We gaan eerst nog even terug naar de wedstrijd van vorige week tegen Hardinxveld. Ik heb daar geschreven dat Justin Youell de openingstreffer maakte. Dit moet echter zijn Pascal de Vries. De opening op Stefan Storchart kwam wel van Justin Youell waarmee dit ook weer is rechtgezet.

Dan de wedstrijd van vandaag. Voor de thuisploeg, Geinoord een wedstrijd met gemengde gevoelens. Enerzijds omdat de vereniging gisteren afscheid moest nemen van clubman pur sang Wim van Genderen en anderzijds omdat de ploeg bij winst vandaag kampioen zou zijn. Een groter contrast is haast niet denkbaar.

GDC moest zien het blazoen weer op te poetsen nadat het eerder deze week de beslissingswedstrijd, voor de 2e periode, tegen Nivo Sparta met 3 – 0 had verloren. In deze wedstrijd hadden Benjamin Vos en Justin Youell een gele kaart gehad waardoor beiden voor deze wedstrijd waren geschorst. Op zich toch wel wat vreemd zou je zeggen omdat het hier geen competitie wedstrijd betrof. In de warming up kwam er nog meer tegenslag toen Jamie Youell af moest haken vanwege een blessure. Aangezien het 2e elftal nog volop strijd om p/d wedstrijden te voorkomen was de reservebank al dun bezet en dat werd er op deze manier niet beter op. Dit alles had tot gevolg dat Lourens Fieten samen met Joost van Rooijen het centrale duo vormden en Emiel van der Heijden op 10 mocht beginnen. Verder was de vraag of de ploeg de teleurstelling al had verwerkt van het mislopen van de 2e periode titel.

Na een indrukwekkende 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Wim van Genderen van Geinoord kwam het antwoordt op de eerdere vraag al heel snel in de wedstrijd, nee dus. Want direct vanaf de aftrap ging het al fout bij GDC. Overigens niet alleen hierdoor maar de ploeg leek ook behoorlijk onder de indruk van de hele entourage die hoort bij een ploeg die kampioen gaat worden.

In de 3e minuut leidt Emiel van der Heijden ver op de helft van Geinoord, met veel spelers van GDC in aanvallende positie, balverlies en daar weet de thuisploeg wel raad mee want enkele seconden later is het  1 – 0 door Vincent Griffioen die, na een perfecte counter, vrij voor Wesley van de Wardt geen fout maakt en het sportpark al vroeg in vuur in vlam zet.

5 minuten later kopt Jelle Bouman te kort terug op Wesley van de Wardt en Vincent Griffioen zit er tussen. Zijn inzet kan, ten koste van een hoekschop, nog worden gepareerd door Wesley van de Wardt. De corner wordt echter onhoudbaar door Ralf Reniers binnengekopt en Geinoord zit al vroeg in de wedstrijd op rozen 2- 0.

Toch zou het een minuut later zomaar 2 – 1 kunnen staan als GDC een corner krijgt in de 9e minuut en tot er driemaal toe kan worden ingeschoten door GDC maar tenslotte levert het geen doelpunt op. De laatste inzet van Pascal de Vries komt nog het dichtst bij een treffer maar de bal wordt van de doellijn gekopt.

GDC pakt het hierna beter op en komt ook iets beter in de wedstrijd en krijgt ook de nodige ruimte om te voetballen maar echt gevaarlijk kan de ploeg niet worden. Met name op het middenveld worden Jamie Youell en Lourens Fieten node gemist. Geinoord controleert en blijft loeren op mogelijkheden.

Na 23 minuten scoort de ploeg de 3 – 0 door Vincent Griffoen als hij Wesley van de Wardt verrast met een schot in de korte hoek daar waar de GDC goalie op een voorzet had gerekend. De wedstrijd is hiermee in een vroeg stadium al gespeeld. De thuisploeg speelt het verder goed uit de in de 1e helft en op het einde daarvan noteren we nog een inzet van Vincent Griffioen die voorlangs gaat en een schot van Robert Maat wat via de lat over gaat.

Na rust brengt Marco de Jong A-junior John van Zelst binnen de lijnen ten koste van Emiel van der Heijden. Lourens Fieten schuift hiermee weer door naar het middenveld. De 2e helft laat Geinoord het initiatief aan GDC waardoor het veel meer op een wedstrijd lijkt dan voor rust. In de 50e minuut een vrije trap voor GDC. Stefan Storchart bereikt Pascal de Vries maar zijn inzet is een prooi voor keeper Niels Renes.

GDC blijft zoeken naar de ere treffer en in de 70e minuut probeert Johnny van Mersbergen het met een afstandsschot wat ruim naast gaat. Geinoord is inmiddels al met hoofd bij het kampioensfeest en de ploeg gelooft het allemaal verder wel. In de slotfase geeft de ploeg nog wel even gas en moet Wesley van de Wardt tot 2x toe redden op een inzet van Robert Maat en invaller Paul Roestenburg. Het lukt de laatste ook niet om de rebound om te scoren.

Na ruim 90 minuten fluit scheidsrechter van den Bergen af en is Geinoord de terechte kampioen van de 2e klasse F. De ploeg heeft de dans om de titel van begin tot het einde geleidt Wij feliciteren de spelers en de technische staf met dit resultaat.

Voor het eerst dit seizoen werd GDC echt geconfronteerd met het feit dat de ploeg een (te) smalle selectie heeft. Het gehele seizoen heeft men nauwelijks te maken gehad met schorsingen en blessures waardoor steeds in vrijwel de sterkste formatie kon worden geacteerd. Een lichtpuntje vandaag was het opreden van A-junior John van Zelst. Hij kan terugzien op een geslaagd debuut.

Verder gaan de felicitaties nog uit naar assistent scheidsrechter Gertjan Bax die gisteren is benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau. Gertjan ook namens GDC van harte gefeliciteerd met je lintje.

Volgende week gaat GDC op bezoek bij het zo goed als gedegradeerde SV Capelle. Deze ploeg verloor vandaag met 2 – 3 van GRC  ’14 en staat, met nog 2 wedstrijden te gaan, 6 punten achter op Unitas met ook nog eens een veel slechter doelsaldo. GDC vinden we na vandaag terug op de 4e plaats met 1 punt achterstand op Nivo Sparta wat 2e staat. Kortom als GDC de laatste 2 wedstrijden weet te winnen kan het zich wellicht nog plaatsen voor de nacompetitie. Maar lukt dat onverhoopt niet dan is er geen man over boord want het seizoen is, wat mij betreft, al meer dan geslaagd!! Maar leuk zou het natuurlijk wel zijn om de nacompetitie te halen. Het blijft toch iets heel speciaals. Dus mannen we rekenen nog er nog op dat jullie de komende twee wedstrijden alles uit de kast halen en dan zien we op het einde wel of het genoeg is.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Jelle Bouman, Joost van Rooijen, Lourens Fieten, Erik den Ouden.

Midden: Stefan Storchart, Emiel van der Heijden (46 John van Zelst), Johnny van Mersbergen, Menno Schouten (72 Bart van den Boorgaard),

Voor: Pascal de Vries, Maarten van Wijlen.