Vandaag moeten we tegen Sleeuwijk E3 voetballen. Uiteraard zijn we weer compleet, klasse jongens zo’n goede opkomst, zowel op de training als op zaterdag! Eerst even een mededeling voor onze trouwe volgers. Sinds kort helpt Reno de Waal ons als begeleiding op de maandagavondtraining. Hij doet dit heel verdienstelijk en vindt het zo leuk dat hij graag ook de thuiswedstrijden wil assisteren. Dat aanbod hebben we als leiding natuurlijk met beide handen aangenomen.

Vooraf wordt een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Toon Branderhorst.

De afgelopen wedstrijden speelden we de 1e helft vaak niet op ons best. In de uitwedstrijd stonden we binnen 30 seconden op 1-0 achter. Vorige week speelde Sleeuwijk tegen Brakel een ijzersterke wedstrijd, dus was het zaak om onze jongens vanaf het begin bij de les te krijgen. De enigszins verrassende opstelling wordt prijsgegeven en iedereen was erop gebrand om het beter te doen dan de vorige wedstrijden.  Jurre, onze steeds beter wordende keeper staat uiteraard op de goal. Achterin beginnen we met Kasper en Bruce. Kasper onze robuuste verdediger en Bruce onze op inzicht spelende linkspoot. Het middenveld wordt bezet door verdediger Jan op rechts, manusje van alles Jonathan centraal en de rechtsbenige Jetze op links. Jesse start vandaag als spits en zal (net als de rest) moeten proberen om de doelpunten te maken. Dit houdt in dat dribbelkoning Tim, terriër Luca en Stefanovic (Stefan) als wissel beginnen.

We zijn op het oog in het begin wat sterker en krijgen al snel wat kleine kansjes. Gelukkig, de start is hoopgevend! Hoewel we goed voetballen en proberen om van de ene kant van het veld de andere kant te bereiken, lukt het Sleeuwijk toch steeds vaker om er snel uit te komen. Als Sleeuwijk voorbij ons middenveld weet te geraken, staan Kasper en Bruce hun mannetje. Ze blijven goed naar de bal kijken en weten vaak op het juiste moment naar de bal te gaan en de bal af te pakken, totdat het een keer wel misgaat. Jurre staat een paar meter van zijn goal, de aanvaller van Sleeuwijk schiet hoog en bijna iedereen verwacht dat dit schot in het doel zou belanden. Maar met een katachtige sprong annex redding weet Jurre dit bijna zeker doelpunt te keren. Sleeuwijk is hier zo van onder de indruk dat in de eerste helft ze niet meer zo gevaarlijk zijn geweest. GDC daarentegen begint meer en meer aan te dringen. Na een solo van Jetze is het jammer dat hij het overzicht verliest en besluit voor eigen succes te gaan.  Na een goede hoge corner van Jesse kan Tim de bal binnentikken. Maar hij komt jammer genoeg een teenlengte tekort. Kort daarna een nieuwe corner. Jesse neemt hem snel op Jetze en de laatste kan met links in de korte hoek binnenschieten, 1-0. Inmiddels is Stefan in het veld gekomen en hij krijgt ook een goede mogelijkheid. Helaas lukt het hem niet om zijn inmiddels bijna wekelijks doelpuntje mee te pikken. Niet veel later wederom een corner van Jesse. Sleeuwijk krijgt de bal niet weggewerkt en Jetze weet alert de bal bij de 2e paal binnen te tikken, 2-0. Maar Sleeuwijk geeft zich niet zomaar gewonnen. Weer komt Sleeuwijk er een paar keer gevaarlijk uit. Maar Luca verdedigt als een terriër en ze komen er  niet langs. Ook Jan verdedigt op het middenveld dat het een lust is. Jonathan, de slimme schakel, kijkt en staat positioneel vaak heel goed zodat he spel van voor naar achter en van links naar rechts kan worden verplaatst. Dan fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de rust wordt aangegeven dat het goed gaat, dat we goed gestart zijn maar dat Sleeuwijk zal proberen aan te vallen de 2e helft.

Al snel in de 2e helft blijkt dat onze jongens op dezelfde voet verder willen gaan. Goed verdedigen, overspelen en doelpunten maken.  Dit lukt nog 3 keer. Jetze maakt de 3-0, na weer een corner. Jonathan maakt na een geslaagde actie van Bruce de 4-0. En Bruce zelf maakte na goed opletten dankbaar gebruik van een minder verre uittrap van de keeper van Sleeuwijk. Onze verdediging was vandaag zeer goed en onze keeper vertolkte dit keer een hoofdrol.

Volgende competitiewedstrijd spelen we weer thuis, dan tegen Almkerk E2. Wellicht spelen we nog een keer vriendschappelijk tussendoor. Sportieve groeten, Tonnie, Wietse en Reno