Om 09:00 uur was het zover, de aftrap werd genomen en gelijk werd de bal heroverd op de tegenstander. Nadat de bal een aantal malen was overgespeeld, was het Eline die in de eerste minuut van de wedstrijd de bal in het net schoot 1-0.

Met deze snelle voorsprong werd het makkelijker om de bal rond te spelen en kansen af te wachten. In de 5e minuut was het Kyra die met een fraaie actie, via de zijkant op het doel schoot. Helaas voor Kyra was het dit keer niet gelukt en vloog de bal in het zijnet. De druk op de tegenstander neemt toe en Kyra krijgt twee minuten later opnieuw een fraaie kans voor het doel. De keeper van de Almkerk/Altena weet de bal voor de lijn te stoppen en het blijft dit keer bij een kans op doel.

Eline wil een pass maken maar de hoge bal, treft het gezicht van de tegenstander…. Ai dat doet pijn, de wedstrijd wordt even stilgelegd en bezorgde ploeggenoten schieten te hulp. Na de snelle hervatting, zien we hoe Janique fraai wordt aangespeeld, maar de bal net naast schiet.

In de 11e minuut is het weer raak, Eline verovert de bal en passeert enkele tegenstanders en schiet via de binnenkant van de paal binnen! Het staat nu 2-0 en de druk op het doel van Almkerk blijft groot. In de eerste 20 minuten blijven de dames druk zetten op de bal en houden de tegenstander gevangen op eigen helft.

Dan komt er een fraaie kans uit een hoekschop die wordt genomen door Eline. De bal komt voor het doel, Sam haalt uit en raakt de tegenstander die met de handen de bal uit het doel houdt. Het was niet de keeper dus kon de scheidsrechter niet anders dan een penalty geven voor GDC.

Het is Esmee die de bal op de stip legt. Met een kleine aanloop schiet Esmee, zeer beheerst de bal achter de keeper! Het staat nu 3-0 en het wordt voor de meiden in het blauw-wit, steeds lastiger om de cirkel te doorbreken. Kyra krijgt nog een prachtige kans voor het doel, maar mist helaas. Vervolgens zien we, hoe Eline de bal nog een keer met de hand uit de lucht plukt. Het is géén handbal dus ook hier wordt terecht gefloten door de scheidsrechter en mag nu de tegenstander een vrije trap nemen. Even later is het Kyra die nu geblesseerd op de grond blijft liggen nadat een teruggekaatste bal in haar maag vloog. Even herstellen en weer door!

Eline creëert een volgende kans op doel maar schiet naast en de keeper mag uittrappen. In de laatste minuut van de wedstrijd is het Kyra die een voorzet geeft aan Joy. Joy neemt de bal keurig aan en schiet de bal net over het doel. Prachtige actie van Kyra en erg jammer voor Joy dat de bal niet onder de lat kwam, maar erover vloog.

Met deze stand (3-0) gaan de meiden welverdiend op zoek naar ranja in de kleedkamer.

Bij het begin van de tweede helft is het gelijk alweer een nieuwe grote kans. Dit keer is het Eline die door de verdediging breekt en de bal het doel op een haar na mist. Almkerk/Altena begint nu terug te vechten en onze verdediging Femke en Sam beginnen nu weerstand te voelen. Almkerk/Altena krijgt een corner en gelukkig voor ons, wordt het niet gevaarlijk voor het doel. Dan volgt er kort hierna een schot op doel en Veerle weet de bal uitstekend te vangen.

Dan zien we hoe Dana via de zijkant, een fraaie voorzet geeft richting Eline, die verlengt en geeft de bal door aan Megan. Megan komt nu oog in oog met de keeper en schiet op het doel.

Helaas voor Megan is het dit keer de keeper die voorkomt dat de stand verder oploopt. Ook Veerle krijgt nu met een tegenaanval de proef op de som. Ook dit keer is het Veerle die een tegendoelpunt voorkomt met een prachtige redding.

Even later is het de beurt aan Dana die de bal mag ingooien richting Eline. Ook nu weer weet Eline de bal fraai voor te geven aan Kyra en zij schiet de bal meesterlijk in het doel. Het staat nu dus 4-0 en vlak na de aftrap is het Femke die sterk verdedigd en de bal heroverd van de uitgebroken spits.

Dan weer snel een tegenaanval waarbij Eline uitbreekt en een voorzet geeft aan Megan die nu probeert te scoren. De keeper is alert en voorkomt tot twee keer toe, dat Megan de bal kan inschieten. Niet veel later is het weer bijna raak, nu gaat de bal via Eline naar Megan en vervolgens naar Kyra die de bal uiteindelijk in het zijnet schiet. Jammer voor GDC maar het was een uitstekend uitgevoerde aanval met jammer genoeg niet het verwachte resultaat.

Nu is de beurt aan Dana, die snel naar het doel rent en schiet….. De bal ketst terug via de keeper naar Megan die een kans krijgt op het doel. Het lukt nog niet om af te ronden maar we zijn erg dichtbij.

De volgende actie wordt prima ingezet door Janique, die de bal via Sam, verlengd naar Kyra en dan is het raak! Kyra schiet de bal voortreffelijk binnen met haar ‘linker’ voet en de stand is nu 5-0.

Eindsignaal klinkt en dan is het gedaan…

Ps. Volgende week wordt het extra spannend want dan weten we definitief of deze tijgers (ongeslagen) kampioen worden!