komt er wel maar dan aan de andere kant als keeper William Versteeg zich verkijkt op een indraaiende bal van Sven den Haan en zo is na 59 minuten de wedstrijd definitief gespeeld en staat het 0 – 3.

Deze tegentreffer komt GDC niet meer te boven en het is GRC 14 wat kansen krijgt. Na 63 minuten een goed schot van Michael van den Oever maar de bal gaat voorlangs. Enkele minuten later een volgende pegel van GRC 14 die William Versteeg prima keert. Op driekwart van de wedstrijd de volgende grote kans voor GRC 14 als de opgekomen centrum verdediger Wilco van Rossum door het midden prima wordt aangespeeld vrij voor het doel komt en een niet te missen kans bied aan Henri Versteeg die echter op 5 meter voor een vrij doel nog kans ziet deze mogelijkheid om zeep te helpen en GDC nog spaart voor een grotere achterstand.

In de 82e minuut gebeurd dat toch als Benjamin Bos, Martin Kant aantikt binnen de beruchte lijnen en scheidrechter Quinten niet anders kan dan een strafschop geven die Michael van den Oever via de binnenkant van de paal raak schiet.

Na exact 90 minuten is het met een 0 – 4 stand einde wedstrijd. Een uitslag waar niets op valt af te dingen. Persoonlijke fouten waren de basis voor deze ruime nederlaag en behoudens een korte opleving tussen de 0 – 2 en de 0 – 3 bracht de ploeg ook voetballend veel te weinig vandaag.

Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen Leerdam Sport op het programma een wedstrijd die nog meetelt voor de 2e periode waarin GDC nog kansrijk is. Leerdam Sport komt weer in goeden doen met twee knappe zeges op rij tegen GJS en Nivo Sparta.
Maar zoals we ons nog kunnen herinneren was de uitwedstrijd destijds de wedstrijd die de ommekeer betekende voor GDC.
Laten we hopen dat dit ook dit weer keer het geval mag zijn.