Rode stoplichten werden genegeerd en via een omtrekkende beweging arriveerde de GDC escorte uiteindelijk aan de achterzijde van het sportpark van FC Engelen.
Het was inmiddels 09:00 uur en om 09:30 uur stonden onze dames te trappelen op het veld. Helaas moesten we het vandaag zonder Imke en Nikita doen. Imke, onze trouwe stormram/voorhoede dame mocht vandaag uitblinken met de heren van de F1.
Ook Nikita was afwezig dus waren er acht fanatieke dames die tegen de “Engeltjes” uit Den Bosch mochten spelen.
Vanaf de allereerste minuut was de tegenstander bezig met de aanval naar voren. GDC kon weinig anders dan sterk te gaan verdedigen. Dit werd overgelaten aan de twee superdames achterin (Dana en Angenitha) die werkelijk over het veld vlogen om de aanval af te slaan.
Na vijf minuten triomfantelijk alle aanvallen te hebben afgeslagen, werd Angenitha vol geraakt in het gezicht door de bal van de tegenstander. Angenitha herstelde zeer snel en bleef stug de aanvallers blokkeren.
Na zeven minuten was er dan toch de eerste treffer voor de tegenstander (1-0) die de bal naast Kyra in het doel wist te schoppen. Ondanks het hevige verzet en ook de extra inzet van onze dames, kon helaas niet voorkomen worden dat het na twee minuten weer raak was (2-0). Er werd nu nog meer inzet gevraagd EN geleverd. Britt begon samen met Mirthe en Amber de verdediging te versterken waardoor de tegenstander meer last begon te krijgen om te passeren.
De bal werd vaker veroverd en GDC begon aan een klein offensief richting doel van de tegenstander. Er kwamen zelfs doelkansen voor Eline en Amber alleen was de tegenstander goed bewapend met een uitstekende keeper.
Vijf minuten voor de rust wist FC Engelen toch nog te scoren en was het 3-0.
Na de rust en het bekertje drinken, werd de wedstrijd hervat en zag het er een stuk beter uit. GDC wist goed de bal te veroveren en door te spelen naar de voorhoede. Zowel Amber, Eline en Kyra deden super hun best om de verdediging te breken en een tegendoelpunt te scoren. Veerle was dominant aanwezig in het midden van het veld en wist de bal op belangrijke momenten af te pakken. Hierdoor kreeg GDC de mogelijkheden om uit te breken en de tegenstander in de hoek te drukken.
Doordat onze dames meer kozen voor de aanval en het belangrijker werd om een tegendoelpunt te scoren, kwam er nog een laatste kans voor FC Engelen. Mirthe kreeg een hard schot op doel te verduren en helaas was het weer raak (4-0). Nu zag je iets veranderen, de dames pikten het niet langer en maakten zich op voor de laatste krachtmeting. Angenitha, Dana en Britt vlogen naar de bal en blokkeerde elke beginnende aanval. Amber, Eline en Kyra namen de bal vervolgens meer naar voren en begonnen de tegenstander verder onder druk te zetten.
Het bleef vermoeiend maar ze hielden vol en dan……
Eline voert de aanval en weet een aantal tegenstanders uit te schakelen en rukt op naar voren. Amber volgt en dan schiet Eline op doel en raakt de keeper maar de bal komt terug. Amber is nu aan zet en schiet de bal met een keihard schot op doel. Er is geen houden aan en de keeper van FC Engelen moet buigen naar de bal die achter hem in het doel terecht is gekomen!
Dit was de laatste minuut van de wedstrijd waarin het tocht lukte om een (prachtig) tegendoelpunt te maken.
Klasse Amber, dit is je primeur dus geniet ervan!
Ook een compliment aan Veerle, die met de “doeltrappen” een fantastisch schot en doelpunt leverde namens de F3G.