Voor de derde keer op rij een doelpuntrijk duel van GDC A1 waarin steeds met slechts één doelpunt verschil wordt gewonnen of verloren. In de thuiswedstrijd tegen TEC werd met 4-3 gewonnen na een 0-2 achterstand bij rust. De amusementswaarde was door het bizarre scoreverloop opnieuw hoog en de volgers langs de lijn vervelen zich dan ook geen moment. Het is een seizoen van uitersten voor GDC A1 waarin het bij de winterstop in de onderste regionen te vinden was maar op basis van de 2e seizoenshelft bovenin zou hebben gestaan en nu voor weinig ploegen onder blijkt te doen. Waar voor de winterstop strijd en passie vaak ontbraken is er nu een bezieling in de ploeg gekomen die ook deze zaterdag net wat verder gaat dan eigenlijk goed is gezien de twee (onnodige)gele kaarten in de tweede helft. Toch moet gezegd worden dat de manier waarop ook deze wedstrijd, zeker de 2e helft, gevoetbald wordt absoluut een groot compliment waard is. Trainer/coach Teus had de beschikking over Max die besloten heeft om toch te blijven voetballen en zo terugkeerde op zijn vertrouwde back-positie. Ruben ontbrak en de jarige Rick stond langs de zijkant toe te kijken wat zijn team zou gaan brengen op deze prachtige voetbalzaterdagmiddag. Rens begon uit voorzorg (liesblessure) op de bank en hier sloten even later ook de B- spelers Dion vd Kolk en Dennis Schouten bij aan. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter G.vd Berg die de afgelopen seizoenen heeft laten zien meer dan uitstekend en neutraal te kunnen arbitreren. Zeker belangrijk in een wedstrijd tegen TEC waar de spelers in de thuiswedstrijd hun emoties niet in bedwang konden houden en zelfs een rode kaart van de scheidsrechter uit zijn hand werd getrokken. Deze ploeg telt voor het grootste gedeelte spelers met Turks bloed in de aderen met het kenmerkende Zuid-Europese temperament. Zeker als het even wat minder gaat zoals in de thuiswedstrijd waar GDC destijds verrassend wist te winnen. GDC A1 en scheidsrechter G.vd Berg waren zo al gewaarschuwd dat het wel eens een verhitte middag kon gaan worden. GDC begon met Arjon als voorstopper en Nani als linksbuiten waardoor Menno spits stond en Jerom rechtsbuiten. Gedurende de 1e helft bleek telkens weer dat deze voorhoede onvoldoende gevaar kon stichten en zeer snel balverlies leed en zo TEC de bovenliggende partij mocht en kon zijn. Nani komt beter tot zijn recht op het middenveld en zeker Menno voelt zich als een vis in het water, zo bleek de 2e helft, als hij vanaf de linkerbuitenkant mag spelen. Het verschil van (spel)kwaliteit in met name de voorhoede was bij het vergelijken van beide speelhelften enorm. Toch nam GDC het initiatief vanaf de aftrap als Henk met een prima pass Nani (Ronald) de diepte in stuurt die knap uithaalt en de keeper van TEC tot actie dwingt. De rebound van Jerom wordt verwerkt tot corner. Een vlotte aanval van TEC wordt opgevangen door Max die kordaat ingrijpt en het lijkt alsof hij nooit is geweest. Een prachtige aanval opgezet door spelmaker Thomas wordt door Jerom goed verlengd maar Menno komt net een lengte tekort waardoor de aanval in schoonheid sterft. TEC wordt steeds sterker en heeft enkele spelers die zeker wat kunnen op een vierkante meter. De andere kant van deze technische voetballers is dat ze wat egoïstisch spelen en uiteindelijk vastlopen op een goed opgestelde verdediger. Arjon stond zijn mannetje op de voorstoppersplaats al had hij hier en daar een overtreding nodig om de boel af te remmen. Zo ook een vrije trap halverwege de speelhelft van GDC. De vrije trap gaat in één keer op het doel en lijkt een prooi voor Richie. De doelman krijgt de bal niet geheel onder controle en zo is de spits van TEC er als de kippen bij 0-1. Na deze achterstand is het Thomas die de bal net over het doel van TEC jaagt en even later Jerom die op de keeper stuit en de rebound geblokt wordt op het lichaam van een
verdediger. Na deze kans van GDC is het toch TEC dat het initiatief volledig naar zich toe trekt en het betere van het spel heeft. Zo raakt het de paal en weet Richie met een goede save erger te voorkomen. Rens komt in de ploeg voor Arjon die even groggy is nadat hij een bal keihard op de bovenkant van zijn neus heeft gekregen. Even later verlengt de behendige spits van TEC de bal als hij samen met Rens de lucht in gaat en eerst Rens in het gezicht raakt met zijn elleboog maar dus daarop ook de bal waarop de meegelopen linkerspits vrij gemakkelijk de 0-2 kan aantekenen. GDC oogt wat verslagen en het vuur van de laatste weken lijkt verdwenen. TEC is frisser en gaat op zoek naar haar derde treffer. Een hachelijk moment volgt als Rens vrij gemakkelijk balverlies lijdt maar het met een sliding binnen de 16-meter goed herstelt waarmee de opgelegde kans verdwijnt. TEC hoopt op een penalty maar daar wil leidsman vd Berg niets van weten. De rust komt dan ook als geroepen en er volgt een duidelijke speech op het wat slappe spel van GDC. Voorzitter H. vd Stelt tot dan aandachtig toeschouwer deelt zijn zorgen mbt het wat zwakke spel met enkele aanwezige ouders die op hun beurt vertrouwen hebben in een goede 2e helft. In de 2e helft zijn niet enkel de speelhelften verwisseld maar ook de wedstrijdinstelling is gewisseld. TEC speelt alsof het de overwinning al in de tas heeft en GDC speelt met vuur. Binnen 15 minuten weet GDC de 0-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 voorsprong. Het is Robin die aan de basis staat van de 1e GDC treffer. Vanuit het niets haalt hij verwoestend hard uit vanaf de rechterzijde zo’n 20 meter van het doel. De bal spat op de lat en de terugspringende bal wordt binnengekopt door de goed mee gelopen Thomas 1-2. GDC is dominant en ook voorin loopt het nu beter met Arjon op de rechtsbuitenpositie en Jerom in de spits. TEC weet uit een counter gevaarlijk bij het doel te komen van Richie maar Rens blijft koelbloedig en ruimt op. Ook John geeft in de 2e helft steeds goed rugdekking op momenten dat er enigszins gevaar dreigt en neemt geen risico’s. Arjon haalt in de 55e minuut hard uit en de keeper bokst de bal weg die op de kruising van het doel belandt. GDC is niet meer te stuiten en de gelijkmaker hangt in de lucht. Nadat de scheidsrechter prima voordeel heeft gegeven na een overtreding op Jerom gaat een TEC verdediger opnieuw aan de (nood)rem. Deze keer binnen de 16-meter en is het Menno die naar beneden wordt getrokken. Jasper gaat achter de bal staan en schiet de penalty perfect, onhoudbaar voor iedere keeper, de rechterhoek in. Jasper ziet op deze wijze zijn goede spel van de afgelopen weken beloond worden met een terechte treffer. Niet veel later opnieuw een hoofdrol voor Jasper als hij vanaf rechts een haarscherpe voorzet geeft die buiten bereik van de keeper bij de 2e paal naar beneden zakt en Menno zijn voorhoofd ertegen weet te plaatsen 3-2. In de 68e minuut maakt Henk er zowaar 4-2 van als er bij een aanval door het midden geheel onterecht gevlagd wordt voor buitenspel maar de scheidsrechter terecht het spel laat vervolgen en km-vreter Henk zo zijn goal weer meepikt. Na deze fase neemt het ondertussen wat getergde TEC het initiatief over van GDC en gaat op zoek naar een goal. Zo gaat er een inzet net langs het doel, redt Richie enkele malen en moet Henk er met geel 10 minuten af na het aantikken van zijn tegenstander. De emoties lopen verder op en als langs de zijlijn ook Max zijn tegenstander een duw geeft nadat hij zelf een duw heeft ontvangen en met geel naar de kant moet is het plotseling 11 tegen 9. TEC heeft haast en jaagt op een doelpunt met dit spelersvoordeel. Richie staat op zijn plaats en redt enkele keren en ook Arjon blokt een schot dat richting het doel onderweg was. Het doelpunt van TEC blijft alsnog uit en dit wekt irritatie op bij de ploeg uit Tiel. Het gevolg is steeds vaker “mekkeren” tegen de scheidsrechter die hierop
een speler met geel van het veld stuurt. In de 76e minuut dan toch de aansluitingstreffer als een vrije trap vanaf ongeveer 30 meter de rechterbovenhoek van de springende Richie ingaat. Richie stond (nog) niet op de lijn en kon er zodoende niet bij 3-4. Even later een uitstekende doelkans voor TEC maar Richie gooit zich er volledig voor keert de bal en is duidelijk getergd en nog gemotiveerder door de derde treffer van TEC. Dion en Dennis komen in de plaats van Max en Henk als de 10-minuten termijn van het geel verstreken is. Zij verdedigen met man en macht de 4-3 voorsprong en zien dat de krachten bij de meeste GDC-spelers echt op zijn. In de slotminuten nog een terechte rode kaart voor TEC als Robin thv het middenveld onreglementair  afgestopt wordt maar er eerst nog voordeel is aangezien de aanval via Menno verder gaat. Ondertussen heeft zich een andere TEC-verdediger bij de nog op de grond liggende Robin gemeld en die vind het nodig om een schop uit te delen waarop de rode kaart volgt. TEC speelt de resterende minuten uit met 10 man en het gevaar van TEC is hiermee geheel geweken. Scheidsrechter vd Berg houdt het na 95 minuten voor gezien en GDC kan terecht 3 punten bijschrijven en mag volgende week de competitie uit bij Rhelico (winnend?) af gaan sluiten.