Vandaag is het zaterdag 8 oktober 2016 en het belooft een spannende thuiswedstrijd te worden tegen de koploper RKDVC MO13. Deze ploeg heeft in de afgelopen 3 wedstrijden maar liefst 29 doelpunten weten te verzamelen! Ook onze kanjers hebben 17 keer de keeper van de tegenpartij positief verrast. Beide teams hebben alle wedstrijden gewonnen en zijn super gemotiveerd om te strijden om de felbegeerde ‘drie (winst)punten’.

Alle speelsters zijn aanwezig en begrijpen het belang van de wedstrijd maar al te goed. Toch is er vooraf géén sprake van spanning maar wel van een gezonde focus op de wedstrijd. Het is 10:30 als de scheidsrechter de bal op de stip legt en de meiden klaar staan om te voetballen.

RKDVC begint met balbezit en laat niet makkelijk de bal terugpakken. We zien enkele stevige duels, zowel op het middenveld als achterin. De teams zijn elkaar duidelijk aan het aftasten en het lijkt er voorzichtig op dat RKDVC de wedstrijd gaat domineren. Hier en daar zien we ook wat lengteverschil (in het voordeel van RKDVC) maar onze dames laten zich gelukkig niet intimideren. De achterhoede van GDC (Dana, Britt en Irene) liggen al aardig onder vuur maar blijven het doel van Mirte schoonvegen.

Na ongeveer 10 minuten is het dan toch zover, een aanvalster uit het team van RKDVC breekt uit en schiet van afstand. Met een fraai gemikte hoge bal, is het voor Mirte onmogelijk om deze te stoppen. Het is 0-1 en we zijn wakker en gewaarschuwd voor het gevaar. Ook op het middenveld (Inge en Amber) is het stevig knokken om in balbezit te komen. Op de flanken zien we enkele pittige duels met o.a. Juule die deze wedstrijd zeer goed in vorm was.

Ook voor Dana en Britt braken zware tijden aan en zij moesten vaak op volle snelheid achter de aanvallers aan. Helaas was het na 5 minuten weer raak, de ‘blauwbloezen’ schoten met een ferm schot op het doel en het werd 0-2. Ondanks de achterstand was GDC niet van plan om het erbij te laten zitten.  Britt en Nikita wisten elkaar prima te bereiken met prachtige passes langs de zijlijn en voorbij de tegenstander. Gwen werd enkele malen voorin aangespeeld maar stuitte vaak op een aantal pittige verdedigers en kon hierdoor nauwelijks gevaarlijk zijn voor het doel. Dan verovert Amber de bal op het middenveld en zien we hoe zij met soepele bewegingen langs de tegenstander glijdt en op volle snelheid richting doel sprint. Er volgt een keihard schot en de keeper kan alleen kansloos toekijken, als de bal in het net vliegt. Het staat nu 1-2 en langs de lijn staan we volop te genieten van deze prachtige wedstrijd.

Imke, Irene en Janne-Lynn zijn topfit en zetten alles op alles om druk op de tegenstander te zetten. Het lichaam wordt prima ingezet met hier en daar een stevige schouder om balbezit te handhaven. Ook Eline is aangeschoven en gebruikt haar snelheid om juist los te komen en de bal naar het midden te spelen om openingen te creëren. Vijf minuten voor het rustsignaal komt RKDVC nog verder op voorsprong door een derde doelpunt te maken.

Direct na de rust zien we een zelfde beeld van de wedstrijd. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en zitten elkaar flink op de huid. Angenitha is ook van de partij en zeker niet onopgemerkt. Sterk in de sprint en het duel, zorgt zij voor een stevige balans in het golden girls team. Toch zijn het weer de ‘blauwbloezen’ die als eerste weten te scoren en de stand op 1-4 brengen. Nu begint het offensief voor GDC pas echt en zijn we getuige van een ommekeer. Amber wordt aangespeeld op het midden en weet een drietal tegenstanders te passeren om vervolgens het tweede doelpunt te maken voor GDC. De stand is nu 2-4 en er komen nu kansen aan de lopende band. We zien hoe RKDVC er niet in slaagt om te scoren door de bal zowel op de lat als ook op de paal te schieten. Bij ons weet Nikita te ontsnappen door een fraai samenspel met Britt en zij staat nu oog in oog met de keeper. Er volgt een hard schot op doel maar helaas gaat de bal voorlangs en mag de keeper uittrappen.

Met nog 10 minuten speeltijd op de klok, is het deze keer Juule die de boel compleet verrast met een gericht schot op doel. De bal suist door de lucht en verdwijnt onder de lat, achter de keeper en het is 3-4. Het wordt nu pas echt spannend met nog maar één doelpunt verschil en nog slechts enkele minuten te spelen.

Beide teams zetten nu alles op alles. Er volgen zelfs nog een aantal wissels om hier en daar te versterken, overwicht te creëren en tijd te winnen. In de laatste minuut is het toch RKDVC (nummer 5) die vanaf de zijkant uitbreekt en van afstand, met een fraai schot, de bal in het doel schiet. Hierdoor komt de eindstand nu op 3-5 en kijken we alvast uit naar een hopelijk, wederom spannende returnwedstrijd in Drunen!