Voor vandaag stond voor onze mannen de uitwedstrijd tegen SV Geinoord op het programma. De ploeg die vorig jaar onbedreigd kampioen werd in de 2e klasse F en het kampioenschap behaalde in de thuiswedstrijd waarin GDC op een kansloze nederlaag werd getrakteerd van 3 – 0. Een stand die destijds al na iets meer dan 20 minuten was bereikt.

Vandaag, onder ideale weersomstandigheden, weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Maar wel in de wetenschap dat Geinoord zijn eerste 2 wedstrijden in winst had omgezet. Kortom er moest niet gerekend worden op een eenvoudige middag. Voor de wedstrijd werd er door Geinoord stil gestaan bij het, onverwachte, vertrek van trainer Rudy Jansen die naar FC Utrecht gaat waar hij de jeugd onder 14 jaar gaat trainen en daarnaast de Forza tour (PR activiteit) binnen de club gaat versterken. Hij is een man van de club die men zal gaan missen maar uiteraard is dit een stap die ook iedereen hem gunt. Natuurlijk willen zijn jongens hem 3 punten cadeau doen in zijn laatste thuiswedstrijd waar het GDC het slachtoffer van moet worden.

De wedstrijd van vandaag staat onder leiding van scheidsrechter Rademaker uit Montfoort die de ploegen om 14.30uur laat beginnen aan de wedstrijd. Ten opzichte van de vorige wedstrijd heeft Marco de Jong een paar wijzigingen doorgevoerd. Zo start Jamie Youell als rechtsback en Erik den Ouden als linksback. Johnny van Mersbergen start voor het eerst dit seizoen in de basis op de voor hem vertrouwde middenveld positie.

Beide ploegen beginnen behoedzaam aan de wedstrijd en tasten in de beginfase wat af. Na 8 minuten de eerste grote kans voor Geinoord als Wesley van de Wardt een vrije trap van Robert Maat loslaat en Jaey Daalhuizen op 3 meter voor het doel naast schiet. GDC krijgt enkele minuten later een mogelijkheid via Mitchell Landbrug maar zijn kopbal treft geen doel. De wedstrijd kent een laag tempo waardoor het allemaal wat voorspelbaar is en er weinig opwinding is voor beide doelen.

Na 28 minuten een riskante terugspeelbal van Joost van Rooijen op Wesley van de Wardt. Maar gelukkig is van de Wardt net iets eerder bij de bal dan de snelle Vincent Griffioen zodat het met een sisser afloopt. Enkele minuten later een diepe bal door het centrum van GDC en Vincent Griffioen duikt vrij op voor Wesley van de Wardt die echter met een knappe redding een tegentreffer voorkomt. De aanval loopt echter door en Erik den Ouden begaat aan de rand van het strafschop gebied een overtreding op Griffioen met een strafschop voor Geinoord als gevolg. Vorige week stopte de GDC goalie de penalty van De Merino’s. Nu is hij echter kansloos op de inzet van Niels Maat en het staat 1 – 0 voor de thuisploeg.

De tussenstand van 1 – 0 lijkt ook de ruststand te worden maar op slag van rust gaat het andermaal fout. Nu is balverlies voorin de inleiding tot de tegentreffer en 10 seconden later is het 2 – 0. Rechtsback Jan-Maarten van Dijk wordt gelanceerd aan de rechterkant. In de midden stoomt Vincent Griffioen op, die ongehinderd de voorzet beheerst langs Wesley van de Wardt schiet voor de 2 – 0 ruststand en dat is toch heel iets anders als 1 – 0.

Direct na rust probeert de thuisploeg de wedstrijd definitief te beslissen. In de 48e minuut stopt Wesley van de Wardt een vrije trap van Niels Maat en de kopbal van Vincent Griffoen gaat over. Na 55 minuten mag Jacco Kortenoever ver doorkomen. Zijn voorzet is een prooi voor van de Wardt. 1 minuut later probeert Robert Maat om de GDC goalie te verrassen, die op een voorzet rekent, maar de inzet verdwijnt in het zijnet. Zo rijgen de mogelijkheden zich aaneen voor de thuisploeg. Iets voor het uur een vliegend schot van Colin van Hoogdalem maar via de vingertoppen van Wesley van de Wardt gaat de bal over het doel. 5 minuten later draait Vincent Griffioen zich knap vrij in de 16 van GDC maar vindt andermaal van de Wardt op zijn weg.

Tussendoor voetbalt GDC niet onaardig tot aan het strafschopgebied van de tegenstander maar of de eindpass is niet goed, en als dat wel zo is dan is de balaanname niet goed, waardoor de ploeg na rust vrijwel niets creëert of afdwingt. Pas na 73 minuten een eerste wapenfeit als een schot van Pascal de Vries net over gaat. Daarna is het weer Geinoord wat van zich doet spreken. In de 75e minuut schiet Joost van Rooijen zijn doelman te hulp en red op de doellijn en na 79 minuten lijkt een dwarrel bal, met veel effect, van Dyon Siebelink onder de lat te verdwijnen. Maar met een fantastische redding voorkomt Wesley van de Wardt een nieuwe tegentreffer.

De laatste 5 minuten geven nog 3 momenten die het vermelden waard zijn. Eerst passeert een verdediger van Geinoord bijna zijn eigen doelman maar de kopbal gaat net naast. In de 88e minuut wordt Wesley van de Wardt met een schot van net buiten het strafschopgebied gepasseerd door invaller Mike Maas maar de bal strandt op de binnenkant van de paal en in de extra tijd moet keeper Niels Renes van Geinoord voor het eerst echt aan de bak deze middag als hij zich helemaal moet strekken op een kopbal van Pascal de Vries na een vrije trap van Joost van Rooijen. De wedstrijd eindigt hiermee in een reguliere 2 – 0 overwinning voor de thuisploeg.

Over de gehele wedstrijd bezien een terechte nederlaag voor GDC. Voorin brengt de ploeg te weinig op dit moment en ook achterin is het allemaal nog niet helemaal wat het moet wezen. Verder moet de ploeg ook wennen aan de arbitrage in West waar, in tegenstelling tot Zuid, voor ieder licht vergrijp wordt gefloten. Na 3 wedstrijden staat GDC nu op de 9e plaats met een gelijk aantal punten als de tegenstander van volgende week, FC Breukelen, dat vandaag zijn eerste 3 punten kon noteren na een 3 – 1 overwinning op het eveneens uit de Hoofdklasse gedegradeerde Montfoort.

GDC zal de koppies weer leeg moeten maken deze week en de jongens moeten zichzelf vooral geen druk opleggen. Nergens voor nodig want er is, zo aan het begin van de competitie nog geen man overboord.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Jamie Youell, Benjamin Vos, Joost van Rooijen, Erik den Ouden (61 Menno Schouten).

Midden: Johnny van Mersbergen, Lourens Fieten, Pascal de Vries.

Voor: Stefan Storchart, Mitchell Landbrug (46 Levi Splinters), Genaro Nepomuceno.