Fimpje van de 2-2 is te zien op Facebook:

Vandaag eindelijk weer eens een zonnige zaterdag op ons sportpark en dat zowel letterlijk als figuurlijk. Immers vandaag werden de sponsors van GDC in het zonnetje gezet door de PR commissie. Geen enkele vereniging kan nog zonder sponsors vandaag en GDC dus ook niet. Mede dankzij hun financiële bijdrage heeft de vereniging het nodige kunnen realiseren de afgelopen tijd. Het resultaat daarvan zien we wekelijk terug. Sponsors namens GDC hartelijk dank voor jullie bijdrage!! En we hopen dat de relatie een duurzaam karakter heeft.

Tegenstander van vandaag was Hardinxveld een ploeg die al jarenlang een stabiele 2e klasser is maar die door de recente nederlagen nog niet helemaal vrij is van degradatiezorgen immers de ploeg staat maar 4 punten boven gevreesde 11e plaats. Winst is dus nodig voor de mannen van Ferry van Dijk. Dat geldt ook voor GDC als de ploeg de 2e plaats wil vasthouden.

Met deze zaken in het achterhoofd trappen de ploegen af voor de wedstrijd. Een wedstrijd die GDC met overtuiging begint. De ploeg neemt het initiatief en in de 7e minuut zien we een schot van Justin Youell gekeerd worden door Sjoerd de Groot. Echter direct tekent zich ook de kracht af van Hardinxveld. De ploeg is zeer snel in de omschakeling en komt er dan met veel dreiging uit. Iets wat we de gehele wedstrijd zullen blijven zien.

In de 11e minuut wordt dit wapen voor het eerst gebruikt als Dennis van Es vrij voor Wesley van de Wardt opduikt maar het slecht afmaakt en Joost van Rooijen de bal op kan ruimen. 2 minuten later is GDC weer kansrijk als Lourens Fieten uitbreekt maar zijn eindpass kan nog net worden onderschept.

Een paar minuten later wordt een breedte pass van Benjamin Vos onderschept door Danny van den Bout die direct vrije doorgang heeft naar de GDC goalie. Hij heeft echter teveel tijd nodig om daar te komen en wordt nog achterhaald door Erik den Ouden die hem net voldoende kan hinderen om doeltreffend uit te halen.

Na kwartier komt GDC op voorsprong als Johnny van Mersbergen een prachtige opening heeft op Stefan Storchart die de achterlijn haalt en met een prima voorzet Justin Youell bereikt bij de 2e paal die bal voor intikken heeft 1 – 0. GDC probeert direct door te drukken en na 20 minuten weer een voorzet van Stefan Storchart nu bij de 1e paal waar Maarten van Wijlen de bal net naast schiet.

GDC blijft de bovenliggende partij en het spel speelt zich dan ook veelal af op de helft van Hardinxveld maar zoals gezegd het blijft oppassen voor de counters van Hardinxveld. De dreiging is steeds aanwezig maar de 3 GDC verdedigers spelen alert en de counters worden steeds in de kiem gesmoord. In de extra tijd van de 1e helft gebeurd er nog van alles. Eerst is het Stefan Storchart die bij een goede mogelijkheid net over schiet daar waar afleggen op vrijstaande spelers een betere optie was geweest. De tegenaanval levert een corner op voor Hardinxveld die voorbij de 2e paal bij Robin de Kok komt die bal weer hard terugschiet in het strafschopgebied waar het Vincent van Lopik is, die in een mêlee van spelers, zijn voet tegen de bal krijgt en scoort. Dus in plaats van een 2 – 0 ruststand is het plotseling 1 – 1 en dat is een fikse tegenvaller voor de mannen van Marco de Jong.

Na rust zien we een ander spelbeeld. Hardinxveld is veel nadrukkelijker aanwezig in de wedstrijd en wordt hierbij geholpen door GDC wat steeds slordiger gaat spelen. Ook hanteert de ploeg veel te veel de lange bal die steeds gemakkelijk verdedigd kan worden door Hardinxveld. Met zoveel lengte achterin bij de tegenstander had het meer met korte combinaties en veel meer over de grond moeten gaan.

Ruim 5 minuten na rust geeft Hardinxveld de eerste waarschuwing af als Danny van den Bout doorkomt maar Wesley van de Wardt is snel uit de goal en red bekwaam. GDC bijt van zich af door een uitbraak met Stefan Storchart maar zijn voorzet komt net niet aan en kan verdedigd worden. Rond het uur weer een voorzet van hem die door, de verder vandaag onzichtbare, Pascal de Vries voorlangs wordt geschoten.

In de 62e minuut krijgt GDC de rekening gepresenteerd voor de slordigheden als het fout gaat achterin en Dennis van Es vrij voor Wesley van de Wardt komt en dit keer kan hij het onheil niet keren en is kansloos op de inzet 1 – 2. Een stand waarmee Hardinxveld in de kaart wordt gespeeld. Immers de ploeg kan achterover leunen en loeren op de counter. Vijf minuten na de openingstreffer komen de gasten er weer snel uit en is Danny van den Bout het eindstation maar zijn inzet gaat voorlangs. GDC blijft volharden in de veelal kansloze lange bal die steeds een prooi is voor de Hardinxveld defensie.

We gaan inmiddels naar het laatste kwart van de wedstrijd en Marco de Jong brengt twee verse aanvallers om het tij te keren. GDC dringt aan en probeert een bres te slaan in de hechte verdediging van de bezoekers maar het is Hardinxveld wat de kans krijgt om de wedstrijd in het slot te gooien als in de 82e minuut Joran Schroder vrij voor Wesley van de Wardt komt maar ook hij schiet naast. Dus het kan nog voor GDC en het gebeurd ook en hoe.

In de 88e miniuut laat invaller Elroy Boon zich eenvoudig van de bal zetten door Stefan Storchart die, op rechts, direct vrije doorgang heeft tot aan de achterlijn. Hij behoudt goed het overzicht en zijn voorzet bereikt de vrij staande invaller Bart van den Bogaard die met een snoeiharde kopbal in de kruising keeper Sjoerd de Groot kansloos laat en de ploegen weer in evenwicht brengt 2 – 2. Plotsklaps is het Hardinxveld wat wankelt en GDC gaat op jacht naar meer. In de extra tijd levert dit zowaar nog bijna de winst op als Benjamin Vos inkopt na een corner en de bal op de doellijn nog kan worden gered door een verdediger. De terugkomende bal kan net niet door Maarten van Wijlen worden binnen geschoten zodat we afsluiten met een terechte 2 – 2 eindstand.

Voor rust was GDC de betere ploeg en had het afstand moeten nemen. Na rust was Hardinxveld de bovenliggende partij en mogen we met de gelijkmaker van Bart van den Bogaard nog blij zijn dat er punt in Eethen blijft.

Door het gelijke spel van vandaag en de winst van Nivo Sparta op SV Capelle is GDC de 2e plaats, op doelsaldo, nu kwijt aan Nivo Sparta.

Aankomende dinsdag om 20.00uur staan Nivo Sparta en GDC op het veld van Vlijmense Boys tegenover elkaar met als inzet de 2e periode. Het zal duidelijk zijn dat het beter moet als vandaag om kans te maken tegen Nivo Sparta een ploeg die, na de winsterstop, aan een goede serie bezig is. Anderzijds is het zo dat dit op zichzelf staande wedstrijden zijn die niet te voorspellen zijn.

Volgende week zaterdag gaat GDC op bezoek bij koploper SV Geinoord wat bij winst op GDC kampioen is. Deze ploeg kwam vandaag niet in actie vanwege het plotselinge overlijden van clubman van Genderen.

Doel: Wesley van de Wardt
Achter: Benjamin Vos, Joost van Rooijen, Erik den Ouden
Midden: Johnny van Mersbergen (68 Menno Schouten), Jamie Youell, Lourens Fieten, Pascal de Vries
Voor: Stefan Storchart, Maarten van Wijlen, Justin Youell (77 Bart van den Bogaard). .