Stelde GDC vorige week nog teleur in de uitwedstrijd tegen Altena. Vandaag haalde de ploeg het beste in zichzelf naar boven. Koploper en promovendus Tricht werd in Eethen naar een kansloze 4 – 0 nederlaag gespeeld. Een overwinning die we volledig kunnen toeschrijven aan een sterk collectief.

Na de overvloedige regenval van gisteren en vannacht was het vandaag toch weer genieten langs de lijn van het mooie najaarsweer. Vandaag verwelkomende we koploper Tricht in Eethen. De promovendus kende tot dusver een perfecte competitiestart die de ploeg de 1e plaats opleverde na 5 wedstrijden. Voor GDC was het vooraf allemaal een ander verhaal. De tot nu toe wisselvalig spelende ploeg van trainer Frans Grondman bezette de 12e plaats. Maar in een klasse waarin iedereen van iedereen kan winnen is het altijd gewaagd om je aan voorspelling te wagen. Vandaag zou daarvoor het bewijs worden geleverd. De overuren van Erick in’t Veld waren niet voor niets geweest deze week want GDC kon beschikken over een vrijwel fitte selectie. Hier en daar nog wel een pijntje maar toch voldoende fit voor de basis elf om te starten.

DSC_0774 DSC_0778 DSC_0785

Begin wedstrijd

Om exact 14.30uur trapten de teams af onder leiding van scheidsrechter Elderson. GDC schoot vanaf de aftrap uit de startblokken en liet direct zien dat de ploeg op eerherstel uit was na het matige optreden van vorige week. Al in de 2e minuut zien we een inzet van Stefan Storchart nog net geblokt worden door een verdediger van Tricht. GDC neemt het initiatief en in de 6e minuut zien we een goede run van rechtsback Joost van Rooijen die hem tot aan de achterlijn brengt. De voorzet is op maat maar de kopbal van Maarten van Wijlen gaat over. Tricht heeft het moeilijk met het fel jagende GDC en kan niet in de wedstrijd komen. In de 10e minuut lijkt de ploeg uit Eethen op voorsprong te komen maar de bal wordt op de doellijn gered. Het blijkt uitstel van executie te zijn want na 17 minuten komt de 1 – 0 op het scorebord. Balverlies van Sven van Maurik brengt Lourens Fieten vrij voor doelman Glenn Robbemondt. Fieten is niet zelfzuchtig en legt keurig breed op de vrijstaande Pascal de Vries die kan binnenschuiven voor de verdiende voorsprong.

DSC_0799 DSC_0802DSC_0811 DSC_0816

GDC blijft druk houden op de laatste linie van Tricht die hierdoor ook regelmatig in de problemen komt. Met name het vroeg druk zetten blijkt een (te groot) probleem te zijn voor Tricht. De ploeg is onrustig en komt eigenlijk de gehele wedstrijd niet aan opbouwen toe. Voor GDC een goede zaak want in een aantal gevallen laat de ploeg wel degelijk zien over een aantal goede spelers te beschikken. GDC intussen blijft de aanval zoeken en in de 33e minuut gaat een scherpe voorzet van Stefan Storchart maar net voorlangs. 2 minuten later is het wel raak als Jamie Youell de 2 – 0 binnenschiet. In 1e instantie wordt zijn inzet nog geblokt maar in 2e instantie, half liggend, schiet hij de bal uitstekende binnen en GDC zit op rozen.

DSC_0831

DSC_0832

DSC_0834 DSC_0836

DSC_0843

In de 38e minuut wordt het feest bijna nog mooier als een goed schot van Erik den Ouden met zijn linker maar net naast de kruising gaat. Op het einde van de 1e helft de eerste echte actie van Wesley van der Wardt als hij moet ingrijpen op een schot. Hij red bekwaam:

GDC gaat rusten met een verdiende 2 – 0 stand, de wissels Jelle, Erik en Stefan trappen een balletje op reservekeeper Yuri.

DSC_0869 DSC_0872

Tweede helft

Na rust kent GDC een droomvervolg van de wedstrijd als in de 46e minuut Stefan Storchart de 3 – 0 binnenschiet. De verdediging van Tricht is nog niet alert en schuttert, een aantal verdedigers mist een crossbal van Maarten van Wijlen waarna de bal bij Stefan komt die met een droog schot raakt schiet.

DSC_0876 DSC_0877 DSC_0880

Het spelbeeld van de 2e helft is vrijwel gelijk aan dat van de 1e helft. We zien een feller GDC wat Tricht op vrijwel alle onderdelen aftroeft. In de 55e minuut een aanval door het midden . Maarten van Wijlen bereikt Lourens Fieten en vrij voor Glenn Robbemondt maakt hij geen fout en brengt GDC op een ongekende 4 – 0 voorsprong.

DSC_0891 DSC_0892

DSC_0899 DSC_0904

Consolideren met wat kansjes

Diezelfde Lourens krijgt in de 61e minuut nog een aardige kopkans na een mooie voorzet van Tom Hesselberth maar de bal gaat naast. GDC neemt hierna wat gas terug zonder de controle op de wedstrijd te verliezen. Hierdoor komt ook Tricht nu aantal keren richting het doel van Wesley van der Wardt. In de 63e minuut is het dan bijna raak voor de ploeg uit Tricht maar de paal en Wesley brengen redding. In deze actie raakt Wesley geblesseerd maar gelukkig kan hij de wedstrijd vervolgen en maakt reservekeeper Yuri zich voor niets op voor een invalbeurt. In de 69e minuut noteren we een venijnig schot van Arjan Hakkert op het doel van GDC maar Wesley van der Wardt kan andermaal redding brengen dit keer gesteund door Benjamin Vos die de terugkomende bal corner schiet. Er volgt dan nog één mogelijkheid voor Tricht als in de 75e minuut een corner in één keer de lat raakt boven Wesley van der Wardt. GDC heeft inmiddels een aantal wisselspelers binnen de lijnen gebracht en de slotakkoorden van de wedstrijd zijn weer voor de ploeg uit Eethen. Eerst een kopbal van Benjamin net over: http://www.youtube.com/watch?v=g-8obiYkYIE&list=HL1381609383

Vervolgens zien we in de 86e minuut een inzet van Erik van Kessel stranden op de doelman van Tricht. Een minuutje later een mooie counter van GDC met veel snelheid. Stefan van Veen breekt uit op rechts zijn voorzet bereikt Pascal de Vries die net naast schiet. De grootste kans komt er nog voor Maarten van Wijlen. In de 89e minuut levert keeper Glenn Robbemondt de bal zomaar in bij van Wijlen. Die schiet de bal direct in maar met een reflex hersteld Robbemondt zijn fout en red ten koste van een corner. Het feit dat enkele spelers last van kramp kregen in de laatste minuten geeft aan de ploeg alles heeft gegeven vandaag (klasse mannen, wij als supporters hebben er van genoten).  Na ruim 90 minuten fluit van Elderson voor het einde en schrijft GDC 3 zeer kostbare punten bij.

Analyse

Maar nog belangrijker dan dat is het feit dat de ploeg vandaag zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde en liet zien we degelijk over voldoende kwaliteit te beschikken. Het feit dat ook de invallers een prima invalbeurt hadden onderstrepen dat nog maar eens. En laten we zeker ook niet vergeten dat voor het eerst dit seizoen achterin de nul werd gehouden, er vrijwel niets werd weggegeven, en dat zodoende de verdediging onder leiding van keeper Wesley van der Wardt goed aan het zelfvertrouwen kon werken

Assistent trainer René Splinter sprak na de wedstrijd over “de perfecte wedstrijd die voor GDC een gunstig scoreverloop kende”. Tevens zag Splinters dat “er op een hoog niveau werd gespeeld, en dat het niveau, nodig in deze klasse ook wordt gehaald. Iets waarvoor de ploeg een groot compliment verdiend”. Zoals ook al door Benjamin Vos aangegeven in het programmablad zal het wisselvallige eruit moeten. Met andere woorden in de volgende wedstrijd, over 2 weken, uit bij de nieuwe koploper Lienden zal GDC vormbehoud moeten tonen. En dat kan zomaar gebeuren want zoals eerder gezegd. Het is een klasse waarin iedereen van iedereen kan winnen. Dus waarom zou GDC geen 3 punten meenemen uit Lienden. Maar voordat we zover zijn oefent de ploeg, bestaande uit een mix van 1 en 2, volgende week zaterdag uit bij SSC’55 in Sprang Capelle.

Groeten

Piet den Ouden

Regio-voetbal.nl: man van de wedstrijd

Op de site van Regiovoetbal staat een kort verslagje met de vermelding dat Stefan Storchart de man van de wedstrijd was, hij ging voorop in de strijd.