Voor vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Geinoord op het programma. Het spel van de afgelopen weken was hoopgevend maar had geen punten opgeleverd. De hoop, en hier en daar de verwachting, was dat het vandaag anders zou worden en er punt(en) gepakt zouden worden.

Marco de Jong kon vandaag geen beroep doen op Benjamin Vos en Erik den Ouden. Veder valt er goed nieuws te melden bij de familie Fieten – de Koning waar Lourens en Michelle sinds afgelopen zondag de trotse ouders zijn van dochter Nanou. Namens GDC van harte gefeliciteerd.

Geinoord kan vandaag geen beroep doen op Robert Maat en Mike Maas. Daarentegen zitten vandaag Joey Hirdes en Nourdin El Harmazi weer op de bank. Er staat vandaag een harde oostenwind, maar achter de coniferenhaag, in de zon en uit de wind, is het goed toeven als scheidsrechter Jager uit Hoofddorp de ploegen laat beginnen aan de wedstrijd.

Deze begint, zoals gebruikelijk, met de aftrap van de pupil van de week. Deze keer echter zijn het DE pupillen van de week. Namelijk het meisjes pupillen team ME1 verzorgt de aftrap. Zij zijn kampioen geworden in de najaarscompetitie.

GDC begint sterk aan de wedstrijd en pakt het initiatief en na 7 minuten de eerste grote kans voor de thuisploeg als Lourens Fieten een goede onderschepping heeft en direct Menno Schouten wegstuurt die een goede strakke voorzet geeft. Echter zowel Stefan van Veen als Mitchell Landbrug weten niet te scoren. 5 minuten later een nieuwe mogelijkheid voor GDC als Mitchell Landbrug met een individuele actie ver komt. Maar het uiteindelijke schot op doel komt er niet, ook niet in 2e instantie.

Geinoord laat, merkwaardig genoeg, zien met geen enkele aanvallende bedoeling naar Eethen te zijn gekomen. Gezien de stand op de ranglijst wekt dat toch de nodige verbazing. Men lijkt te vertrouwen op een individuele actie van de eenzame spits Vincent Griffioen. Die overigens zeker de kwaliteiten daarvoor heeft.

Logisch gevolg van dit alles is dat het spel zich veelal op de helft van Geinoord afspeelt. Aangezien de gasten ook het nodige commentaar op de leiding hebben krijgt GDC een aantal vrije trappen rondom het vijandelijke strafschopgebied. Maar echt gevaar weet men hier niet mee te stichten. Na ruim een halfuur het eerste gevaar van Geinoord als Mick Brookman goed doorkomt maar hij schiet tegen Joost van Rooijen aan. Enkele minuten later schiet Vincent Griffioen hard in de korte hoek maar verrast hiermee Wesley van de Wardt niet.

We gaan met een 0 – 0 stand aan de rust beginnen en dat kan de thuisploeg zich het meeste aanrekenen gezien de mogelijkheden..

Na rust slaat Geinoord in de 48e minuut uit het niets toe als de GDC defensie niet bij de les is als Niels Maat een corner voorgeeft en Chanan Brandsma ongehinderd de 0 -1 mag binnenkoppen en GDC weer achter de feiten aanloopt.

Maar de immer hardwerkende thuisploeg geeft niet op en trekt opnieuw ten aanval. Geinoord laat zich nog verder terugzakken dan voor rust en loert op de counter. Ondertussen loopt Justin Youell na een ongelukkige actie tegen een gele kaart op en kan opnieuw een schorsing tegemoet zien.

Na 64 minuten krijgt GDC weer eens een vrije trap net buiten het strafschopgebied die door Pascal de Vries net over wordt geschoten. Geinoord heeft meer overtredingen nodig om de GDC aanvallers af te stoppen. Helaas doet de thuisploeg weinig met het voordeel uit de vrije trappen wat dit geeft. Vrijwel geen bal komt aan zodat er ook geen gevaar uit voortkomt.

In de 74e minuut breekt Geinoord snel uit en wordt Vincent Griffioen vrij voor keeper Wesley van de Wardt gezet die echter knap redding brengt en Jelle Bouman doet vervolgens de rest. Na een kleine 80 minuten een vrije trap voor Geinoord op ruim 20 meter. Het schot van Jacco Kortenoever gaat echter recht op doelman Van de Wardt af die er dan ook geen problemen mee heeft. De tijd begint inmiddels te dringen voor GDC en de laatste 10 minuten geeft de ploeg nog extra gas om tot minimaal de gelijkmaker te komen.

Een eerste mogelijkheid komt er in de 89e minuut als een vrije trap van Jamie Youell op het hoofd van Jelle Bouman komt. Zijn kopbal vormt geen probleem voor Niels Renes. In de 2e minuut van de extra tijd pompt keeper Wesly van de Wardt met een verre trap de bal nog maar eens het strafschopgebied van Geinoord in. Deze wordt weggewerkt door een verdediger en komt net buiten de 16 terecht waar, de vandaag verder tegenvallende, Pascal de Vries staat die de bal vervolgens met een prachtige volley buiten bereik van de Geinoord goalie binnenschiet voor de meer dan verdiende gelijkmaker 1- 1. In de 4e minuut van de extra tijd mag diezelfde de Vries nog eens aanleggen van ruim 25 meter maar dit keer is Niels Renes hem de baas en stopt de inzet.

De eindstand 1 – 1 roept toch wel wat gemengde gevoelens op. Enerzijds is er de opluchting van toch nog een punt. Aan de andere kant kwam het gebrek aan scorend vermogen wederom duidelijk voor het voetlicht. Want wanneer er met iets meer scherp was geschoten vandaag waren de punten tegen het tegenvallende Geinoord in Eethen gebleven.

Volgende week speelt GDC thuis tegen WNC. Een wedstrijd om naar uit te zien en waar onze mannen nog iets goed hebben te maken. Immers in Waardenburg werd destijds, in de slechtste wedstrijd van dit seizoen, een ontluisterende 6 – 2 nederlaag geleden. WNC speelde vandaag een cruciale wedstrijd tegen Roda Boys. Over de gehele wedstrijd was de ploeg beter maar het vergat, vooral voor rust, om de wedstrijd in het slot te gooien. Het missen van de kansen brak de ploeg tenslotte zuur op want Roda Boys won met 2 – 1. We kunnen er dus zeker van zijn dat WNC voor de volle winst naar Eethen zal komen.

We sluiten af met een compliment aan de makers van het programmaboekje want sinds deze week hebben we een prachtige omslag om het inlegvel in op te nemen. Dank aan de sponsors die dit mogelijk maken.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Jamie Youell, Jelle Bouman, Joost van Rooijen, Justin Youell.

Midden: Johnny van Mersbergen, Lourens Fieten, Pascal de Vries.

Voor: Stefan van Veen, Mitchell Landbrug, Menno Schouten (62 Stefan Storchart).

Foto´s: Nezinus de Fijter