Op het zonovergoten voetbalveld van GDC kon de wedstrijd om 10:00 uur beginnen tegen de F10 uit ‘s-Hertogenbosch. Voor aanvang was het nog even wisselen van shirt en mochten onze dames het trotse gele shirt inwisselen voor een groen.

Na de aftrap was het gelijk vol in de aanval maar het was direct duidelijk dat ook de tegenstander gretig op de bal speelde. Gelijk al in de eerste minuten van de wedstrijd kwamen er voor beide teams al kansen voorbij. Helaas lukte het de tegenstander, om na drie minuten speeltijd, de bal naast Veerle in het doel te schieten (0-1).
Een minuut later komt er weer een krachtige aanval van de tegenstander en dit keer ligt Dana op de grond nadat ze in botsing was gekomen met één van de aanvallers.
GDC wordt wakker en ondanks het felle “tegenlicht” weet Imke de hoogste versnelling te bereiken en breekt uit. De verdediging van Emplina wordt gekraakt en dan volgt een ferm schot op doel en is het gelijk raak! (1-1). Prima gedaan Imke en dit is ook wat ze vooraf had gezegd te gaan doen, namelijk minimaal een doelpunt maken.
Ook Amber wilde dolgraag scoren en wist tot twee keer toe de bal af te pakken op eigen helft en vervolgens de bal mee te nemen richting het doel van de tegenstander. Helaas voor Amber, wisten deze Boschenaren het doelgebied prima te verdedigen.
Ook Eline is gretig en wil dolgraag dat GDC op voorsprong komt. Ze weet diverse malen uit te breken maar helaas worden haar kansen niet omgezet in doelpunten maar wel in hoekschoppen. Ook op  het middenveld wordt stevig gevoetbald door Nikita en Kyra die flink hun best hebben gedaan door constant de bal te blijven veroveren. Mirte speelde voortreffelijk en maakte het de aanvallers erg lastig om haar te passeren. Mirte speelde de bal prima door naar voren zodat onze aanvallers tegengas konden geven.
Het blijkt steeds meer dat onze tegenstander zich niet snel uit het veld laat slaan. Zowel GDC als Emplina blijven jagen op de bal en vaak zijn het net “spreeuwen-wolken” die over het veld vliegen, achter de bal aan op zoek naar het doel.
In de laatste minuut, in het heetst van de strijd, raakt Britt met de schoen de tegenstander die aangeslagen blijft liggen op het veld. Het blijkt mee te vallen en we gaan de rust in met een gelijkstand (1-1).
De tweede helft lijkt qua spel op de eerste en beide ploegen zijn op zoek naar kansen. In de tweede minuut is het al weer raak, de aanvaller van de tegenstander weet zijn kans te verzilveren en het is 1-2.
Bij Eline komt er nu stoom uit de machine en zij stormt op richting het “Bosche” doel. De keeper staat klaar maar dan wordt Eline getackeld net buiten het strafschopgebied (vrije trap). De tegenstander zet de muur op en Eline staat al klaar voor het schot op doel. Eline neemt een lange aanloop en schiet volle kracht op doel. De bal raakt een tegenstander en verandert van richting, DOELPUNT (2-2).
Kort daarna volgt een prachtige redding van Dana die de bal weet af te pakken van een “Bosche” aanvaller. Hierdoor werd GDC op het nippertje gered van een tegendoelpunt. Weer volgt er een aanval van Emplina en dit keer is het raak, de spits van de tegenstander schiet uiterste hoek en Veerle (keeper) is kansloos (2-3).
In de laatste zeven minuten blijven onze dames hun uiterste best doen om de gelijkmaker te scoren. Amber, Kyra en Imke beuken constant op de verdediging van de Bosche ploeg. Ook Angenita is volop aan het zwoegen om de ploeg te redden. Ondanks een overtreding op Angenita, weet zij toch met pijn in haar knie weg te sprinten en de bal naar voren te brengen (Klasse).
Al zijn we diverse keren gevaarlijk dicht bij een doelpunt, het lukt uiteindelijk niet meer om te scoren. Onze dames feliciteren Emplina met hun overwinning (2-3) en maken zich klaar voor de strafschoppen.
Volgende week zijn deze kanjers weer te bewonderen, maar dan in Kerkdriel!