In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, waarin streekgenoot Rijswijkse Boys de tegenstander was, moest GDC zien zich veilig te spelen in de tweede klasse. Een overwinning zou in ieder geval zekerheid geven en bij een gelijkspel of nederlaag was men afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd SVW – Hardinxveld.

GDC begon prima aan de wedstrijd en in de 2e minuut had de ploeg al op voorsprong kunnen komen maar de inzet van Erik den Ouden strandde op de binnenkant van de paal. Het spel golft op en neer in de 1e helft maar de beste kansen blijven toch voor GDC. Maar ook Rijswijkse Boys roert zich goed en na ruim een half uur moet Wesley van der Wardt zich volledig strekken op een inzet van Ricky Vroon en brengt knap redding. De 2e helft is van aanmerkelijk minder niveau. Rijswijkse Boys leunt wat achterover, laat GDC het spel maken en loert op de counter. GDC speelt slordig en mist de creativiteit om het Rijswijkse Boys echt moeilijk te maken. Eén echte kans krijgt de ploeg van Frans Grondman nog als Lourens Fieten zijn kopbal van dichtbij gekeerd ziet worden door Dennis Mijdam. In de slotfase nog een mooie counter van Rijswijkse Boys maar de inzet van Michael van den Oever gaat net over zodat de wedstrijd eindigt zoals deze begon met 0 – 0.

Het wachten kan beginnen maar als enige minuten later de eindstand van de wedstrijd SVW – Hardinxveld het Sportpark bereikt en blijkt dat Hardinxveld met 3 – 4 heeft gewonnen is het zeker dat GDC ook volgend jaar 2e klasse speelt.

En opnieuw kunnen we stellen dat dit een prestatie is van formaat!!

Verslag

Vandaag een drukte van belang op ons Sportpark. Zo verwelkomden we onze sponsors op het vernieuwde sportpark en om hen te bedanken voor de financiële steun aan GDC. Iets waarvoor wij hen zeer erkentelijk zijn. Later zouden ook de leiding en de leden van de Activoband nog komen om na de wedstrijd het eindbedrag te vernemen van de eerder dit seizoen, zeer succesvolle, dienstenveiling waarvan de helft van de opbrengt naar de Activoband gaat en de andere helft naar GDC.

De opkomst van de elftallen wordt opgeluisterd door vuurfakkels en met een elftal als pupil van de week namelijk het meisjes D-team aangevuld met enkele F spelertjes.

1 rijtje gdc-rijswijk

Voor de aftrap wordt er nog 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan het overlijden van Wim van de Water.

Dan om even over half drie laat scheidsrechter van Donk de teams beginnen aan de wedstrijd. Als GDC vandaag de 3 punten pakt is men definitief veilig. Bij elk ander resultaat is men afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd SVW – Hardinxveld.

GDC wil graag op eigen kracht het 2e klasseschap veilig stellen en begint gretig aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut zien we een prima voorzet van Stefan Storchart door Pascal de Vries verlengd worden tot de vrijstaande Erik den Ouden. Zijn inzet van dichtbij spat echter op de binnenkant van de paal uiteen. Een minuutje later een uitbraak van Rijswijkse Boys met als eindstation Michael van den Oever die zijn inzet gestopt ziet worden door Wesley van der Wardt.

Blessurebehandeling eerste kwartier

Na dit goede begin komt de wedstrijd in rustiger vaarwater GDC heeft het meeste balbezit maar kan niet gevaarlijk worden. In de 18e minuut zien we een mooie solo van Joost van Rooijen maar het afrondende schot ontbreekt helaas. Klein minuutje later de volgende mogelijkheid voor GDC maar de inzet van Pascal de Vries wordt door Dennis Mijdam met de voet gered. GDC zet nog even aan en in de 20e minuut gaat een verre voorzet voorbij de 2e paal en wordt daar nog knap door Lourens Fieten opnieuw voor het doel gebracht. Helaas had daar niemand meer op gerekend want het zou maar intikkertje zijn geweest omdat de verdediging volledig uit positie was.

Hiermee hebben we eigenlijk het beste van de wedstrijd gehad die verder steeds slordiger wordt. Rijswijkse Boys, wat al lang veilig is, spant zich niet overmatig in maar laat wel van tijd tot tijd zien dat het over vaardige spelers beschikt, zeker voorin waarin de slimme spits Ayhan Uslu geen moment aan de aandacht van zijn bewakers mag ontsnappen. In de 32e minuut zien een goed schot, van een metertje of 20, van Ricky Vroon. De bal lijkt in de hoek van het doel te verdwijnen. Maar met een prachtige redding krijgt keeper Wesley van der Wardt er nog net een hand tegen en brengt redding.

In de slotfase van de 1e helft krijgen beide teams nog een mogelijkheid. Eerst in de 40e minuut komt de bal uit een corner bij Pascal de Vries die zijn inzet net voorlangs ziet gaan. In de extra tijd probeert Michael van den Oever nog om Wesley van der Wardt te verassen met een directe inzet op doel in plaats van een verwachtte voorzet maar de bal verdwijnt in het zijnet zodat we met een 0 – 0 tussenstand gaan rusten. Tijdens de rust nemen de pupillen van de week penalties op keeper Tim van Rooijen, broer van Joost.

penalties meiden rust

GDC komt goed uit de kleedkamer en zet direct druk op het doel van Rijswijkse Boys. In de 50e minuut wordt een vrije trap van Jamie Youell door Pascal de Vries doorgekopt en is het bijna Erik den Ouden die bij de 2e paal nog kan scoren.

De kans voor GDC in de 2e helft komt enkele minuten later als Stefan Storchart een prima voorzet heeft op de vrij inkomende Lourens Fieten maar zijn kopbal komt recht op keeper Dennis Mijdam en levert geen treffer op.

Aanleg Benjamin

Rijswijkse Boys inmiddels beperkt zich tot de counter en laat het initiatief aan GDC. Helaas de ploeg doet daar erg weinig mee ook al omdat het erg slordig speelt en een pass over 5 meter soms al te moeilijk is. Tevens moet de ploeg alert zijn voor de counters van Rijswijkse Boys en naarmate de tijd vordert is men ook steeds bereidt om grote risico’s te nemen wetende dat 1 punt wellicht ook voldoende is. Iets over het uur een snelle counter van Rijswijkse Boys maar Ruben Moree komt net niet tot een afronding.

Twintig minuten voor tijd een goede mogelijkheid voor Stefan Storchart maar vrij voor Dennis Mijdam laat hij de bal van zijn schoen lopen. De wedstrijd kabbelt naar zijn einde en er valt nog één kans te noteren voor Rijswijkse Boys als in de 83e minuut de ploeg er razendsnel uitkomt en Michael van den Oever in kansrijke positie net over schiet. Na ruim 90 minuten fluit scheidsrechter van Donk, die de kaarten op zak kon houden, voor het einde van deze toch enigszins teleurstellende wedstrijd van GDC zijde.

Maar enkele minuten later komt het bevrijdende nieuws uit Gorinchem als bekent wordt dat Hardinxveld met 3 – 4 heeft gewonnen van SVW wat de enige ploeg was die GDC nog kon achterhalen.

afgelopen 1e

Uiteraard werd dit nieuws met gejuich ontvangen omdat hierdoor GDC ook volgend seizoen voor het 4e jaar op rij mag uitkomen in de 2e klasse.

Een prestatie waar als heel GDC dan ook heel trots op mogen zijn want voor een club als GDC, die alleen met eigen jongens speelt, is dat absoluut een prestatie van formaat.

Volgende week speelt GDC de laatste wedstrijd van het seizoen uit bij GVV’63 in Gameren. Een bijzonder interessante ontmoeting omdat GVV’63 de nieuwe ploeg is van trainer Frans Grondman. Voor GVV’63 staat er nog heel wat op spel om directe degradatie te ontlopen. Zelf moet men winnen van GDC en dan hopen dat SVW verliest. Daarnaast is men ook afhankelijk van de resultaten van de Altena en SC Everstein. Deze beide ploegen spelen eerst aankomende dinsdag nog tegen elkaar waarbij de winnaar de beste papieren heeft om rechtstreekse degradatie te ontlopen.