Op deze fraaie najaars zaterdag rees de GDC familie af naar Tricht voor de wedstrijd Tricht – GDC. Beide ploegen hadden afgelopen 2 wedstrijden (ruim) verloren en beide teams waren uit op eerherstel. GDC had afgelopen week, in de EM cup wedstrijd tegen Papendrecht, laten zien wel degelijk over voldoende kwaliteit te beschikken. De ploeg liet ruim driekwartier prima voetbal zien maar liet zich uiteindelijk in de slotfase, na de nodige wissels, nog ruim aftroeven.

De wedstrijd had wel zijn sporen nagelaten want naast de al geblesseerde Stefan Storchart was daar nog Maarten van Wijlen bijgekomen en haakte ook Levi Splinters af in de warming up. Daarnaast ontbrak keeper Wesly van de Wardt wegens familie omstandigheden en de 1e helft was ook Pascal de Vries niet inzetbaar. Kortom trainer Marco de Jong moest behoorlijk improviseren om tot de juiste opstelling te komen.

De gasten openen sterk en na 3 minuten zet Jamie Youell met een heerlijke steekbal gelegenheidsspits Lourens Fieten vrij voor de Tricht goalie maar hij ziet zijn inzet stranden op het been van de keeper. In de tegenstoot is het Tricht wat een heel behoorlijke kans krijgt wanneer William Versteeg ver zijn doel uit moet komen om de bal weg te tikken voor een aanstormende aanvaller. Het lukt Tricht om de bal direct voor te geven waar het aanvoerder Rene van Soelen is die de bal tegen Erik den Ouden aanschiet in plaats van in het doel.

Hiermee hebben we een alleraardigst begin van deze wedstrijd. GDC heeft het iets betere van het spel en na 11 minuten bereikt de mee opgekomen Erik den Ouden, Lourens Fieten die zijn prachtige volley/omhaal maar net naast het doel van Tricht ziet scheren. Zo zijn de betere mogelijkheden voor de gasten in deze openingsfase.

Ook Tricht komt er regelmatig goed uit en na ruim 20 minuten een scherpe voorzet die door William Versteeg nog net over het doel getikt kan worden. Beide ploegen werken hard en zijn in het verdere verloop van de 1e helft gelijkwaardig aan elkaar. Halverwege de 1e helft voert Marco de Jong de nodige wijzigingen door in de opstelling waarbij Jamie Youell naar de rechtsback positie komt. Lourens Fieten terugzakt naar het middenveld en Erik den Ouden de spitspositie bezet.

Naar het einde van de 1e helft zien we nog een goede kans voor GDC als een crossball gemakkelijk onderschept lijkt te worden door Ronald Zondag. Hij mist echter de bal zodat Menno Schouten vrije doorgang krijgt naar het doel van Tricht. Hij heeft echter zoveel tijd nodig dat Zondag zijn fout met een sliding kan herstellen. De ruststand is derhalve 0 – 0.

Na rust komt Pascal de Vries in de ploeg voor Emiel van der Heijden waardoor Erik den Ouden weer terug zakt naar het middenveld. GDC speelt hierdoor dwingender dan voor rust. Alleen ontbreekt het de ploeg aan de juiste eindpass. Na een uur spelen komt Tricht weer een keer goed door en is er een prachtig afstandsschot van Prebibo Okunwie wat door William Versteeg vakkundig uit zijn doel wordt geranseld. In de omschakeling direct een grote kans voor GDC als Jamie Youell een voorzet geeft. Keeper Glenn Robbemondt denkt de bal te kunnen pakken maar laat zich verrassen door Lourens Fieten die ineens voor hem opduikt en zijn kopbal maar net naast zien gaan en Tricht komt met de schrik vrij.

Echter dat is niet voor lang want daarna breken er zes spectaculaire minuten aan waarin GDC het verschil maakt en 3x scoort. Eerst is het Pascal de Vries die een voorzet van Justin Youell binnenkopt en voor de 0 – 1 voorsprong zorgt. Enkele minuten later een snelle omschakeling van GDC waarbij Menno Schouten Ronald Zondag op snelheid klopt. Zijn voorzet is op maat, Pascal de Vries staat op de juiste plaats en tikt de 0 – 2 voorbij keeper Glenn Robbemondt. Tricht nauwelijks bekomen van de schrik krijgt direct daarna de genadeklap als Justin Youell iets eerder bij een diepe bal is dan de Tricht goalie en met buitenkantje rechts de bal tergend langzaam langs de doelman schiet en het staat 0 – 3.

Een klap die Tricht niet meer te bovenkomt. Het is duidelijk dat de ploeg het even niet heeft in deze fase van de competitie. De ploeg speelt zonder vertrouwen en is regelmatig druk met randzaken in plaats van met de hoofdzaken. GDC controleert het duel en speelt de bal goed rond. Zaken die nu eenmaal allemaal gemakkelijker gaan met een 3 – 0 voorsprong dan andersom.

Verder valt het op dat de ploeg, ten opzichte van de voorbije weken, ook veel meer spelvreugde toont. De inzet is weer zoals we die kennen van GDC en dat doet de ploeg en de supporters goed. Want, ook dat mag gezegd worden, GDC beschikt over een fantastische 12e man die de ploeg steunt door dik en dun. Want ook vandaag is er weer veel geel/blauw te zien en te horen langs de lijn.

Inmiddels gaan we naar de slotfase van de wedstrijd waarin Fabian Splinters nog binnen de lijnen komt voor Johnny van Mersbergen. In de 85e minuut krijgt GDC op 18 meter van het doel nog een vrije trap die door Jamie Youell goed en hard wordt ingeschoten. Keeper Glenn Robbemondt is dit keer op zijn post en keert deze inzet van Youell. De laatste kans is voor de thuisploeg als in de laatste minuut invaller Rick van Haarlem tussen twee verdedigers van GDC doorglipt en vrij voor het doel van GDC komt. Echter William Versteeg toont zich een goede vervanger van Wesley van de Wardt en keert de inzet zodat GDC achterin de nul houd.

Na 90 minuten fluit de uitstekend leidende scheidsrechter van Dijk voor het einde van de wedstrijd en schrijft GDC verdiend 3 punten bij. De ploeg speelde ten opzichte van de voorbije weken een goede wedstrijd. Er werd als team hard gewerkt voor elkaar en ook de spelvreugde was weer terug. De invallers speelden een prima wedstrijd en toonden aan het niveau goed aan te kunnen.

Door dit resultaat en de resultaten in de overige wedstrijden staat GDC op de 4e plaats. Volgende week krijgt GDC Hardinxveld op bezoek. Deze ploeg staat 13e  in de rangschikking en verloor vandaag met 1 – 3 van gedeeld koploper Roda Boys. Maar laten we ons geen zand in de ogen laten strooien door deze zaken. Hardinxveld heeft in een aantal wedstrijden pech gehad en is een ploeg waar GDC in eerdere seizoenen altijd de nodige moeite mee heeft gehad. Met andere woorden de ploeg zal scherp moeten zijn om zich niet te laten verrassen.

Daarnaast is het aanstaande week, te beginnen a.s. donderdagavond met de Pub Quiz, oktober feest bij GDC. Het feest zal a.s. zaterdagavond worden afgesloten met een Hollandse avond waar nog kaarten voor beschikbaar zijn. Deze zijn te koop in de kantine van GDC. Het parkeerterrein zal beperkt zijn door de feesttent die erop zal staan.