Vandaag moesten er de nodige kilometers worden gemaakt voor de wedstrijd Delta Sports – GDC. Immers Delta Sport heeft zijn thuishaven in Houten waar de nog jonge vereniging over een mooie accommodatie beschikt met een kunstgrasveld als hoofdveld.

Verder werd de technische staf van GDC deze week, door sponsor autobedrijf het Centrum in Eethen, in “het pak” gedaan. De mannen beschikken nu over een prachtige club jas die vandaag, met de venijnige wind, direct al zijn nut bewijst. Autobedrijf het Centrum namens GDC bedankt!!

Het was even puzzelen vandaag voor Marco over de bezetting van de achterhoede omdat Jelle Bouman geblesseerd is en Xander van den Assem ziek is. Justin Youell was de gelegenheids linksback vandaag. Ook Stefan Storchart was niet helemaal topfit maar kon wel beginnen aan de wedstrijd.

Om even over drieën laat scheidsrechter van Bleek de ploegen aan de wedstrijd beginnen. De harde wind dwars over het veld lijkt een redelijke spelbreker te worden maar uiteindelijk valt dit nog mee.

GDC begint de wedstrijd aanmerkelijk beter dan de voorbije weken en heeft in de openingsfase het initiatief en drukt Delta Sports terug. Na 10 minuten een vrije trap van Jamie Youell op 17 meter van het doel maar de bal mist snelheid en vormt verder geen gevaar. Een minuutje later een mogelijkheid voor Pascal de Vries maar hij krijgt de bal niet helemaal onder controle. In de 16e minuut komt GDC dan wel op voorsprong waarbij de ploeg wel de medewerking krijgt van Delta Sports. Een te zachte terugspeelbal kan door Pascal de Vries worden onderschept die vervolgens keeper Robin van Wijk kansloos laat en het staat 0 – 1.

Het initiatief blijft bij GDC en de ploeg speelt met het nodige vertrouwen. In de 32e minuut breekt Lourens Fieten uit en gaat in kansrijke positie richting het doel maar in plaats van zelf te schieten probeert hij Menno Schouten te bereiken. Dat lukt niet doordat er een verdediger tussen zit en kans verloren. Inmiddels heeft Justin Youell een fikse bloedneus opgelopen in een duel maar kan gelukkig toch verder spelen.

Na 34 minuten een eerste mogelijkheid voor Delta Sports als Lennart Dubbeldam ver kan komen tot in het 16 meter gebied maar zijn inzet is te slap en Wesley van de Wardt kan eenvoudig redding brengen. 2 minuten later laat Benjamin Vos zich foppen door  Lennart Dubbeldam die ook direct weg is en de achterlijn haalt en bal hard voor geeft langs de uitgekomen Wesley van de Wardt. Er is echter geen aanvaller meegekomen. Joost van Rooijen wil de bal wegwerken maar schiet deze helaas in eigen doel. GDC is het daarna helemaal kwijt. Er wordt geen duel meer gewonnen. Ook heeft de ploeg de nodige overtredingen nodig maar lijkt toch met 1 – 1 de rust te halen. Echter 1 minuut voor rust gaat het andermaal fout achterin als een corner van Stefan Dijs, Lennart Dubbeldam bereikt die nota bene tussen 3 verdedigers in toch de bal binnen kan tikken en voor de 2 – 1 ruststand zorgt.

Na rust brengt Marco de Jong een extra aanvaller, voor een middenvelder, in de persoon van Maarten van Wijlen, die een goede indruk achterlaat. Toch is het Delta Sports wat het initiatief heeft. De jonge en enthousiaste ploeg laat zien over een aantal goede talenten te beschikken. Wel moeten we hierbij opmerken dat GDC wat slapjes acteert in deze fase en niet fel genoeg is. Als dan ook het voetbal gogme ontbreekt wordt het lastig voetballen zeker tegen een ploeg als Delta Sports. Maar gaandeweg de 2e helft knokt GDC zich weer terug in de wedstrijd en net als de ploeg het initiatief weer naar zich toetrekt slaat het noodlot toe.

We schrijven de 66e minuut als er een diepe bal komt van Delta Sports. Benjamin

Benjamin Vos wil de bal wegkoppen maar wordt daarbij getorpedeerd door de uitkomende keeper Wesley van de Wardt die bij deze botsing even het bewustzijn verliest en per brancard het veld afgaat. Benjamin Vos is er niet heel veel beter aan toe maar kan op eigen kracht het veld verlaten maar ook dat ziet er niet goed uit.

Gelukkig is William Versteeg mee als reservekeeper. En in plaats van een verdediger te brengen toont trainer Marco de Jong lef door achterin 1 : 1 te gaan spelen en nog een extra aanvaller te brengen in de persoon van Erik van Kessel. GDC dringt aan en Delta Sports moet terug. In de 71e minuut zien we een uitstekend schot van Pascal de Vries waar keeper Robin van Wijk maar ternauwernood de vingertoppen tegen kan krijgen en de bal net naast tikt. GDC gaat inmiddels steeds verder naar voren spelen en dat geeft Delta Sports de mogelijkheid om te counteren.

In de 87e minuut zien we in zo’n counter invaller Casper Verboon vrij opduiken voor William Versteeg maar zijn inzet gaat naast. Een minuutje later red hij goed op een vrije trap van Guido Burkstra.

In de voorlaatste minuut krijgt GDC een vrije trap net buiten de 16 te nemen. Erik van Kessel zet zich achter de bal en krult de bal heerlijk in de hoek buiten bereik van keeper Robin van Wijk. Heel GDC veert al op maar de bal spat op de binnenkant van de paal uiteen waardoor de zo gehoopte gelijkmaker er niet komt. In de extra tijd nog een kans voor Delta Sports maar het is William Versteeg die redding brengt.

Na de nodige extra tijd fluit scheidsrechter van  Bleek voor het einde van een enigszins bizarre wedstrijd. Want GDC verliest onnodig de wedstrijd in 10 minuten tijd. Maar, en dat is nog erger, verliest ook nog eens 2 spelers. Het is even afwachten hoe groot de schade is maar vanaf de zijlijn zag het er niet best uit. Beide spelers zijn naar het ziekenhuis voor behandeling en nader onderzoek.

Vanaf deze plaats wensen we dan ook Wesley en Benjamin het allerbeste en een voorspoedig herstel toe.

Volgende week zaterdag spelen we de streekderby tegen GRC ’14. Deze ploeg speelde vandaag knap met 3 – 3 gelijk tegen Geinoord. De eerste wedstrijd, destijds in Giessen, leverde een geflatteerde 4 – 1 nederlaag voor GDC.

Tot slot nog een woord van dank aan de 12e man. Want ook vandaag kon GDC weer rekenen een talrijk aanwezige supportersschare. Alle supporters bedankt voor jullie komst. Klasse hoe jullie achter onze club staan.

Zeker nu we even in een moeilijke periode zitten kunnen de mannen jullie steun zeker goed gebruiken. We hopen jullie dan ook allemaal volgende week weer te mogen begroeten op ons sportpark.

Doel: Wesley van de Wardt (66 William Versteeg)

Achter: Erik den Ouden, Benjamin Vos (66 Erik van Kessel, Joost van Rooijen, Justin Youell,

Midden: Johnny van Mersbergen (46 Maarten van Wijlen), Jamie Youell, Lourens Fieten.

Voor: Stefan Storchart, Pascal de Vries, Menno Schouten.