Na het fraaie weer van de afgelopen weken moesten we het vandaag in de wedstrijd tussen GDC en Delta Sports met heel andere weersomstandigheden doen. Vrijwel de gehele wedstrijd regende het onafgebroken.
Delta Sports is voor GDC een onbekende tegenstander maar uit de informatie/wedstrijdverslagen konden we een technisch vaardige ploeg verwachten die vorige week enigszins verrassend thuis tegen Tricht tegen de 1e nederlaag van dit seizoen aanliep en dus op eerherstel uit was.

GDC is al weken in goeden doen en versloeg vorige week, met 10 man, Nivo Sparta met 1 – 2. Door de rode kaart in die wedstrijd voor Wesley van de Wardt kon Marco de Jong vandaag geen beroep op hem doen. Zijn logische vervanger was Alin Ruja. Daarnaast is Marco Peijnenburg nog steeds geblesseerd. Maarten van Wijlen was weer voldoende fit om aan te sluiten bij de selectie. Hij begon als wisselspeler.
Ook konden Robin en Marian Youell de 1e helft als supporter bijwonen. Fijn dat zij ook één helft aanwezig konden zijn om hun zoons en GDC aan het werk te zien.

Om exact 14.30 uur trappen de teams onder leiding van scheidsrechter Bezemer af voor de wedstrijd. GDC begint gretig aan de wedstrijd en de ploeg straalt het nodige zelfvertrouwen uit. Er wordt vroeg druk gezet op Delta Sports om de opbouw van de ploeg te verstoren. Dit lijkt de ploeg uit Eethen al een vroege voorsprong op te leveren als in de 10e minuut Jamie Youell met een voorzet Justin Youell bereikt die keuring afrond en GDC denkt op een 1 – 0 voorsprong te staan. Helaas wordt het doelpunt voor vermeend buitenspel afgekeurd.

Op het door de overvloedige regenval gladde veld laat Delta Sports zien over een technisch vaardige ploeg te beschikken. De bal aannames zijn goed en ook het spel oogt verzorgt. Maar ook GDC speelt een uitstekende wedstrijd en doet zeker niet onder voor Delta Sports. In de 23e minuut zien we een snelle counter via Justin Youell op Stefan Storchart. Zijn voorzet bereikt Pascal de Vries wiens inzet wordt geblokt.
We komen in een fase waarin GDC het initiatief heeft en ook mogelijkheden krijgt. Zo zien we in de 27e minuut een kopbal van Erik van Kessel maar net aan de verkeerde kant van de paal voorbij gaan. Een minuutje later een goede inzet van Stefan Storchart maar keeper Robin van Wijk redt.

Iets over het half uur kantelt de wedstrijd wat in het voordeel van Delta Sports en komt GDC onder druk te staan. Eerst zien we in de 32e minuut een goede mogelijkheid voor Lennart Dubbeldam. Zijn inzet is echter een prooi voor keeper Alin Ruja. Een minuutje of 6 later moet hij opnieuw aan de bak als Harmen van Genderen het doel van GDC onder vuur neemt maar ook nu is hij op zijn post en redt bekwaam.

We noteren nog één wapenfeit voor rust als in de 41e minuut Lennart Dubbeldam van achteren Benjamin Vos neerhaalt en niet mag klagen dat hij wegkomt met geel want dit had ook zomaar anders kunnen uitpakken voor hem.

We gaan met 0 – 0 aan de thee beginnen en kunnen constateren dat GDC deze 1e helft gedreven en heel geconcentreerd bezig is geweest en ook voetballend prima zijn mannetje staat.

Na rust beginnen beide teams scherp aan de wedstrijd en stralen beiden uit voor de volle winst te gaan. In de 48e minuut een goede voorzet van Stefan Storchart die net niet de vrijstaande Erik van Kessel bereikt. Maar zoals gezegd ook Delta Sports laat zich niet onbetuigd en in de 58e minuut krijgen de mannen van Rens van Dinter een vrije trap net buiten de 16. Bas Geurts krult de bal de hoek in maar Alin Ruja kan nog net zijn vingertoppen tegen de bal krijgen en tikt hem naast. De corner is ook niet van gevaar ontbloot. Timon van Genderen kopt de bal goed door op Kevin Adamzek maar die kopt van dichtbij over het doel van GDC.

GDC neemt het initiatief hierna weer over en krijgt in de 61e minuut een vrije trap die door Jamie Youell uitstekend voor het doel wordt gebracht waar het Erik van Kessel is die keeper Robin van Wijk met een prima kopbal kansloos laat en GDC staat op een 1 – 0 voorsprong. De ploeg blijft druk houden in de 68e minuut had de ploeg op 2 – 0 moeten komen. De sterk spelende Erik den Ouden heeft een prima opening op de net ingevallen Maarten van Wijlen die vrij voor het doel komt en ziet dat Pascal de Vries er nog iets beter voorstaat en de bal breed legt. Helaas wordt zijn inzet nog net geblokt. Dan in de 69e minuut denkt heel Delta Sports dat de ploeg op 1 – 1 is gekomen als er wordt gescoord uit een scrimmage. Echter scheidsrechter Bezemer oordeelt dat er te hard is doorgegaan op keeper Alin Ruja en annuleert de treffer.

De laatste 20 minuten zakt GDC in en vertrouwt het op zijn defensie, op keeper Ali Ruja en natuurlijk op de counter. Immers de ploeg heeft veel snelheid voorin. Delta Sport heeft veelal balbezit en loert op die ene opening of fout achterin bij GDC. Eén keer lijkt die er ook te komen als Benjamin Vos zich verslikt maar het is Erik den Ouden die nog ternauwernood redding kan brengen. Wel krijgt Delta Sports een stortvloed aan corners te nemen die met regelmatig tot alarmfase 1 leiden bij GDC, maar scoren hieruit kan de ploeg niet. GDC komt er regelmatig met veel snelheid uit maar de eindpass is steeds net niet goed zodat de ploeg hier geen voordeel uit kan halen. In de laatste 10 minuten noteren we nog twee mogelijkheden voor de gasten. Eerst zien we in de 81e minuut een schot van Kevin Adamzek in twee instanties gekeerd worden door Alin Ruja en in de 86e minuut zien we nog een gevaarlijke vrije trap van Bas Geurts goed verdedigd worden door GDC. Hierna komt de ploeg niet meer in de problemen en na ruim 90 minuten fluit de goed leidende scheidsrechter Bezemer voor het einde en schrijft GDC de 4e zege op rij bij. Ook dit is sinds de ploeg in de 2e klasse speelt nog niet eerder gebeurd.

Maar misschien nog wel belangrijker dan dat is dat de ploeg vandaag ook zijn beste wedstrijd van het seizoen heeft gespeeld en steeds beter wordt. Bij vlagen werd er goed en verzorgd voetbal gespeeld en dat op een moeilijk bespeelbaar veld. Ook was de ploeg 90 minuten geconcentreerd en ook op de inzet was niets aan te merken want die was weer hartverwarmend. Maar ook belangrijk is om gewoon met beide benen op de grond te blijven staan en zeker niet overmoedig te worden. Immers hoogmoed komt alleen maar voor de val.
Door dit resultaat, en de resultaten in de andere wedstrijden, is de ploeg inmiddels opgerukt naar een keurige 4e plaats.

Volgende week is er, helaas gezien de flow waarin GDC zit, geen competitie voetbal. Op 25 oktober hervat GDC de competitie met een uitwedstrijd tegen de op de 3e plaats staande streekgenoot GRC ’14. Deze ploeg, vorig seizoen nog onder de naam Rijswijkse Boys, kent wederom een uitstekende seizoensstart. Kortom ook dat is weer een wedstrijd waar we naar uit kunnen kijken.

Aanstaande donderdag, 16 oktober, om 20.15 uur speelt GDC thuis een oefenwedstrijd tegen De Alblas waar onze oud trainer Michel de Raad thans de scepter zwaait.

Doel: Alin Ruja
Achter: Erik den Ouden, Benjamin Vos, Joost van Rooijen, Jelle Bouman.
Midden: Jamie Youell, Johnny van Mersbergen (67 Xander van den Assem), Justin Youell.
Voor: Stefan Storchart (87 Levi Splinters), Pascal de Vries, Erik van Kessel (67 Maarten van Wijlen).