Een weekend waarin voor GDC C1 geen competitiewedstrijd gepland staat, maar daarom een vriendschappelijke wedstrijd tegen Noad’32 C1. Almkerk C1 meldde zich afgelopen donderdag af als vriendschappelijk sparringpartner en dus werd er snel geschakeld. Noad’32 C1 staat 3e in de andere 3e klasse en dus een tegenstander met op papier gelijke krachten. Bij GDC C1 was Roel afwezig en dus schoof Riaan uit de C2 aan als 13e speler.

Nadat het fluitsignaal om 11.15 uur voor het eerst klonk, was het direct GDC C1 wat scherp en fel startte. De gastheren werden in de duels afgetroefd en GDC C1 wist goed gebruik te maken van de geboden ruimte. Waar tegen Kerkwijk C1 en Vlijmense Boys C1 de teller na 20 minuten op 3 stond, wist de ploeg vandaag binnen deze tijdsperiode het net al 4x te vinden. Sven bracht eerst zelf de 1-0 op het bord en stelde daarna Hugo in staat nummer 2 binnen te prikken. Dirk legde de bal vervolgens keurig neer voor de scorende Jardi (3-0) voordat de mooiste aanval de 4-0 van Pieter Schreuders opleverde.

Na 20 minuten schakelde de ploeg over op het vooraf afgesproken 3-3-4 systeem om gesterkt door de voorsprong de wedstrijd voor rust al te beslissen. In plaats van door te drukken op de slecht georganiseerde verdediging van Noad’32 C1, ging de ploeg echter achterover leunen en was het de thuisploeg die kleine kansen kreeg maar niet tot scoren kwam.

In de rust vertrokken Sven en Pieter Schreuders terug naar GDC om aan te sluiten bij de B1 en zo vervolgde GDC C1 met 11 spelers deze wedstrijd waarin na 10 minuten het noodlot toesloeg. Hugo was net iets later bij de bal dan een Noad’32 speler en kreeg daarmee een enorme klap op de enkel. Uit de onderzoeken in het ziekenhuis blijkt gelukkig niets gebroken te zijn maar hij zal de komende weken vanaf de zijlijn moeten toekijken, bij deze sterkte!
De wedstrijd werd met 10 spelers vervolgd, die het uitvallen van Hugo met werklust dan moeten compenseren maar hierin niet thuis gaven. De ruime voorsprong bleek verlammend te werken en Noad’32 C1 wist stukje bij beetje de wedstrijd naar zich toe te trekken. De duels werden niet meer gewonnen en de thuisploeg werd steeds meer dreigend met de 4-1 na 20 minuten tot gevolg. Waar werd gehoopt op een schrikeffect vielen niet veel later ook de 4-2 en 4-3 en dus werd het uiteindelijk nog een spannende slotfase, waarin niet meer gescoord werd.

Zodoende een overwinning voor GDC C1 in een wedstrijd met 3 verhalen, aldus de trainer: “Het begin was zoals we het graag zien, fel, snel combinerend en scherp voor de goal. Na 20 minuten vergeten we druk te blijven zetten wat bij een 3-3-4 formatie noodzakelijk is en daardoor krijgt Noad’32 C1 weer hoop. De tweede helft is een verhaal apart door de noodzaak om met 10 spelers te spelen. Aanvallend ga je dan stootkracht te kort komen maar dat moet je als ploeg dan ook beseffen en met volle overtuiging het defensieve werk doen. Dat is iets wat we niet goed hebben gedaan en dus als les mee kunnen nemen.”

Volgende week de een na laatste competitiewedstrijd als HHC’09 C1 op bezoek komt in Eethen. Op papier opnieuw een tegenstander voor een snelle voorsprong, of dat ook lukt kunt u volgende week vanaf 12.15 uur zelf zien!