Ook vandaag mogen we zeker niet klagen over het weer. Want met een zonnetje en een graad of 14 was het, gezien de tijd van het jaar, weer een prima voetbaldag.

Tegenstander van vandaag is SV Meerkerk al jarenlang een degelijke 2e klasser en ook alle jaren een lastige tegenstander voor GDC. De ploeg staat op een ongebruikelijke 11e plaats vooral doordat de ploeg dit jaar een stroeve start van de competitie kent  door enerzijds een groot aantal geblesseerden en anderzijds door het ontbreken van een kleine dosis geluk zoals in het programma blad te lezen valt. Ook lezen we daar dat er een moment komt dat het kwartje de goede kant uitvalt en wie weet wel deze middag in de wedstrijd tegen GDC. Wel over dat laatste had de thuisploeg vandaag zeker niet te klagen.

GDC staat vooraf op een keurige gedeelde 3e plaats en kent alleen Marco Pijnenburg als geblesseerde. Wekelijks is het voor trainer Marco de Jong weer een kunst om de juiste opstelling te vinden omdat de 14 tot 15 selectie spelers wat niveau betreft heel dicht bij elkaar liggen en het de kunst is ze allemaal scherp en tevreden te houden. En dat laatste geldt vooral voor de jongens die als wissel beginnen. Maar tot nu lukt het goed.

Om 14.35uur laat scheidsrechter van Drunen de wedstrijd beginnen. Het speelveld ziet er niet echt geweldig uit. Veel zand en een hobbelig veld maar goed de omstandigheden zijn wat dat betreft voor beide ploegen gelijk. Net als vorige week in de wedstrijd tegen De Zwerver begint GDC wat aarzelend aan de wedstrijd. De thuisploeg gooit veel fysieke strijd in de wedstrijd en tegen dit soort ploegen heeft GDC het altijd lastig.

Toch is het GDC wat de eerste echte mogelijkheid krijgt als rechtsback Levi Splinters ver kan komen en zijn schot ziet stranden op keeper Klaas–Jan van Zessen die de inzet keert. De bal komt bij Justin Youell die uit vrijstaande positie echter overschiet

Intussen heeft de thuisploeg al een flinke aderlating ondergaan want al in de 10e minuut moet Youri van Blanken gewisseld worden als hij ongelukkig ten val is gekomen en met een armblessuren eraf moet. Het voetbal intussen is van een heel matig niveau. De thuisploeg werkt hard maar dwingt verder weinig af en GDC maakt ook geen aanstalten om er iets van te maken op dat moment. Halverwege de 1e helft komt GDC beter in zijn ritme en komt de ploeg met regelmaat op de helft van SV Meerkerk en wordt zichtbaar dat de laatste linie van die ploeg moeite heeft om  het voetballend op te lossen. Op het halfuur een goede actie van Jamie Youell zijn voorzet, vanaf links, gaat echter voorlangs maar wordt aan de andere kant nog opgepikt door Stefan Storchart. Zijn voorzet bereikt Pascal de Vries die zijn omhaal over ziet gaan.

Na 36 minuten een grote kans voor GDC. Stefan Storchart gaat vrij op keeper Klaas-Jan van Zessen af. Maar in plaats van zelf te schieten legt hij de bal breed op Pascal de Vries die hier niet echt op rekende zo leek het en de bal van zijn scheenbeen weg ziet springen en kans verloren. Het is dan wachten op de 0 – 1 zo zou je zeggen. Maar zoals veel gebeurd valt de goal dan aan de andere kant en zo ook vandaag.

Na 37 minuten helpt GDC de thuisploeg in het zadel als een onschuldige voorzet door Jelle Bouman die, tot verrassing, de bal achter zijn eigen doelman schiet. En dat is een fikse tegenvaller voor de ploeg uit Eethen. Zo groot zelfs dat het 2 minuten later 2 – 0 wordt. Martijn van Hagen krijgt teveel ruimte op rechts en kan vrij op keeper Wesley van de Wardt af gaan en verrast hem met een schuiver in de korte hoek. In de extra tijd van de 1e helft gaat bijna nogmaals fout voor GDC als invaller Mechiel van Zessen net voorlangs schiet.

In de 2e helft moet GDC op jacht naar doelpunten wil de ploeg nog iets bereiken vandaag. Trainer Marco de Jong brengt Maarten van Wijlen als extra aanvaller in de ploeg en daar hoeven we geen spijt van te hebben want in de 51e minuut is hij het die, met zijn 1e goal dit seizoen, de aansluitingstreffer scoort als hij na een corner van Stefan Storchart de bal uit een kluts voor de voeten krijgt en direct doeltreffend uithaalt. Voor GDC het sein om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. SV Meerkerk stelt hier nog altijd een tomeloze inzet tegenover maar is voetballend de mindere van GDC. Toch wordt duidelijk dat wanneer GDC het spel moet maken dit een stijl is die de ploeg niet echt ligt. Veel foute bal aannames en passes en ook te weinig rust in het spel. Balletje vasthouden en rond late gaan zit er dan ook niet in vandaag.

Na 69 minuten een mooie mogelijkheid voor GDC als de ploeg, recht voor het doel, op 22 meter een vrije trap krijgt. Pascal de Vries trapt de bal maar deze smoort in de muur. Rond de 75e minuut krijgt GDC 3 (goede) kansen binnen 3 minuten die echter geen van allen worden benut. Eerst zet Jamie Youell met een steekbal Lourens Fieten vrij voor het doel maar hij raakt de bal helemaal verkeerd en kans weg. Een minuut later een vrije trap van diezelfde Jamie Youell. De kopbal van Erik den Ouden gaat echter net over. Maar de kans van de 3 is die voor Stefan Storchart die een voorzet van links tot bij de 2e paal ziet komen de bal denkt binnen te tikken maar van 2 meter de paal raakt.

De pijp bij de thuisploeg is inmiddels ver leeg maar SV Meerkerk wil van geen opgeven weten maar wordt na 80 minuten toch geklopt. Erik den Ouden speelt Lourens Fieten aan die in het 16 meter gebied een één twee aangaat met Maarten van Wijlen en die doeltreffend afrond en de ploegen zijn weer in evenwicht 2 – 2.

Gezien de situatie op het veld wil GDC geen genoegen nemen met deze stand en de ploeg gaat voor de volle winst die er ook nog bijna komt want in de 83e minuut krijgt Justin Youell een grote kans als hij, na een voorzet van Stefan Storchart, vanaf 15 meter vrij uit kan halen. Maar hij doet dat veel te wild en de bal gaat hoog over.

In de extra tijd grijpt GDC bijna alsnog de winst als een voorzet van Justin Youell zeer fraai met een halve volley door Maarten van Wijlen op de pantoffel wordt genomen maar het is keeper Klaas-Jan van Zessen die met een reflex redding brengt.

We sluiten af met een geweldig schot van de beste man aan de zijde van GDC, Jamie Youell, als hij de in 95e minuut van 40 meter verwoestend uithaalt. Keeper Klaas-Jan van Zessen heeft deze bal alleen maar horen gaan maar helaas voor alles van GDC is gaat de bal centimeters aan de verkeerde kant van de paal voorbij.

Na ruim 98 minuten (Ton Kuikman bedankt voor de perfecte tijdwaarneming gedurende de wedstrijd) fluit de goed leidende scheidsrechter van Drunen voor het einde.

Een eindstand waar GDC zich, gezien het grote aantal kansen, tekort doet. Anderzijds het heeft de ploeg eerder dit seizoen een aantal keren niet tegen gezeten en zoals we begonnen het kwartje moest voor SV Meerkerk toch een keer de goede kant uitvallen en dat was dus vandaag.

Volgende week geen competitievoetbal. GDC speelt dan een oefenwedstrijd uit tegen 3e klasser IJFC uit IJsselstein.

Op 22 november hervatten we de competitie weer met de wedstrijd tegen GVV’63 uit Gameren. Een wedstrijd met een speciaal tintje omdat onze ex-trainer Frans Grondman daar de scepter zwaait.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Levi Splinters (70 Erik den Ouden), Benjamin Vos, Joost van Rooijen, Jelle Bouman.

Midden: Jamie Youell, Johnny van Mersbergen (46 Maarten van Wijlen), Lourens Fieten.

Voor: Stefan Storchart, Pascal de Vries, Justin Youell