Nadat de afgelopen weken werd verloren van zowel WSC C3 als Baardwijk C1, hoor je niemand bij GDC C1 meer spreken over een mogelijk kampioenschap. Wat eigenlijk de kraker moest worden, is nu de wedstrijd tussen nummer 4 GDC C1 en de koploper DESK C2. Niettemin staat voor beide ploegen genoeg op het spel; DESK C2 staat vooraf de wedstrijd gelijk qua aantal verliespunten met Dussense Boys C1 en GDC C1 is nog in strijd met Baardwijk C1 voor plek 3.

Waar in de heenwedstrijd DESK C2 binnen het half uur een 3-0 voorsprong had, is het nu GDC C1 wat sterker opent en na 10 minuten terecht op voorsprong komt. Uit een strakke corner van Sven is het Sjack die zijn voet tegen de bal zet en zo voor de 1-0 op het scorebord zorgt.
Beide ploegen zijn vervolgens gelijk aan elkaar en zorgen voor een mooie strijd. Uit een corner aan de andere kant valt halverwege de 1e helft de gelijkmaker en zo is ook de stand weer in evenwicht. In het restant tot de rust vallen er nog 3 gedenkwaardige momenten te noteren. Allereerst maakt DESK C2 uit een prima uitgespeelde aanval na 25 minuten de 1-2, wat ook de ruststand zal worden, echter had dit minimaal 2-2 moeten zijn. Uit een voorzet zorgt Loek eerst voor een schot welke de keeper van DESK C2 door zijn benen laat gaan, waarbij de vraag is of hij de bal voor of achter de lijn opnieuw pakt. Het had in ieder geval alle schijn van het laatste. Net voor de rust is het opnieuw Loek die ditmaal in een een-tegen-een duel met de uitkomende keeper terecht komt en de bal naast de verkeerde kant van de paal schuift. Zodoende gaan beide ploegen met een 1-2 ruststand de kleedkamers in.

Na rust is het DESK C2 dat sterker van start gaat. GDC C1 komt minder tot voetballen en de gasten weten de thuisploeg vast te zetten en dwingen daarmee fouten af. Dit levert echter niet de 3e goal op en naarmate de 2e helft vordert is het GDC C1 wat zich weer in de wedstrijd lijkt te bijten. Net op het moment dat er stil aan de gelijkmaker wordt gedacht, valt echter de 1-3. Daarmee is het verzet gebroken en ondanks dat de thuisploeg nog met een extra spits gaat spelen, komt de overwinning niet meer in gevaar.

“Over de gehele wedstrijd gezien een terechte nederlaag, al neemt dat niet weg dat er meer in had gezeten. Als de 2-2 wel valt, dan krijg je natuurlijk weer een geheel nieuwe situatie.” De trainer vervolgt: “Voor ons was dit echter een prima les en een wedstrijd waarin we in vergelijking met vorige week stappen hebben laten zien. Dat we opnieuw als verliezer het veld afstappen is gezien de strijd om de 3e plaats natuurlijk jammer maar wat we hebben laten zien zorgt bij mij voor vertrouwen in een goede afloop. Volgende week tegen Dussense Boys C1 kunnen we laten zien dat we leren van wedstrijden tegen Baardwijk C1 en DESK C2.”

Volgende week dus de wedstrijd in en tegen Dussen, de nummer 2 van de competitie. Gezien de overwinning van Baardwijk C1 en het gat van inmiddels 4 verliespunten is een goed resultaat noodzakelijk. We zijn benieuwd!