Zaterdag 01 februari 2014. Dit keer een wedstrijd tegen Wilhelmina ’26 (F2) te Wijk en Aalburg. Doordat de F1 vandaag niet hoefde te voetballen was Angenitha toch van de partij en kreeg zij de rol van assistent-trainer. Verder was iedereen aanwezig en kregen we een prachtige wedstrijd te zien. We waren al een klein beetje gewaarschuwd toen bleek dat onze tegenstander de vorige partij met 7-0 had gewonnen. Vol goede moed stapten de dames het (modder)veld op en om 09:18 was de aftrap een feit.

Nikita had de handschoenen aan en mocht de eerste helft als keeper in het doel. Achterhoede was bestemd voor Dana, Irene en Britt. Op het middenveld waren aanwezig Veerle, Kyra en Amber en als voorhoede zagen we Imke en Eline.
Wilhelmina veroverde snel de bal en zetten de verdediging van GDC aardig onder druk. Het duurde slechts één minuut voordat het eerste doelpunt viel, een prima doorbraak door slim overspel en Nikita was kansloos (1-0).
Beduusd van het snelle doelpunt en de slechte (klimaat) omstandigheden zorgen ervoor dat er een bevroren toestand bleek te ontstaan. Wilhelmina bleef druk zetten maar o.a. Irene, Britt en Dana bleven goed verdedigen zodat we toch nog overeind bleven.
Met vlagen zagen we hoe de aanval goed werd opgevangen en gelijk werd afgewisseld met een mooie opbouw naar voren. Kyra nam de bal vaak keurig mee naar voren en was dan op zoek naar haar teamgenoten. Het viel helaas niet altijd mee om iemand te vinden die haar kon helpen, enigszins bevangen door de kou waren sommige dames al na 10 minuten niet meer zo actief.
We zagen o.a. Dana, bijna verstijfd, over het veld “wandelen” op zoek naar een warmtebron die haar extra energie zou kunnen geven.
Wilhelmina had, op het eerste gezicht, minder last van de combinatie regen, wind en modder en zij bleven het spel domineren. Onze dames lukte het wel om overeind te blijven en ervoor te zorgen dat ze niet te veel kansen zouden benutten.
Dan komt er een kans voor GDC, Amber krijgt de bal en passeert een tweetal verdedigers. Ze rent richting de keeper van Wilhelmina en vanaf twintig meter afstand, schiet Amber op het  doel. De bal wordt omhoog geschoten en gaat met een boog over de keeper. Helaas doet de wind de rest en gaat de bal ook over het doel. Jammer voor Amber dat de bal dit keer niet in het netje belandde.
Dan komt er een aanval van Wilhelmina en zien we, door mooi samenspel, hoe de spits via de rechterkant naar het doel stormt.
Nikita staat klaar en maakt het doel zo klein mogelijk en dan volgt het schot. De bal wordt vol geraakt en we zien hoe de bal richting de rechter hoek van het doel vliegt. Met deze snelheid en op weg naar de uiterste hoek is het onmogelijk voor Nikita om de bal nog te kunnen stoppen.
Maar dan gebeurt er iets onverwachts, de bal wordt opgevangen maar dit keer niet door Nikita. Het is de broer van Mirte (Toine) die de bal met een reflexbeweging uit de hoek weet te stoten. Toine stond te kijken naast de paal en toen hij de bal zag aankomen was het een snelle beweging en de bal was gered uit het doel.
Ondanks deze prachtige actie van Toine (natuurtalent) was het toch wel een doelpunt voor Wilhelmina, aangezien we niet met een extra keeper mogen voetballen (2-0).
Een paar minuten later is de eerste helft voorbij en rennen de dames richting de kleedkamer. Daar aangekomen zitten een aantal dames al met de rug tegen de verwarming, bij te komen van de regen en de kou. De wedstrijd wordt besproken en er volgen wat aanwijzingen voor de tweede helft.
Wilhelmina neemt de aftrap en gelijk zijn Imke en Eline erbij en veroveren de bal. Veerle, Kyra en Irene helpen fantastisch mee en we blijven spelen op de helft van de tegenstander. Ook al raken we de bal kwijt, gelijk is iedereen alert op de bal en slagen we erin om de bal te veroveren. Eline speelt de bal (vaker) door omdat ook Amber en Imke zorgen dat ze vrij staan en samen proberen ze door de verdediging te komen.
Nu wordt Wilhelmina in de hoek gedreven en blijft GDC aanvallen. Britt en Dana hebben super snelle acties waardoor de tegenstander vaak van de bal wordt gezet. De dames schreeuwen om de bal en spelen goed over naar elkaar. De bal gaat snel rond en Wilhelmina begint het lastiger te krijgen.
Mirte staat nu op het doel en komt weinig meer in actie. Een enkele keer lukt het Wilhelmina om voor het doel te komen maar zonder resultaat. Mirte let goed op en stormt op tijd het doel uit om de bal te grijpen voordat de aanvaller kan schieten (compliment Mirte).
Dana is volledig ontdooit en krijgt er zin in. Ze helpt uitstekend de aanval op te zetten en krijgt zelfs kansen voor het doel van Wilhelmina. Ook Amber zet de versnelling hoger en komt een paar keer gevaarlijk voor het doel. Helaas zijn de schoten net naast en lukt het maar niet om de bal in het net te krijgen. Ook Imke en Eline krijgen kansen maar ze worden helaas niet verzilverd.
Zo blijven de dames druk zetten en spelen zeer aanvallend voetbal waardoor Wilhelmina geen kans krijgt om nog te scoren. Helaas geldt dit laatste ook voor onze dames en blijft de stand 2-0.
Compliment aan alle dames, die door uitstekend samenspel, beter zijn gaan voetballen.