Vandaag was het de eerste wedstrijd na de winterstop. Hoewel de winter zich pas afgelopen week voor het eerst liet voelen. De vorst was sinds vrijdag weer voorbij en de temperuren waren deze zaterdag alweer ruim boven nul.

Tegenstander vandaag was De Merino’s uit Veenendaal. Tijdens de “transferperiode” had de ploeg zich nog versterkt met een tweetal spelers van de failliete hoofdklasser VVA’71 uit het aangrenzende Achterberg. Verder kende de ploeg geen schorsingen en geen blessures.

Voor GDC geldt een heel ander verhaal. De ploeg wordt geteisterd door een blessuregolf binnen de (te) smalle selectie. Trainer Marco de Jong kon vanwege blessures geen beroep doen op Stefan Storchart, Benjamin Vos en Johnny van Mersbergen (wel op de bank). Wesley van de Wardt kon wel beginnen maar is nog niet helemaal topfit na een spierscheuring. Daarnaast kon er vandaag geen beroep worden gedaan op Erik den Ouden. Tenslotte moest ook Mitchell Landbrug er nog geblesseerd af voor rust.

Om 14.36uur laat scheidsrechter Barrales de ploegen aftrappen op de prima kunstgrasmat van De Merino’s. Tactiek voor GDC is compact spelen met de linies dicht op elkaar. De ploeg laat het balbezit aan De Merino’s. De eerste tien minuten verstrijken zonder dat er enige opwinding ontstaat. Na 11 minuten een corner van Patrick Donkervoort die hard voorlangs gaat en door iedereen wordt gemist.

GDC loert op een counter mogelijkheid om het doel van De Merino’s onder vuur te kunnen nemen. Veel mogelijkheden hiervoor krijgt de ploeg niet en als er al een mogelijkheid lijkt te komen dan is de passing onzuiver zodat voor rust het doel van De Merino’s niet wordt bereikt.

Aan de andere kant speelt De Merino’s in een laag tempo en wordt veelal de breedtepass gespeeld in plaats van de diepte gezocht. De ploeg lijkt te wachten op een foutje achterin bij GDC. Veelal wordt getracht om aanvoerder Sebastiaan Klein te bereiken maar die wordt goed afgeschermd door GDC en komt vrijwel in het stuk niet voor. Na ruim twintig minuten gaat een corner over Wesley van de Wardt heen en wordt ingeschoten door Pim Gardien, maar het is Menno Schouten die op de doellijn redding brengt ten koste van een nieuwe corner.

Na ruim een half uur, eindelijk een vlot lopende aanval van De Merino’s die eindigt bij de vrijstaande Jos Henken die vrij uit kan halen vanaf de rand 16 meter gebied. Zijn inzet gaat echter ruim over. Enkele minuten voor rust moet Mitchell Landbrug er geblesseerd af en hij wordt vervangen door Stefan van Veen. Een nieuwe tegenvaller voor GDC.

GDC lijkt dan verder schadevrij de rust te halen maar in de laatste minuut gaat het fout als een afgeslagen opnieuw wordt voorgebracht en het is Jeffrey Terschegget, die opvallend vrij staat, en Wesley van de Wardt verrast en de bal binnentikt voor de 1 – 0 ruststand. Een volgende tegenvaller voor GDC want de ploeg had achterin zijn zaakjes goed voor elkaar en weinig tot niets weggeven. Aanvallend had de ploeg helaas niets kunnen brengen.

Na rust speelt GDC met meer druk naar voren en aanvallende bedoelingen. In de 50e minuut gaat Stefan van Veen op avontuur en wordt net buiten het strafschopgebied neergelegd. De vrije trap van Joost van Rooijen smoort echter in de muur. In de 53e minuut gooit De Merino’s de wedstrijd in het slot als in een snelle aanval, over de nodige schijven, de verdediging wordt uitgespeeld en uiteindelijk van dichtbij door Jurrien van der Horst wordt binnengeschoten voor de 2 – 0 tussenstand. Vanaf dat moment speelt GDC zeker een verloren wedstrijd.

De Merino’s zijn heer en meester en domineren de wedstrijd ook al omdat een aantal spelers van GDC ruim onder hun gebruikelijke niveau presteren waardoor het een mission impossible wordt. Jos Henken laat duidelijk zien een aanwinst te zijn voor de ploeg uit Veenendaal en strooit met passes. In de 66e minuut zet hij Patrick Donkervoort vrij voor Wesley van de Wardt maar zijn inzet gaat net naast.

GDC werkt hard om verdere schade te voorkomen maar kan aanvallend geen potten breken en komt de gehele wedstrijd niet gevaarlijk voor het doel van De Merino’s. In de 80e minuut wordt het tenslotte 3 – 0 als Wesley van de Wardt in 1e instantie prima reageert op een inzet van Jurrien van der Horst. De terugspringende bal wordt door Sebastiaan Klein binnen geschoten. Hierbij negeert scheidsrechter Barrales het vlagsignaal van Gertjan Bax voor buitenspel waar het inderdaad alle schijn van had.

De laatste minuten gebeurd er weinig meer zodat dit ook de eindstand is. Een terechte nederlaag voor GDC tegen een beter De Merino’s ook al omdat naast het ontbreken van een aantal spelers ook een aantal spelers duidelijk onder hun niveau presteerde. Een aantal geblesseerde spelers is op de weg terug maar het is de vraag of de wedstrijd van volgende week tegen SV Geinoord niet te vroeg komt.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Levi Splinters, Lourens Fieten, Jelle Bouman, Jamie Youell, Genaro Nepomuceno, (83 Henk van de Kolk).

Midden: Justin Youell, Joost van Rooijen, Menno Schouten.

Voor: Pascal de Vries, Mitchell Landbrug (43 Stefan van Veen).