Deze wedstrijd waren onze dames super geconcentreerd om tot het uiterste te gaan tegen de koploper OJC Rosmalen F12. Britt stond voor het eerst in het doel en Kyra en Eline begonnen de wedstrijd als wissel omdat ze vanochtend al een wedstrijd hadden gespeeld samen met de F1.
Alle dames waren aanwezig voor deze superwedstrijd die thuis werd gespeeld.
De aftrap werd genomen en de aanval werd ingezet, gelijk werd duidelijk dat Rosmalen sterk op het middenveld was en gevaarlijk via de flanken wist weg te komen. Het middenveld werd zwaar verdedigd door Mirte en Amber en achterin waren de vedetten Angenitha en Dana van de partij. Deze vier dames hebben werkelijk schitterend voetbal laten zien en wisten zelfs tot ver voorin mee te voetballen.
Echter na 10 minuten speeltijd was er toch de counter voor OJC Rosmalen die slim de bal veroverde en door goed samenspel, de bal naar de vrije man speelden. De bal werd prima binnengeschoten en het was 0-1 voor OJC.
Na de aftrap was het weer Rosmalen die bleef aanvallen maar GDC bleef prima overeind. Onze dames werden feller en ik zag Mirthe tijdens het verdedigen in botsing komen met een aanvaller en beiden lagen verbaasd op de grond naar de wolken te staren. Angenitha vroeg aan het begin van de wedstrijd of je met de schouder mag duwen en gaf een voorbeeld duw. In de wedstrijd was ze iets te enthousiast en zag ik een aanvaller gelanceerd worden en in het kunstgras duiken.
Ook Nikita en Veerle zetten alle zeilen bij om het Rosmalen zo lastig mogelijk te maken. Helaas voor ons kwam er 5 minuten voor het einde van de eerste helft, toch nog een aanval met een doelpunt als resultaat (0-2). Britt deed ontzettend haar best maar liet wel doorschemeren dat ze toch liever op het veld zou willen zijn dan in het doel.
Na de rust waren de dames strijdlustig begonnen en zagen we hoe de dames van GDC vaker het territorium van Rosmalen begonnen te verkennen. Er kwamen verschillende fraaie aanvallen richting het doel van de tegenstander. We zagen Eline en Imke knokken om de verdediging van OJC te kraken maar helaas zonder echt gevaarlijke kansen op doel. Amber, Angenitha en Mirte gingen nu wat vaker mee naar voren om de aanval te ondersteunen en dit was zeer succesvol. Imke krijgt de bal aangereikt en duwt zich door de verdediging om uiteindelijk oog in oog met de keeper te staan. De bal wordt vol met de punt van de schoen geraakt en het is het eerste GDC doelpunt van de wedstrijd (1-2).
Nu draait de wedstrijd en blijft GDC de druk opvoeren, alle dames zijn te vinden op de helft van de tegenstander en Rosmalen wordt in de hoek gedrukt. Kyra rent van links naar rechts om de bal te veroveren en af te spelen richting voorhoede, klasse. Mirte, Veerle en Amber drijven de tegenstander verder naar achteren maar dan komt onverwacht een lange bal naar een speler van OJC. Deze speelt de bal breed naar een vrije man voorin die nu handig naar het doel van GDC sprint. Britt staat klaar om de bal op te vangen maar de speler schiet keurig in de hoek (1-3).
Ondanks dit onverwachte doelpunt zijn onze dames toch in staat om aanvallend te blijven voetballen. Er komen nu kansen voor GDC, de achterhoede met Dana en Angenitha komen ver naar voren en zo ontstaan er kansen. GDC neemt regelmatig een hoekschop maar het lukt (nog) niet om te scoren. Ook Nikita, Veerle en Kyra blijven de bal opzoeken en veroveren waardoor OJC steeds vaker moet verdedigen. Dan is het moment aangebroken en is GDC vol in de aanval en zijn werkelijk alle dames bezig om een kans te forceren.
Dit lukt uiteindelijk zo’n vijf minuten voor het einde. Weer is het Imke die zich door de verdediging weet te drukken en met de bekende punt van de schoen het tweede doelpunt voor GDC scoort. Alle dames juichen en zijn dolblij dat ze de tegenstander zo dicht op de hielen zitten. De laatste minuten staan in het teken van de gelijkmaker die ze dolgraag zouden willen maken.
De stand blijft echter 2-3 in het voordeel van Rosmalen. Onze dames kunnen met opgeheven hoofd het veld verlaten, dit is een uitstekend resultaat tegen de koploper van onze poule.
Nog een extra compliment voor Britt die haar doeltrap geweldig heeft genomen en als keeper een prima wedstrijd heeft gespeeld.