Zaterdag 15 April was het zo ver de wedstrijd tegen RKDVC…

Wietse vertelde in de kleedkamer de opstelling:

Imke keep, Inge laatste vrouw, Irene voorstopper, Angenitha rechts achterin, Britt links achterin, Amber en Eline centraal op het middenveld, Mirte rechts op het middenveld, Janne-Lynn links op het middenveld, Bente rechts in de spits en Sam rechts. Dan betekende dat Britt Gouda wissel stond. We liepen vol zelfvertrouwen het veld op, vastberaden om de overwinning te pakken. Eerst even warmlopen en dan wachten op het sein van de scheidsrechter. Fuut! De scheids floot en het was begonnen. Aangezien wij mochten aftrappen maakte we het veld direct groot en startte de aanval…Maar we moeten natuurlijk wel eerst de verdediging voorbij! En dat lukte niet dus gingen we direct weer verdedigen. De meiden van RKDVC hadden een hard schot, maar ook wind tegen dus kon Imke (keeper) de bal pakken. Meteen probeerde iedereen vrij te lopen en werd de bal naar Mirte gespeeld. Mirte speelde de bal door naar Bente die meteen de hoek in sprintte achter de bal aan en daardoor schoot Eline naar de zestien meter lijn en riep naar Bente dat ze vrij stond. Bente speelde de bal, maar die werd onderschept en dus was het weer verdedigen. Dit herhaalde zich tot we een kwartier aan het voetballen waren. De tegenstander kwam door onze verdediging en schoot langs Imke de bal in onze goal… Het was 1-0 voor RKDVC! Dat moest natuurlijk anders, dus gingen we snel weer verder, maar tot de rust gebeurde er niks. Na de rust kwam Kira ons helpen en hadden we dus twee wissels. Na de rust vochten we weer verder om alsnog te winnen.  Maar Amber had erg veel last van haar blessure op haar voet. Juule, Gwen en Nikita waren er niet dus moesten we er alles aan doen om deze uitslag nog te veranderen… Op een gegeven moment wisselde Wietse Inge en Amber om. Amber kwam laatste vrouw en Inge centraal middenveld, maar ondanks Imke die echt de mooiste reddingen ooit maakte, onze goede verdediging die de tegenstander (op een keer na) weg hield bij de goal, ons strijdluchtig middenveld dat elk moment vocht voor de bal en onze aanvallende spitsen (die helaas net niet hebben gescoord) konden we de stand niet meer veranderen en bleef het 1-0 voor RKDVC… Alle meiden van ons team en de coach(es) weten nu wel dat die ene punt uit bij RKDVC die de scheidsrechter niet heeft geteld waarschijnlijk ons kampioenschap kost…