[tb_match id=”1375″]

GDC 1 mocht vandaag de uitwedstrijd bij Roda Boys Bommelerwaard spelen. Ralph mocht starten als rechtsback, Joost ging naar de linksback en Justin schoof ten opzichte van vorige week door naar de linksbuiten. In de eerste helft speelde GDC erg sterk, met veel enthousiasme en was het gewoon beter dan Roda Boys. Dit leverde de 0-1 van Lourens Fieten op.

GDC 1 uit roda boys

Er volgden nog wat kleine kansjes en aanvallen die meer verdienden totdat Roda Boys net voor rust haar eerste halve kans kreeg. In de rust keken de GDC-ers bij de kantine terug op een mooie eerste helft maar wisten ook dat Roda Boys wel moest gaan komen en dat het nog pittig zou kunnen worden met al zoveel meters in de benen. En pittig werd de tweede helft wel. Mede door 2 goed invallende aanvallers werd Roda Boys sterker. GDC vechtte hard maar na een afgeketste vrije trap werd het toch nog 1-1. GDC probeerde er nog een paar keer goed uit te komen maar echt gevaarlijk werd het niet.

DSC_0280

Na wat gevaarlijke situaties voor het doel met goede reddingen van Wesley en de verdedigers werd het gelijkspel uiteindelijk binnen gehaald. Een knap gelijkspel bij één van de favorieten voor de titel. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd, tegen WNC dat met 1 punt meer op de 4e plaats staat.