Een ideale voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd tegen medekoploper WNC kon je het niet noemen de afgelopen week. Door allerlei oorzaken leek het wel een ware
spelerscaroussel waardoor er vele wisselingen en wijzigingen doorgevoerd moesten worden. Maar bij het eerste fluitsignaal stond er uiteindelijk een elftal dat heel graag de drie punten in huis wilde houden en zodoende WNC voorlopig van zich af te schudden.

GDC begon sterk aan de wedstrijd en voerde de taken goed uit, snel druk zetten, tempo zo hoog mogelijk, scherp en ontzettend fel zijn. WNC kwam hierdoor meteen in de problemen en na goed doorgaan van Chris Visser op de keeper kon Horatiu Gritto in scoringspositie komen en die liet deze mogelijkheid niet aan zich voorbij gaan, 1-0. Een flinke boost voor de ploeg die ten opzichte van vorige week basispelers Loek de Jong, Johnny van Mersbergen, Erik van Kessel en Kevin Bouman moesten missen en na een kwartier spelen moest ook Remi Buijs het veld verlaten om zich bij het eerste elftal in Nieuwendijk te voegen. Na het eerste kwartier herhaalde zich weer een terugkerend scenario van de laatste weken, GDC start goed maar geeft dan toch het initiatief enigszins weg en er sluipt iets in de ploeg waardoor de tegenstander het overneemt en GDC terug dringt. De leidde dan ook nu weer tot een tegendoelpunt. Een vrije trap kon nog net gered worden door keeper Bas van der Kolk maar de rebound kon alsnog tegen het net gekopt worden. Na deze gelijkmaker bleef WNC gevaarlijk en kwam vlak voor rust zelfs nog bijna op voorsprong maar de paal en de rug van Emiel van der Heijden brachten redding.

Na rust ging GDC meer risico nemen door achterin een op een te spelen en daardoor WNC weer terug te dringen en weer te voetballen. Dit kwam eigenlijk pas na 10 minuten in de tweed helft een beetje tot stand maar tot echte kansen leidde dit niet. WNC bleef de betere ploeg en kreeg een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen en vlak nadat een inzet van Jeffrey Pruijssers van de lijn werd gehaald door de WNC verdediging sloegen ze toe. Xander van den Assem kon een steekpass op de rechtsbuiten van WNC niet op tijd pareren waardoor deze alleen op het GDC doel af kon en van der Kolk passeerde in de korte hoek. Nu was het alle hens aan dek voor GDC maar het leek er deze zaterdag gewoon niet in te zitten, iets wat natuurlijk kan gebeuren omdat nou eenmaal weleens van dit soort wedstrijden tussen zitten. Toch kreeg GDC in de laatste minuut nog de meevaller waar het zo op had gehoopt, invaller Stefan van Veen werd gevloerd in het strafschopgebied en in plaats van dat de scheidsrechter weer eens voor een foute ingooi floot, floot hij deze keer voor een terechte strafschop. Bas van der Kolk ging achter de bal staan en bezorgde daarmee zijn ploeg een gestolen punt waar GDC zeer goed mee kan leven.

Volgende week speelt GDC bij streekgenoot NOAD’32 waar het hopelijk een sterke wedstrijd op de mat kan leggen met drie punten tot gevolg in de race om de eerste periode!