Op deze mistige zaterdagochtend staat er voor de jongens van de E3 eindelijk weer eens

een thuiswedstrijd op het programma, tegen Altena E2. Ze zijn allemaal goed gemotiveerd en beginnen, net als de tegenstanders, fel te spelen.

Altena doet een poging om een doelpunt te maken maar Jurre houdt de bal keurig uit zijn doel. Dan gaat de bal naar de andere kant van het veld en schiet Stefan net naast het doel, Jetze schiet op de paal en de bal van Jesse wordt door de keeper van Altena tegen gehouden. Maar dan speelt Jetze de bal goed naar Stefan en die maakt, net als vorige week, het eerste doelpunt. Een paar minuten verder zwakt het spel van onze jongens wel wat af en krijgt Altena meer balbezit. En dan is daar ineens de 1-1. Altena krijgt nu de smaak te pakken en doet meerdere pogingen om de stand in hun voordeel te krijgen maar Jurre blijft zijn hoofd erbij houden en houdt alle ballen uit het doel. Ook als Altena vlak voor het doel een vrije trap krijgt houdt Jurre die tegen. Maar dan laat onze verdediging even een steekje vallen en maakt Altena de stand op 1-2.

Dit willen we niet en Tim doet dan ook zijn uiterste best om er voor GDC een doelpunt uit te halen maar helaas lukt het iedere keer net niet. De keeper van Altena (overigens een hele goeie) krijgt het druk want onze jongens doen diverse pogingen om de stand gelijk te krijgen maar ook na goed overspel tussen Bruce, Jetze en Jonathan lukt het niet. Ook een schot van Jonathan wordt door de keeper tegen gehouden. Maar dan………. Één minuut voor de rust zet Jetze alleen een actie op touw en hij scoort! En met een stand van 2-2 gaan we de rust in.

In de kleedkamer krijgen de jongens te horen dat het spel in de eerste helft niet geweldig was en dat de tweede helft beter moet dan de eerste. Vol goede moed beginnen we aan de tweede helft. Jan, die eerst in de wissel stond, is nu ook op het veld en weet goed wat hij moet doen. Hij schopt verschillende ballen weg voor het doel. Ook Kasper komt goed op gang en verdedigd goed. Ook Jesse zet een tandje bij en hij maakt de 3-2. Bij Altena wil het nu niet meer lukken. Uit een corner lukt het hen ook niet om te scoren. Maar ‘onze’ Jesse heeft de smaak te pakken en hij scoort weer. Het is nu al 4-2. Jesse probeert nog eens maar schiet dan naast het doel. De bloeddruk van onze trainers is inmiddels flink gestegen want ondanks dat onze jongens voor staan zijn de trainers niet tevreden over de manier van spelen. Ook bij sommige fanatieke moeders langs de lijn loopt de hartslag behoorlijk op. Maar dan speelt Bruce de bal heel netjes naar Jesse en die kan weer een doelpunt maken. 5-2! De bal gaat nog even naar de andere kant van het veld maar daar wordt heel goed verdedigd door Jan en Kasper. De bal komt weer in bezit van Jetze en hij maakt de 6-2. De tegenpartij krijgt dan een corner maar die wordt keurig door een kopbal van Luca uit het doel gehouden. Ook GDC krijgt nog twee keer een corner , die allebei door Bruce genomen worden, maar het lukt niet om er nog een doelpunt uit te halen. Ook Stefan haalt nog een keer flink uit maar helaas, de keeper houdt de bal tegen. En dan fluit de scheidsrechter en is de wedstrijd afgelopen. Eindstand 6-2! Een mooi resultaat!

Volgende week weer een thuiswedstrijd maar dan tegen Sleeuwijk.