Zaterdag 5 november (ja over precies een maandje is het al Sinterklaas), speelde onze MO13 thuis tegen Nieuwkuijk MO13.

Wietse had alle 13 meiden tot zijn beschikking en Eline nam ook plaats op de bank nadat ze klaar was met haar wedstrijd bij de MO11. Zodat het team uit 14 speelsters bestond.

GDC begon de wedstrijd goed en na een goede aanval en pass van Amber komt Juule vrij voor de keepster van Nieuwkuijk helaas gaat haar schot net langs de verkeerde kant van de paal.

Het was GDC wat echt op zoek ging naar de 1-0 voorsprong en in de 10de minuut was hij daar, na heel goed doorgaan van Amber schoot ze de bal onberispelijk binnen.

Daarna vergat GDC te voetballen en werd de eerste helft verder vrij rommelig, wel een groot compliment aan de verdediging die onder leiding van Dana telkens wel op tijd waren als Nieuwkuijk gevaarlijk leek te worden. Daardoor kreeg Janne-Lynn de eerste helft maar 1 bal echt te verwerken en dat deed ze goed.

Vanaf de 20ste minuut wisselde Wietse drie keer, maar het spel bleef slordig en Wietse riep dan ook “Wakker worden GDC” wat langs de kant leuk werd opgepakt door een vader die zei, he dat zei de trainer bij de wedstrijd hiervoor ook. Dus wellicht een tipje voor Sinterklaas een GDC voetbalwekker, zodat we zaterdags gelijk wakker aan de wedstrijd kunnen beginnen J.

Toen floot de scheidrechter voor de rust en we gingen dus met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. Waarschijnlijk heeft Wietse zijn speech de meiden wakker gekregen.

De tweede helft was er namelijk een ander GDC, het voetbal werd beter maar gezien de trainingen kan het nog veel beter, maar er was inzet en strijd zoals het hoort. Al bleef Nieuwkuijk wel heel gevaarlijk uit de counter. Na 2 minuten hadden we de 2-0 moeten maken maar helaas werd het schot uitstekend gepakt door de keepster van Nieuwkuijk.

Tevens hielden Imke en Nikita het veld goed breed, zodat er niet meer zoals in de eerste helft teveel op een kluitje werd gespeelt. Imke speelde een hele goede tweede helft, haar acties op links waren gevaarlijk en haar voorzetten ook.

En dan Gwen in de punt van de aanval, misschien wat ongelukkig om een kans te krijgen, maar wat werkte ze hard, streed voor elke meter en gaf de verdediging van Nieuwkuijk geen kans om goed op te bouwen met haar inzet nam ze GDC op sleeptouw. Het team ging beter spelen, maar zoals gezegd Nieuwkuijk was gevaarlijk op de counter maar de verdediging stond goed en ook Janne-Lynn greep goed in als het nodig was.

Na een goede corner van Britt Heeskens werd het bijna 2-0, maar de bal ging net voorlangs. Een doelpunt kon toch niet uitblijven zou je zeggen. Maar wederom leek Nieuwkuijk er na 20 minuten gevaarlijk door te komen, maar Britt Gouda stapte precies op tijd in waardoor het gevaar geweken was.

En ja daar was hij dan eindelijk, de zo verdiende 2-0. Het was Amber die na een goede aanval de zestien meter inliep en met een geweldig hard schot haar tweede doelpunt maakte. De opluchting was groot bij de meiden en ook bij Wietse en Wouter, die toch ook voelden, het kan zomaar nog lang spannend blijven als het 1-0 blijft.

Maar het verzet was gebroken en 2 minuten later beloonde Imke haar goede tweede helft met een hele knappe goal, vooral de actie die daaraan vooraf ging was heel knap, ze draaide om haar tegenstander heen en kon zo recht op het doel af en ze schoot de bal heel beheerst langs de keeper heen.

De 2-0 van Amber van Aartsen GDC MO13 tegen Nieuwkuijk MO13 (5)

Daarna kregen de meiden nog een paar leuke kansen en Nieuwkuijk kon niet meer, goed leidende scheidsrechter floot af voor het einde van de wedstrijd en we willen hem bedanken voor het fluiten.

MEIDEN GEFELICITEERD!!!!

Het is trouwens een druk voetbalweekend voor de meiden, want maandag 7 november spelen we uit bij koploper RKDVC MO13-1 aanvang 18.30 uur.

Opstelling GDC MO13: Janne-Lynn Himpers, Angenitha Branderhorst, Dana de Poorter (20ste minuut Britt Heeskens), Inge de Haan, Irene van Mersbergen, Mirte Bouman, Amber van Aartsen (25ste minuut Imke de Ruiter), Juule Branderhorst, Nikita van den Herik, Gwen van den Oever (23ste minuut Eline de Haan), Britt Gouda

In de opstelling zijn alleen de eerste 3 wissels opgenomen, er is daarna doorlopend gewisseld.