Zaterdag 23 november om 11:00 begon de thuiswedstrijd nadat er eerst een minuut stilte werd gehouden in verband met het overlijden van Toon Branderhorst. Amber en Dana waren helaas niet van de partij. Dana was wel aanwezig bij haar vorige team dat nu kampioen was geworden (proficiat).

Eline kwam dit keer uit in een ander tenue dan gebruikelijk namelijk het groene shirt, de zwarte broek en met keepershandschoenen aan. Ze wist met overtuiging te brengen dat het goed voor haar ontwikkeling zou zijn om ook eens het veld vanuit een ander perspectief te zien (vanaf de doellijn).
De wedstrijd was slechts vijf minuten oud toen het eerste doelpunt werd gemaakt door DSC uit Kerkdriel. GDC werd achterin vastgezet en vlak voor het doel waren teveel spelers met elkaar in gevecht om de bal. Eerst nog een redding maar dan toch nog het voetje van de tegenstander tegen de bal (0-1).
De heren en dame uit Kerkdriel bleven gevaarlijk in de volgende vijf minuten maar onze verdediging bestaande uit Angenitha en Nikita zat goed in elkaar. Eline wist de bal prima in ontvangst te nemen en met een hard schot naar voren te brengen. Ook op het midden werd de bal prima opgevangen door Britt, Mirte en Kyra en gelukkig was Imke dit keer van de partij om gevaarlijk voorin te spelen. Veerle had de vrije rol en blokkeerde regelmatig de aanval van de tegenstander.
Er komt nog een snelle actie van Britt richting doel maar deze wordt onderschept door DSC en Britt maakt een harde landing. Een stuiterbal volgt en de bal wordt meegenomen door DSC richting het doel van GDC
Het rustsignaal wordt gegeven en de dames verdwijnen in de kleedkamer om even aan te sterken en de ruststand (0-1) te laten bezinken. De dames zijn opgewarmd en klaar voor de laatste ronde.
Na twee minuten is het al raak. Imke stormt naar voren gevolgd door Britt en Kyra maar Imke weet uiteindelijk toch alleen het doelgebied te bereiken. Weer een strak schot van Imke en de keeper is kansloos (1-1).
Nu blijft GDC nog proberen om het belangrijke overwinningsdoelpunt te scoren maar de heren en dame uit Kerkdriel denken precies hetzelfde.
Angenitha blijft vechten om de bal en is steeds vaker voorin te zien samen met Kyra, Imke en Britt.
Achterin wordt goed verdedigd door met name Nikita, Mirte en niet te vergeten de keep(st)er met het groene shirt (Eline).
Ondanks onze uitstekende verdediging weet DSC toch nog een verrassende aanval te lanceren en ook af te sluiten met een mooi doelpunt (1-2).
We hebben nog zo’n zeven minuten te spelen en onze dames doen allemaal uitstekend hun best om ervoor te zorgen dat er een gelijke stand op de borden komt. We naderen nog een aantal keren gevaarlijk het doel van DSC, maar het lukt helaas niet om de gelijkmaker te scoren.
Helaas voor ons blijft het 1-2 en mag DSC trots naar huis en mogen wij het volgende week opnieuw proberen op een ander veld.
Speciaal nog een dik compliment voor Nikita, die de bal hard in de uiterste hoek weet te schieten!
Alle dames weer bedankt voor hun fantastische inzet en tot volgende week.