Goal GDC: DSC_1773 11 fieten

Na het spannende voetbalgevecht van vorige week tegen De Zwerver stond voor vandaag de wedstrijd tegen het altijd lastige SV Meerkerk op het programma. De mannen van de Theo de Boon klopten vorige week koploper Geinoord met 1 – 0 en kwamen dus met het nodige vertrouwen naar Eethen.

Bij GDC was trainer/coach Marco de Jong weer terug van zijn avontuur bij Azerbeidzjan < 17jaar. Het heeft hem de nodige ervaringen en (extra) inzichten gegeven waar ook GDC zeker nog de vruchten van gaat plukken de komende tijd. Het weer was niet om over naar huis te schrijven vandaag maar gezien de nodige regen die er eerder was gevallen vandaag mochten we ons al gelukkig prijzen dat het nagenoeg droog was tijdens de wedstrijd. Om even over half drie laat scheidsrechter Koster de ploegen aftrappen. Beide ploegen schieten uit de startblokken. In de 1e minuut krijgt GDC een vrije trap op ruim 20 meter van het doel. Specialist voor dit soort “klusjes” Pascal de Vries schiet de bal goed in. Keeper Klaas-Jan van Zessen keert de inzet maar kan de bal niet pakken. De terugkomende bal wordt door Erik den Ouden ingeschoten maar gaat via de goalie naast. Een minuut later krijgt Martijn van der Hagen aan de andere zijde van het veld een schietkans maar ziet zijn schot gekraakt worden en Wesley van de Wardt kan de bal pakken. Weer 2 minuten later trapt Jamie Youell een vrije trap goed voor maar de kopbal van Lourens Fieten gaat naast. Zo lijken de eerste 5 minuten van de wedstrijd de opmaat te worden naar een mooi spektakelstuk maar niets is minder waar. GDC bouwt wel een veldoverwicht op maar uitgespeelde kansen levert dit niet op. SV Meerkerk is een ploeg met veel ervaring en routine gekoppeld aan de nodige fysieke kracht waar tegen het, voor GDC, moeilijk voetballen is. Doelkansen blijven de verdere eerste helft dan ook bijzonder schaars. Wel noteren we de nodige corners en vrije trappen voor GDC. Een wapen waarmee de ploeg nog wel eens succesvol wil zijn maar vandaag lukt het niet om de vrije man te vinden. In de 42e minuut de eerste echte mogelijkheid voor SV Meerkerk als Martijn van der Hagen, na een counter, een vrije schietkans krijgt. Echter Wesley van de Wardt laat zich niet verrassen zodat we zonder doelpunten aan de thee gaan beginnen. De 2e helft laat een ander beeld zien. Nu is het SV Meerkerk wat de wind in de rug heeft en de bovenliggende partij is. GDC moet nu terug enerzijds doordat SV Meerkerk meer druk zet maar ook omdat de thuisploeg te veel de 2e bal mist en ook slordig is in de passing. De laatste geldt overigens ook voor SV Meerkerk zodat beide ploegen grossieren in balverlies. In de 58e minuut een scherp genomen corner van Stefan Storchart die nog net gekeerd kan worden door Klaas-Jan van Zessen. Die hervat het spel met een harde uittrap. De bal, gedragen door de wind, komt ver op de helft van GDC bij Martijn van der Hagen die de bal direct na de stuit op de slof neemt en via het been van Joost van Rooijen gaat de bal, diagonaal, onhoudbaar langs de kansloze Wesley van de Wardt in de lange hoek en SV Meerkerk staat op een 0 - 1 voorsprong. GDC moet meer risico nemen en schuift Benjamin Vos als extra aanvaller door naar de frontlinie. De ploeg hanteert veelvuldig de lange bal en dat is een kolfje naar de hand van de verdediging van SV Meerkerk. De gasten hebben de nodige lengte achterin en ook de rugdekking is in orde zodat GDC er moeilijk door kan komen. Aan de andere kant moeten de mannen van Marco de Jong alert zijn op de counter. In de 75e minuut komt SV Meerkerk er snel uit. Youri van Blanken komt in een goede schiet positie maar ziet zijn inzet over het doel van Wesley van de Wardt verdwijnen. 4 minuten later speelt Martijn van der Hagen zich knap vrij op de rand van de 16 van GDC maar ook zijn schot verdwijnt over het doel van de GDC keeper. We gaan aan de laatste 10 minuten van de wedstrijd als we het hoogtepunt van de middag te zien krijgen. Lourens Fieten wordt in het strafschopgebied van SV Meerkerk aangespeeld en laat daar een onvervalst technische hoogstandje zien waarbij hij 5 verdedigers!! en keeper Klaas-Jan van Zessen in de luren legt en raakschiet in de verre hoek 1 – 1. Zeker SV Meerkerk wil met deze nieuwe tussenstand geen genoegen nemen en de ploeg zet aan. In de 83e minuut krijgen ze een vrije trap op 18 meter van het doel. Good old Patrick Vuurens schiet de bal goed tussen de palen maar met een knappe redding voorkomt Wesley van de Wardt een nieuwe achterstand voor GDC. De corner die nog volgt is ook niet van gevaar ontbloot. De bal komt het op hoofd van Benjamin Vos en lijkt in het GDC doel te verdwijnen maar Jamie Youell kan op de doellijn nog koppend redding brengen. Dit was ook de direct het laatste wapenfeit van de dag en na ruim 90 minuten fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Koster voor het einde van de wedstrijd waarin beide ploegen de punten delen. Gezien het totaal beeld van de wedstrijd een terechte uitslag. GDC blijft hiermee op de 2e plaats staan. Maar door het ongelijke aantal wedstrijden blijft het een vertekend beeld. Zo heeft nummer 10, Leerdam Sport 10 punten minder maar ook 2 wedstrijden minder. Volgende week een onvervalste finale in Eethen waarvoor we u van harte uitnodigen. Het betreft de inhaal wedstrijd GDC – GJS die nog meetelt voor de 2e periode. Er komen nog 3 ploegen in aanmerking voor de titel. Nivo Sparta, GJS en GDC. Wil GDC de 2e periode pakken dan moet de ploeg winnen van GJS en moet Nivo Sparta, wat thuis speelt tegen koploper Geinoord, verliezen. GDC heeft zeker nog wat goed te maken tegen GJS want de eerste wedstrijd tussen beide ploegen leverde aan het begin van het seizoen de grootste nederlaag, met 5 – 0, tot nu toe op dit seizoen. Eenvoudig zal het zeker niet worden want GJS is de ploeg in vorm op dit moment. Uit de laatste 4 wedstrijden pakten de mannen van Cees Lagendijk het maximale aantal van 12 punten. Zo werd vandaag SV Capelle kansloos met 5 – 0 aan de kant gezet. Opstelling: Doel: Wesley van de Wardt Achter: Benjamin Vos, Joost van Rooijen, Erik den Ouden. Midden: Johnny van Mersbergen (85 Jelle Bouman), Jamie Youell, Lourens Fieten, Pascal de Vries. Voor: Stefan Storchart, Maarten van Wijlen (46 Menno Schouten), Justin Youell. Verslag: Piet den Ouden