Er zijn extra foto´s aangeleverd van de wedstrijd van GDC tegen Altena van afgelopen zaterdag:

DSC_0041 DSC_0043 DSC_0047 DSC_0048 DSC_0051 DSC_0096 DSC_0097 DSC_0098 DSC_0139

Vandaag ontving GDC directe concurrent Altena in Eethen. Ook vandaag kon trainer Frans Grondman, wegens familie omstandigheden, niet aanwezig zijn zodat de coaching, evenals vorige week, in handen was van René Splinters. Ten opzichte van vorige week was er één mutatie in de opstelling. Stefan van Veen verving Stefan Storchart en krijgt hiermee de beloning voor zijn goede instelling en trainingsarbeid van de voorbije weken.

startrij

Ivar 4

Na het zeer matige optreden van vorige week bij WNC waren de spelers uit op eerherstel en Altena zou daarvan het slachtoffer moeten worden. Beide ploegen staan op een nacompetieplaats (kort boven de laatste plaats) waarmee er dus sprake is van een echt degradatieduel. Beide ploegen zijn dan ook alleen gebaat bij de volle winst. Om half drie laat scheidsrechter Elderson, onder voorjaarsachtige weersomstandigheden, beide ploegen beginnen aan de wedstrijd. Altena begint hier aanmerkelijk beter aan dan GDC. Na 2 minuten zien we Justin Youell mistasten op een diepe bal en het is direct Ranil van Gestel die vrij opduikt voor Wesley van der Wardt die echter adequaat ingrijpt en redding brengt. Altena heeft het betere van het spel en na 9 minuten zien we Jelle Bouman de fout ingaan en het is opnieuw Ranil van Gestel die vrije doorgang krijgt. Dit keer wil de aanvaller de bal breed leggen op een ploeggenoot maar dat doet hij zo slordig dat andermaal Wesley van der Wardt in kan grijpen en zijn ploeg opnieuw behoedt voor een vroege achterstand.

Stefan

Langzaam maar zeker begint ook GDC van zich af te bijten en na 14 minuten zien we een goede rush van Stefan van Veen correct gestuit worden in de 16 zodat de aanvaller niet tot een afronding kan komen. 5 minuten later weer een goede GDC aanval. Tom Hesselberth stuurt Lourens Fieten weg op rechts maar zijn voorzet kan net niet worden binnen gewerkt. Altena blijft loeren op zijn mogelijkheden en na 26 minuten weer een snelle uitbraak van de ploeg uit Nieuwendijk maar dit keer is de verdediging van GDC beter bij de les en het is Erik den Ouden die goed ingrijpt en erger voorkomt.

john

Na 39 minuten opnieuw een mogelijkheid voor Altena als de ploeg, op 20 meter, een vrije trap recht voor het doel krijgt. De inzet strandt echter in de muur. De slotfase van de 1e helft is voor GDC. Na 41 minuten zien we een strak schot van Pascal de Vries wat nog ternauwernood door keeper Martijn Visser kan worden gekeerd ten koste van een corner. Echter een half minuutje later wordt hij dan toch gepasseerd want de corner van Tom Hesselberth wordt keurig door de vrijstaande Jelle Bouman tegen de touwen gekopt 1 – 0.  https://www.facebook.com/photo.php?v=369282583214129&l=687697673484776916

Twee minuten later identieke corner nu van Jamie Youell en de kopbal komt van Benjamin Vos maar dit keer is Martijn Visser op zijn post. Er is echter ook gefloten dus een eventuele treffer zou zijn afgekeurd. Beide ploegen beginnen dan ook met een 1 – 0 ruststand aan de thee en de wetenschap dat er nog niets beslist is.

Altena komt goed uit de kleedkamer en na 51 minuten zien we een schot van Ranil van Gestel, via het been van Erik den Ouden, en de binnenkant van de paal weer terug het veld in springen. GDC verkrampt iets en heeft moeite om de bal in de ploeg te houden.

pascal uit de dekking

Luuk Molenschot probeert in de 58e minuut met een vliegend schot het GDC doel onder vuur te nemen maar de bal vliegt net over. Daarna is het toch GDC wat het stokje weer wat overneemt en enkele mogelijkheden creëert. Na 68 minuten een goede aanval waarbij Lourens Fieten de bal meegeeft aan invaller Stefan Storchart maar zijn inzet verdwijnt naast het doel van Martijn Visser. In de 73e minuut de kans voor Altena op de gelijkmaker als Ranil van Gestel doorkomt over links de voorzet aan Remon Duijzer is op maat en op 14 meter van het doel kan hij vrij uithalen. Echter in plaats van rustig een hoek uit te kiezen schiet hij veel te wild in waarbij de bal ruim over het doel van GDC verdwijnt. Altena moet meer en meer risico nemen om nog iets te forceren. Iets wat GDC mogelijkheid geeft om te counteren.

DSC_2162

Na 79 minuten zien we een prima counter van GDC. Deze begint bij Erik den Ouden die bal goed meegeeft naar de op rechts uitgeweken Pascal de Vries die met een strakke voorzet Lourens Fieten bereikt. De inzet van Fieten beland op de vuisten van keeper Martijn Visser. Zo blijft het spannend tot de laatste minuut.

90e

Spijt hoeven we daar uiteindelijk niet van te hebben want het beste van deze middag werd bewaard voor het laatst. Want in de 92e minuut is het Pascal de Vries die aan alle onzekerheid een einde maakt als hij met een prachtig schot/volley van ruim 40 meter keeper Martijn Visser verrast en de 2 – 0 eindstand op het scorebord zet.

GDC 2-0 jpg

2-0

Even later kunnen de handen de lucht is als scheidsrechter Elderson affluit en GDC 3 belangrijke punten bijschrijft in de strijd tegen degradatie.

eindsignaal

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor een hardwerkend GDC wat daarmee de misstap van vorige week wegpoetst. De ploeg toonde veel wilskracht en ook meer absolute wil om te winnen dan Altena. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat het er na 10 minuten heel anders uit had kunnen zien als Altena de twee 100% kansen had benut. Dat gebeurt niet en dat kunnen de Nieuwendijkers zichzelf aanrekenen. Verder was het een echt degradatie duel met veel strijd en weinig goed voetbal maar in deze fase tellen alleen de punten en die kwamen uiteindelijk dan ook terecht bij de ploeg die er de meeste aanspraak op mocht maken. Als we kijken naar de overige resultaten dan kunnen we stellen dat het een uitstekende middag is geweest. Want van de ploegen op plaats 8 tot en met 14 kwam alleen GDC tot de volle winst. Volgende week geen voetbal vanwege carnaval waarna op 8 maart de draad weer wordt opgepakt met de uitwedstrijd tegen Tricht. Deze promovendus staat inmiddels op een keurige 6e plaats.

Doel: Wesley van der Wardt

Achter: Erik den Ouden, Jelle Bouman, Benjamin Vos, Justin Youell

Midden: Lourens Fieten, Jamie Youell, Johnny van Mersbergen, Stefan van Veen (85 Joost van Rooijen)

Voor: Tom Hesselberth (65 Stefan Storchart), Pascal de Vries