Zaterdag 14 december om 09:15 kwamen onze dames het veld op in een groen shirt om uit te komen tegen Wilhelmina uit Den Bosch.
Deze ploeg hebben we eerder als tegenstander ontmoet en toen kwamen we trots terug met 3 punten. Nu is het maar weer de vraag hoe het deze keer zal gaan, de dames hebben er in ieder veel zin in. Amber had de eer om als keeper het GDC doel te mogen verdedigen en de wedstrijd zou starten met 8 tegen 8. Ondanks deze 8 spelers hadden wij nog twee reservespelers achter de hand om te wisselen.
De aftrap werd genomen en we zagen hoe beide ploegen de aanval zochten. Na zes minuten speeltijd wist Wilhelmina de aanval af te ronden met een prima doelpunt en was het 0-1. Imke en Eline namen de aftrap en weg waren ze, op zoek naar de gelijkmaker. Kyra, Nikita en Veerle hielpen fantastisch mee om vanuit het middenveld de voorhoede te bereiken.
Twee minuten na de aftrap werd Eline aangespeeld en sprintte ze weg met de bal op zoek naar de keeper. Met een fraaie actie en een goed gericht schot zat de bal keurig naast de keeper in de hoek. De gelijkmaker was een feit (1-1) en iedereen had hoop op een volgende overwinning.
Alle dames waren goed bezig om de tegenstander niet veel ruimte te geven omdat we zagen dat ze aanvallend snel konden voetballen. Eén Bossche jongen was zelf zeer gevaarlijk en Dana, Mirte en Angenitha hadden alle kracht nodig om deze aanvaller te stoppen.
Amber kwam een paar keer oog in oog met deze snelle spits en wist een aantal keren de bal fantastisch te onderscheppen. Ook een hard schot op doel werd door haar prima gestopt. Compliment voor Amber die het doel uitstekend verdedigde tegen deze aanvallende ploeg.
Na 15 minuten was het helaas toch weer deze snelle spits uit Den Bosch, die het gelukt was om uit te breken en een doelpunt te scoren (1-2).
GDC bleef de moed erin houden, Mirthe, Dana, Nikita en Angenitha waren super gemotiveerd en blokkeerden zoveel mogelijk de aanval van Wilhelmina. Toch wist de spits van Wilhelmina, 3 minuten voor het einde van de eerste helft, het derde doelpunt te scoren (1-3).
Na de rust was GDC opgepept en zagen we hoe dit team bleef aanvallen en waren we vaak op de helft van de tegenstander. Zowel Kyra, Dana, Mirte en Angenitha waren erg gedreven om op het doel van de tegenstander te schieten. Er kwamen nu volop kansen maar Wilhelmina verdedigde super en er was voor doel bijna geen doorkomen aan. Het leek wel of alle spelers van Wilhelmina in het doel stonden en GDC bleef maar proberen om een doelpunt te maken. Kansen volop maar het lukte dit keer niet goed om ze om te zetten in resultaat.
Nu GDC vrijwel alleen aanvallend speelde, kwamen er ook kansen voor Wilhelmina en 6 minuten voor het einde was het weer raak en scoorde Wilhelmina het vierde doelpunt (1-4). We bleven aanvallen en we zagen hoe alle GDC dames voor goud bleven strijden. Angenitha had zelfs nog een schot op doel waarbij de keeper de bal tegenhield maar volgens ooggetuigen was de bal achter de doellijn gesignaleerd. De scheidsrechter had dit even niet opgemerkt en dus telde het doelpunt helaas niet mee!
Ook Imke, Kyra, Dana, Britt en Veerle bleven beuken op de verdediging maar Wilhelmina hield stand.
Uiteindelijk lukt het Eline nog in de laatste minuut om voorbij de laatste verdediger te sprinten en de bal in de hoek te schieten. Direct hierna volgt het fluitsignaal en zijn de rollen omgedraaid. Wilhelmina pakt 3 punten en het wordt uiteindelijk 2-4.