Zaterdag 5 april 2014, om 10:15 stonden de dames tegenover de “blauwe” elite van Haarsteeg. Dit keer was het Cas die opvallend actief zou zijn gedurende deze wedstrijd.

De aftrap was een feit en vol goede moed werd er gespeeld. Nikitha stond dit keer in het doel en de achterhoede was bezet door het superduo Angenitha en Dana. Middenveld waren dit keer Mirte, Kyra, Veerle en Britt.
Voorhoede werd bezet door het duo Amber en Eline, klaar om in actie te komen en gretig om te scoren. Dit zou de derde wedstrijd kunnen worden waarbij GDC 3 punten zou verdienen. In gedachten zaten de dames al aan tafel in de kantine met de witte bakjes voor hun neus met daarin goudgele, gebakken friet met… Natuurlijk moest dan deze wedstrijd wel nog even gewonnen worden!
In de tweede minuut was het de thuisploeg (Haarsteeg) die het eerste doelpunt maakte (1-0). Nog een beetje beduusd van het snelle doelpunt, zag Haarsteeg na 5 minuten kans om het tweede doelpunt te scoren (2-0). Toen kwam langzaam het besef dat we de partij wel eens zouden kunnen gaan verliezen. Britt, Kyra en Veerle verhoogden het tempo en de ook de anderen begonnen te strijden.
GDC kwam diverse malen voor het doel van de tegenstander en was het Amber die hard op de paal schoot en via de andere paal kwam de bal weer terug in het veld. Helaas voor ons géén doelpunt. Ook Eline deed een paar schitterende acties maar de bal rolde te ver voor haar uit waardoor de keeper de bal kon pakken. Angenitha en Dana hadden het druk met verdedigen maar hielden het hoofd koel (ondanks de rode kleur in het gezicht).
Er volgde een snelle bliksem-actie van Amber, die snel met de bal er vandoor ging, richting doel. Voordat de verdediging van Haarsteeg kon reageren, zat de bal al achter de keeper. Bravo, het gaf weer moed voor de tweede helft met deze ruststand (2-1).
Waarschijnlijk had Haarsteeg iets anders gedronken (RED BULL) tijdens de rust want de ploeg had duidelijk meer energie gekregen. De eerste 10 minuten van de tweede helft was het nog mogelijk om deze blauwe invasie te stoppen. Maar daarna vielen er gaten in de verdediging en kreeg Angenitha het zwaar te verduren. Angenitha was nu keeper in plaats van verdediger en kreeg in de 30e minuut een hoge bal om haar oren (3-1).
Men had de juiste tactiek gevonden en twee minuten later (32e minuut) was het Cas die de bal in het doel trapte (4-1). Onze dames bleven wel strijden om het gat te dichten maar het lukte niet om uit de opgezette aanval te scoren.
Ook deze Haarsteegse ploeg heeft een dame (Amber) die kan scoren. In de 35e minuut weet zij de ploeg op 5-1 te zetten met een prima doelpunt.
Tenslotte, als kers op de slagroomtaart, nog een fraai doelpunt (6-1) en mogen wij Haarsteeg feliciteren met deze ruime overwinning.
Volgende week zaterdag is er weer een kans en zijn onze dames in Eethen te bewonderen!
Terug