Vandaag spelen we met ons sterrenteam, de topper in onze poule. We moesten vandaag in en tegen Haaften spelen tegen de koploper. We waren geheel compleet, behalve Marcel ( die half Eethen moest gaan verhuizen) waardoor we Huib, de vader van Tygo, hadden gevraagd om ook langs de lijn wat technische tips te geven. Huib bedankt hiervoor. Om 09:00 uur precies schalde de fluit de scheidsrechter al luid over het natte veld in Haaften.

GDC trapte af, en wilde in de aanval gaan maar Haaften dacht er net zo over en dat was te zien ook!!! Haaften was vandaag echt van plan om evenals de voorgaande partijen geen punten te verspelen, allen dachten onze sterspelers hier heel anders over!!!

De gehele wedstrijd ging aardig gelijk op, maar wel met als kanttekening dat Haaften toch wel iets meer de overhand had  tijdens deze wedstrijd. Haaften dat telkens weer de aanval zocht, maar keer op keer op de degelijke verdediging van GDC stuitte. Er waren steeds verdedigers van GDC die elke aanval van Haaften wisten om te buigen in een kleine tegenstoot van onze zijde.

Er werd vooral op het middenveld erg hard gewerkt en niemand had dan ook maar de gedachte om Haaften de punten cadeau te doen. Tot aan de rust was het een mooie gelijk opgaande pot voetbal, en door hard werken van onze sterspelers werd de rust bereikt en stond de brilstand nog steeds op het scorebord.

Even snel de kleedkamer in om wat limonade te drinken, een koekje te eten en wat tactische tips uit te delen. We moesten dit binnen 4 minuten doen, omdat de scheidsrechter van deze ochtend nog een wedstrijd moest gaan voetballen.

In het begin van de 2e helft was het weer Haaften dat probeerde de wedstrijd te domineren, maar GDC wist kranig tegenstand te bieden. GDC dwingt Haaften steeds meer terug op eigen helft en is lekker brutaal met aanvallen. Dan is het weer Haaften dat de aanval zoekt, maar dan wordt Dani Thur zomaar aangespeelt en die schrikt wakker en denkt: ik ga eens proberen te scoren!!!!!

Hij kijkt sluw uit zijn ogen, zijn blik op het doel van de tegenstander gericht, en hij begint aan een slalom tussen 2 verdedigers van Haaften en gaat op de keeper af. Hij kijkt nogmaals naar de keeper en ziet deze een aantal meter voor zijn doel staan. Dani Thur  bedenkt zich geen moment en weet met uiterste precisie de bal keurig over de keeper te spelen en zo met deze prachtige actie, in de 25e minuut de 0-1 te scoren!!!!!!

Haaften is duidelijk aangeslagen en moet gaan aftrappen. Dan lijkt GDC steeds meer te gaan aanvallen en binnen een paar minuten weet Dani V een pegel af te vuren op het doel van de tegenstander, maar de keeper houd de bal goed tegen.

GDC probeert met alle middelen nog een goal te scoren maar telkens lukt het net niet!!!

Met nog zo’n 3 minuten op de de klok is het plotseling Haaften dat gevaarlijk wordt en voordat wij het wisten lag de bal plotseling achter onze keeper Tim, die ook vandaag weer goed zijn best deed, maar deze bal niet had zien aankomen en zo toch nog verrast werd.

1-1             dus met nog 2 minuten op de klok.

GDC trapte af en ging nog een laatste keer in de aanval om alsnog de 3 punten mee naar Eethen te kunnen nemen, maar helaas bleef na 42 minuten op de klok  ook de 1-1 op het bord staan.

Deze eindstand is gezien de gehele wedstrijd en door de hele goede inzet van het gehele team, een terechte uitslag.

Tim, Tom, Thom, Dani T, Dani V, Tygo, Jelle en Nathan hebben deze wedstrijd laten zien dat je met veel inzet  en doorzettingsvermogen tot heel veel in staat bent !!!!!!