Zaterdag 8 maart 2014, een schitterende zonnige ‘winterdag’ op het prachtige complex van ons cluppie vv GDC. We verzamelden ons rond half  9 in en vooral om de kantine en de ouders genoten van lekker bakkie koffie of thee. Vandaag moesten we aantreden tegen de F1 van vv Brakel. Voor ons geen onbekende, want dit team komen we nu al voor de 4 keer tegen in het seizoen 2013/2014. Vandaag moeten we gaan beginnen zonder onze in topvorm zijnde spits Tygo. Tygo kon er niet bij zijn want als ik goed heb begrepen was hij ver van huis om neushoorns te vangen!! Alle andere sterspelers waren wel gewoon van de  partij en dan kregen we ook nog Imke vanuit de F3m om ons team compleet te maken.

Brakel heeft alle keren al laten zien dat zij ook een leuke groep hebben en gezien dat ze ook al 2 van de 4 voorgaande wisten te winnen, ( wij wonnen de andere 2 ) zou het ook vandaag ook weer een spannend potje gaan worden. GDC wint de toss en verdient hiermee de aftrap. Een paar minuten later dan gepland blaast de scheids voor het begin van de wedstrijd. En al direct weet de voorhoede van GDC druk te zetten en krijgt Dani V een kans om te scoren maar de bal gaat naast het doel. GDC blijft proberen om aanvallend te spelen en  Imke weet in de 9e minuut  met een mooie actie Jelle te bereiken , maar de keeper weet het schot tegen te houden. Maar ook Brakel weet regelmatig met mooie aanvallen en goede samenwerking een aantal kansen te creëren. Dan is het weer GDC dat in de aanval gaat en Dani T krijgt een grote kans om de score te openen maar ook deze keer staat de keeper van Brakel op de juiste plaats. In de 17e minuut krijgt GDC een corner en we proberen dan te scoren maar zien dan de bal via een been van een Brakel speler weer over de achterlijn gaan. Weer een corner! Dani T staat achter de bal, neemt een aanloop en schiet de corner prachtig voor het doel van Brakel en daar staat Imke helemaal vrij en weet de bal keurig in het doel te trappen!  1-0.

Dan is het Brakel wat aftrapt en binnen 1 minuut krijgt Jelle nog een kans voor een leeg doel maar helaas gaat zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal en  zo gaan we dan met een 1-0 voorsprong de rust in.

De 2e helft. GDC begint een beetje slapjes aan de 2e helft, en daardoor is Brakel een minuut of 5 steeds in balbezit en zijn diverse malen gevaarlijk met hun aanvallen. Echter onze keeper Tim heeft deze nacht goed geslapen en weet alle ballen te stoppen.

Dan plotseling in de 26e minuut  weet Dani T de bal te veroveren en met een prachtige pass bereikt hij Imke die probeert richting het doel van Brakel te gaan en dan wordt de bal weer weggetikt door een speler van Brakel. Echter deze bal komt op een meter of 20 voor de gevaarlijke linker voet van Dani V en die weet met een mooie boogbal de bal over de keeper in het doel te schieten!!  2-0

Brakel lijkt een beetje de kwijtkluts te zijn, en daardoor weet GDC binnen 2 minuten wederom te scoren door een mooie pass op de helemaal vrijstaande Imke die met een prachtig schot de stand op 3-0 brengt. 3-0

Brakel trapt weer af en dan hebben we een fase in de wedstrijd dat GDC en Brakel deze wedstrijd vervolgen op het middenveld. Af en toe is er een uitbraak van beide teams maar veel gevaar zit hier niet in. Dan in de 39e minuut is het Dani T die zijn schot op de paal ziet belanden en Jelle weet de bal opnieuw af te vuren op het doel van Brakel maar de bal gaat naast het doel.  In de allerlaatste minuut is er nog een corner voor GDC welke wordt genomen door Dani T, maar de bal wil er maar niet in. Eindstand GDC F1 – Brakel F1 3-0.