Voor vandaag stond in Gorinchem de eerste wedstrijd van de finaleronde in de nacompetitie op het programma. De inzet voor GDC is lijfsbehoud in de 2e klasse en SVW wil graag via de nacompetitie een stapje hogerop. Hieronder volgt het wedstrijdverslag in tekst. De foto’s staan op https://goo.gl/photos/Rs2MeA4Snp6mJFd56 en de beelden van de  staan op https://youtu.be/orGN8j_mWdM

SVW heeft de finale bereikt door in twee wedstrijden af te rekenen met Wieldrecht. Thuis werd met 2 – 2 gelijkgespeeld maar in Dordrecht wonnen “de streepjes” met 0 – 2. GDC rekende af met De Alblas. Na de 1 – 3 in de eerste wedstrijd volstond het gelijke spel, met 1 – 1, van vorige week.

De gasten kunnen vandaag, om uiteenlopende redenen, geen beroep doen op Lourens Fieten, Jelle Bouman, Levi Splinters en Benjamin Vos. Emiel van der Heijden is weer aangesloten bij de selectie na zijn schouderblessure die hij opliep in de uitwedstrijd bij Hardinxveld. Voor de wedstrijd nog de nodige geel/blauwe fakkels voordat scheidsrechter van de Luitgaarden uit Sliedrecht voor ruim 300 toeschouwers laat aftrappen.

SVW heeft een technisch vaardige ploeg met veel voetballend vermogen. Zaak om deze dus vroeg op te vangen. In de beginfase gaat dat al direct fout. Met name Ruben Combee heeft last van de zenuwen en gaat in de eerste minuten in de fout. De eerste inzet van Fitim Meha gaat over en de tweede inzet van Ahmed Kelifa wordt nog net geblokt door Justin Youell. Gelukkig hersteld Ruben zich prima in het vervolg van de wedstrijd.

Dat doet heel GDC want, met de wind in de rug, pakt de ploeg het initiatief en binnen vijf minuten mist Bart van den Bogaard maar net een voorzet van Jamie Youell na een mooie solo. GDC speelt goed vooruit, zit er kort op zodat de thuisploeg niet echt kan opbouwen.

Na tien minuten schiet Joost van Rooijen een vrije trap op doel van SVW waar de regelmatig wat vreemd keepende Daniel Goitom nog een hand tegen krijgt. De indraaiende corner van Menno Schouten eindigt op de paal en zo is GDC dichtbij de openingstreffer. Die komt er wel en nog binnen het kwartier als Johnny van Mersbergen een voorzet van Stefan Storchart mist maar Bart van den Bogaard bij de 2e paal via de binnenkant wel raak kopt voor de 0 – 1 voorsprong.

Enkele minuten later gaat een kopbal van Erik den Ouden via de lat over. Zo is er al volop opwinding in de openingsfase. Aan de andere kant laat ook SVW zich niet onbetuigd en dwingt Fitim Meha keeper Wesly van de Wardt tot een redding. Halverwege de 1e helft een vrije trap van Joost van Rooijen op ruim 30 meter direct op doel. In plaats van de bal te pakken schiet de doelman hem weg zonder dat GDC hier verder voordeel uit kan halen.

Direct na de 1e drinkpauze een klein opstootje tussen Jamie Youell en Yohannes Tilahan waarbij beiden geel krijgen. Iets over halfuur komt Menno Schouten zijn doelman te hulp door een ingekopte corner van de doellijn te halen. In de daaropvolgende corner is SVW dichtbij een doelpunt als de bal na een scrimmage bij talent Menno Dekker komt die met zijn inzet de paal raakt. In het vervolg lukt het SVW niet om de bal over de lijn te krijgen en worden de gasten ontzet.

Bij GDC moet Stefan Storchart er geblesseerd af na een onzachte landing op het zeer harde kunstgrasveld. Hij wordt vervangen door Maarten van Wijlen. In de slotfase van de 1e helft nog volop opwinding als eerst een vrije trap van Daniel Alexander via de muur naast gaat. De corner die daarop volgt wordt door Kenny Lagendijk goed voorgebracht en het is Ahmed Kelifa die hoog boven de GDC defensie uittorent en bal hard inkopt maar via de onderkant van de lat stuit de bal weer terug het veld in waarbij deze de doellijn niet is gepasseerd.

Hiermee in de koek nog niet op in deze opwindende 1e helft want in de extra tijd wordt Bart van den Bogaard diep gestuurd. Hij wordt hierbij neergelegd door Yohannes Tilahun die al eerder geel had gekregen en dus kan vertrekken. SVW zal het de 2e helft dus met 10 man moeten doen.

Na ruim 45 enerverende minuten zoeken de ploegen de kleedkamer op voor de rust. Het is inmiddels bekend dat het voor GDC zeker geen voordeel is om tegen 10 man te spelen en dat blijkt ook vandaag weer. SVW komt gedreven uit de kleedkamer en is veel feller als GDC. Binnen twee minuten staat het dan ook gelijk als Mergim Shala wel heel makkelijk wegdraait van zijn bewaker en Wesly van de Wardt in de lange hoek verrast. Zo staat het weer gelijk.

De gasten antwoorden met een goed schot van Johnny van Mersbergen wat net over gaat. Daarna is het SVW wat de klok slaat. Het middenveld van GDC komt in de fase net na rust tekort en wordt regelmatig overlopen door het 10-tal van “de streepjes”. Zo soleert Daniel Alexander door de GDC defensie en schiet goed in maar het is Wesly van de Wardt die met een katachtige reflex redding brengt.

De mannen van Marco de Jong worden afgetroefd op felheid en vrijwel alle persoonlijke duels worden verloren waardoor de ploeg onder druk komt. Iets binnen het uur komt de bal, in het strafschopgebied, ongelukkig tegen de arm van Ruben Combee met een penalty voor SVW als gevolg Aanvoerder Mergim Shala is de schutter maar van de Wardt de winnaar want hij stopt de strafschop.

De fut lijkt er even uit te zijn maar GDC herpakt zich weer en iets over het uur staat de ploeg weer op voorsprong als Bart van de Bogaard zijn 2e treffer van de middag binnenkopt en weer na een corner. Dit keer is hij de SVW defensie te glad af bij de 1e paal. De passie en beleving bij GDC is ook weer helemaal terug. In de volgende aanval wordt van den Bogaard weer diep gestuurd en schiet vanuit een moeilijke hoek zelf. Helaas ziet hij daarbij de vrij inkomende Maarten van Wijlen en Erik den Ouden over het hoofd.

Na een uur spelen wordt Ruben Combee vervangen door Emiel van der Heijden. Iets over het uur een corner voor GDC die wordt overgenomen door SVW met een razendsnelle counter die uitmondt in de 2 – 2. Menno Dekker klopt de defensie op snelheid en zijn voorzet bereikt Fitim Meha die prima afrond.

Op driekwart van de wedstrijd zet SVW weer aan en binnen twee minuten krijgt de ploeg kansen via Menno Dekker en Daniel Alexander. Maar beiden lukt het niet om te scoren. Dekker mist net de voorzet en Alexander stuit op Wesly van de Wardt. GDC heeft weer even moeite om te volgen maar hersteld zich ook nu weer knap want na 78 minuten komt de ploeg andermaal op voorsprong als de SVW defensie zich weer in de luren laat leggen door een corner van GDC. Dit keer komt deze van de andere kant maar de uitvoering is hetzelfde. Voorzet dit keer van Joost van Rooijen en het is nu Justin Youell die raak kopt voor de 2 – 3.

Tien minuten voor tijd komt John van Zelst binnen de lijnen voor de moe gestreden Johnny van Mersbergen en gaat SVW opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Enkele minuten voor tijd speelt Menno Dekker zich knap vrij maar zijn harde inzet gaat net naast over. Een kopbal van Daniel Alexander gaat nog naast voordat GDC opnieuw toeslaat.

In de extra tijd krijgt Maarten van Wijlen een prima kans maar heeft teveel tijd nodig om af te drukken. De aanval loopt door en komt bij de vrijstaande Emiel van der Heijden die met een prachtige uithaal keeper Daniel Goitom kansloos laat en zo staat het 2 – 4. In de 4e minuut krijgt SVW aanvaller Fitim Meha zijn 2e gele kaart zodat ook hij naar de kant kan en SVW met 9 man verder moet. In de absolute slotfase wordt nog een inzet van Bart van den Bogaard van de lijn gehaald door Bjorm Trapman.

Alles overziende heeft GDC een belangrijke stap gezet voor lijfsbehoud in de 2e klasse maar we moeten er in één adem bij zeggen dat de wedstrijd wel is gewonnen maar de slag zeker nog niet. Maandag de 2e wedstrijd tegen SVW maar dan in Eethen.

Het was een waar spektakelstuk wat beide ploegen opvoerden vandaag. Maar ook een wedstrijd die aan beide kanten veel energie koste. We zullen maandag zien in hoeverre de ploegen hiervan hersteld zijn.

Bij deze wedstrijd waren ook de verslaggevers van Soccer Reporter aanwezig die een videoverslag maakten van de wedstrijd. Dit verslag zal later vanavond op regiovoetbal te zien zijn.

We bedanken vandaag SVW voor de hartelijke en gastvrije ontvangst en natuurlijk de 12e man die vandaag in ruime mate aanwezig was. Uiteraard iedereen ook voor de wedstrijd van maandag weer van harte welkom.