De amusementswaarde van de wedstrijd GDC A1 – Woudrichem A1 uitslag 5-4 lag een stuk hoger dan de later in de middag gespeelde derby GDC 1 – Roda Boys 1 waar met 0-0 weinig spektakel te beleven was. Woudrichem dacht met de 4-1 thuisoverwinning van 2 november 2013 een “makkie” te hebben met de A1 van GDC en kwam de punten wel even ophalen. Hoe anders zou het gaan deze middag.

De selectie van GDC A1 dunt wekelijks uit en met de afwezigheid van Ruben moest (leerling) trainer/coach Maikel Honcoop onder toeziend oog van Teus een beroep doen op de B-spelers Ben Buijzerd en Marnic den Dekker. Fabian die ook met enige regelmaat binnen de lijnen staat van GDC A1 is ook voor langere tijd uitgeschakeld vanwege een blessure aan zijn enkelband. Improviseren dan maar en zo start Ben als rechtsbuiten waar normaal gesproken Rick te vinden is die nu toekijkt met zijn gebroken sleutelbeen vanaf de zijlijn. De wedstrijd staat onder leiding van een aangewezen KNVB-scheidsrechter die de wedstrijd prima zou gaan leiden en al snel duidelijk laat merken niet van gezeur/commentaar te houden en om die reden in de 2e helft enkele spelers 10 minuten (terecht) naar de kant stuurt. Met name de spelers van Woudrichem uiten hun frustratie, gezien het scoreverloop, richting scheidsrechter maar kunnen beter in de spiegel kijken. De groen/witten hebben zeker de 1e helft de situatie behoorlijk onderschat en was dus veel te slap aan de wedstrijd begonnen en kreeg dat in de 1e helft niet meer recht getrokken. GDC A1 daarentegen is geen schim meer van de ploeg die voor de winterstop zo plichtmatig op het veld stond en het destijds wel erg gemakkelijk over zich heen liet komen. Binnen enkele minuten heeft Menno zelf al een kans gecreëerd maar blijft een doelpunt (nog) uit. In de 10e minuut opent Jerom de score van deze doelpuntrijke wedstrijd die geen moment verveelt en is de uitstekend spelende Henk de aangever vanaf links en kopt Jerom goed naar de linkerhoek en is er zo een vroege voorsprong. GDC gaat rustig verder en is zichtbaar beter en agressiever dan het tam spelende Woudrichem. Na knullig verdedigen is het in de 16e minuut opnieuw Jerom die het geklungel van de tegenstander afstraft 2-0. Woudrichem is wakker geschut en ziet vrij snel kans om door een vlot lopende aanval  tot de aansluitingstreffer te komen 2-1. De teams worden gelijkwaardiger aan elkaar maar toch is het opnieuw Jerom die het verschil weer tot twee doelpunten brengt en zo een ware hattrick achter zijn naam heeft staan. De keeper van Woudrichem gaat in de fout als hij een terugspeelbal op de rand van de 16- meter het veld in wil trappen maar Jerom in de voeten speelt die vanaf 25 meter knap binnenschiet 3-1. In de 32e minuut scoort Menno de 4e treffer en is het weer Henk die betrokken is bij de voorbereiding en de assist geeft en Menno het op zijn beurt koelbloedig afmaakt 4-1. Het gemopper binnen de lijnen aan Woudrichem-zijde is duidelijk waarneembaar en de spelvreugde aan GDC-zijde is evengoed waar te nemen. Desondanks weet Woudrichem nog voor rust tot haar 2e treffer te komen als Richie door de scheidsrechter bestraft wordt met een vrije trap op de rand van de 16-meter als er te lang getreuzeld wordt. De verkregen vrije trap wordt door Woudrichem laag langs de muur geschoten en verdwijnt in de uiterste rechterhoek onhoudbaar voor Richie 4-2. In de 2e helft komt Woudrichem wat sterker voor de dag en neemt bij GDC Marnic de plaats in voor Ben. GDC komt meer en meer onder druk en de voetbalkwaliteiten van Woudrichem komen aan het licht. De ploeg herbergt enkele spelers die sterke kwaliteiten hebben maar
daarmee weer vrij solistisch zijn in hun spel. Zo komt spelmaker Alla, goed voor 3 doelpunten in Woudrichem, er deze middag nauwelijks aan te pas omdat hij zich keer op keer vastloopt op de goed opererende verdediging waar met name Nani een dijk van wedstrijd speelde. Het gehele team haalde overigens een dikke voldoende en stond er deze middag als collectief. In de 2e helft kwam het aan op strijdlust en die was er. Zeker na de 3e treffer van Woudrichem waar Richie nog twee keer wist te pareren was het toch raak 4-3. GDC krijgt ondanks de druk nog de nodige kansjes om verder uit te lopen. Een goede vrije trap van Thomas wordt verwerkt tot corner waaruit Jerom net naast het doel tikt. De spanning is voelbaar en het spel golft heen en weer. Marnic raakt de kruising maar even later is het Woudrichem dat toeslaat en de stand gelijk trekt. In een volle 16-meter weet de GDC-verdediging de bal maar niet weg te krijgen en is het (toch)Alla die de bal voor zijn sterke linkervoet krijgt en uithaalt 4-4. De angst langs de kant is dat Woudrichem voldoende moed zal putten uit deze inhaalslag dat het nu over GDC heen zal gaan maar de spelers in het veld denken daar gelukkig anders over. GDC blijft voetballend de oplossingen zoeken en in combinatie met de strijdlust wordt dit uiteindelijk beloond. Jerom komt vanaf de linkerkant naar binnen en plaatst een bal vanaf  zo’n 25 meter om de ver uit zijn doel staande keeper heen en daar staat de mee opgelopen Marnic die zijn debuut in GDC A1 bekroond ziet worden met de naar later blijkt winnende goal 5-4. Er zijn dan nog zo’n 12 minuten te spelen en de emoties lopen verder op binnen en buiten de lijnen. De vraag is of GDC de voorsprong vast weet te houden tot het einde en alles wat GDC is haalt opgelucht adem als een afstandsschot van de goed spelende aanvoerder van Woudrichem de lat raakt. GDC krijgt middels twee counters kansen om zich definitief veilig te spelen maar laat dit na. Ook Ben (in het veld na publiekswissel matchwinnaar Marnic) krijgt nog een mooie kans na een schitterende pass van Menno maar vindt de keeper op zijn weg. Rens gooit in de slotminuten zijn lichaam in de strijd en blokt zo een inzet die op weg was naar het doel van Richie. Er wordt vervolgens niet meer gescoord. Vermoeid, hier en daar fysiek aangeslagen, maar voldaan stapt GDC dan ook van het veld na het eindsignaal van de scheidsrechter. Een zwaar bevochten maar zeker verdiende overwinning heeft het overgehouden aan dit boeiende (sportieve)voetbalgevecht.