De laatste wedstrijd van dit seizoen leverde voor GDC een terechte 2 – 0 nederlaag op in de uitwedstrijd  bij GVV’63 in Gameren. De gehele 1e helft maakte GDC een ongeïnspireerde indruk. GVV’63 daarentegen speelde met veel inzet en passie en maakte een gemotiveerde indruk. Immers de ploeg moest vandaag winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen en was daarbij ook nog afhankelijk van de resultaten in andere wedstrijden. De thuisploeg begon sterk en strafte, door een treffer van Nick Ekelmans, in de 9e minuut geklungel van GDC af. 8 minuten later wordt het zelfs al 2 – 0 als uit een vrije trap Erik van de Werken koppend afrond en de thuisploeg heeft wat het wil namelijk een snelle en comfortabele voorsprong. GDC stelt daar de gehele 1e helft weinig tegenover zodat we met 2 – 0 gaan rusten. Na de rust wel een agressiever GDC wat ook diverse mogelijkheden krijgt maar niet tot scoren komt. GVV’63 komt er nog een paar keer gevaarlijk uit in de counter maar ook deze ploeg scoort niet meer zodat we afsluiten met een 2 – 0 stand voor GVV’63 waarmee de ploeg zich naar de nacompetitie speelt. GDC neemt afscheid van trainer/coach Frans Grondman die voor zijn opvolger Marco de Jong een 2e klasser achterlaat en dat is prima prestatie.

Verslag

In deze laatste wedstrijd van seizoen werden we getrakteerd op onvervalst herfstweer. Harde wind en van tijd tot tijd regen maakte dat het niet echt aangenaam was aan de zijlijn. Vandaag ook de laatste wedstrijd voor trainer/coach Frans Grondman maar ook voor assistent trainer René Splinters. Verzorger Erick in ’t Veld stopt met de wedstrijdverzorging maar blijft wel tijdens de trainingsavonden wel beschikbaar. Ook voor een 2-tal spelers was het hun laatste wedstrijd. Tom Hesselberth, die wisselspeler was vandaag, gaat volgend seizoen lager spelen en Lourens Fieten hangt volgend seizoen de voetbalschoenen aan de wilgen.

Voor GDC stond er vandaag niets meer op het spel. De ploeg was na het gelijke spel van vorige week tegen Rijswijkse Boys al verzekerd dat het ook volgend seizoen in de 2e klasse uit mag komen. Voor de gastheren uit Gameren is het allemaal een heel ander verhaal. De ploeg moest vandaag winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen en was daarnaast ook nog afhankelijk van het resultaat van de concurrentie om te zien of men de nacompetitie nog kon halen.

Om 14.35uur laat scheidsrechter Durgunsu de ploegen aftrappen voor de wedstrijd. GVV’63 neemt, met de harde wind in de rug, direct het initiatief en maakt duidelijk wat de bedoelingen zijn voor vandaag. In de 5e minuut moet Wesley van der Wardt al goed in actie komen als Michel Springer dreigt door te komen maar hij red prima met de voet. 4 minuten later is hij echter kansloos als Nick Ekelmans, na geklungel van GDC, plots vrije doorgang krijgt naar de sluitpost en de bal onberispelijk binnenschiet en de ploeg uit Gameren op voorsprong zet. 8 minuten later wordt het nog erger als GVV ’63 een vrije trap krijgt en de indraaiende bal vrijwel ongehinderd door Erik van de Werken voorbij Wesley van der Wardt gekopt kan worden en de stand 2 – 0 wordt en de ploeg uit Gameren zijn gehoopte snelle voorsprong heeft.

GDC blijft ondertussen een ongeïnspireerde en plichtmatige indruk maken in deze 1e helft en kan eigenlijk alleen wat gevaar stichten uit corners en vrije trappen. We noteren voor rust maar 2 mogelijkheden voor de ploeg van Frans Grondman. In de 31e minuut kopt Pascal de Vries door naar Lourens Fieten maar helaas de bal springt van zijn voet zodat hij niet tot een afronding kan komen. In de extra tijd nog een vrije kopbal mogelijkheid voor Benjamin Vos uit een corner van Loek de Jong maar de bal gaat naast. De ruststand is derhalve 2 – 0.

Na de rust zien we een scherper GDC terugkomen wat meer inzet aan de dag legt maar de eerste kans is voor GVV ’63 als Max Hazewinkel goed doorkomt maar Wesley van der Wardt knap met de voet redding brengt. Na 62 minuten een mogelijkheid voor GDC als invaller Stefan Storchart met een goede voorzet Lourens Fieten bereikt maar zijn inzet verdwijnt over het doel van Maikel van Tuijl. GDC heeft het initiatief in handen en de thuisploeg loert op de counter en de snelheid van Max Hazewinkel. Na 66 minuten zien we een scherpe voorzet van Loek de Jong waarbij Stefan Blom bijna zijn eigen doelman verrast maar de bal gaat via de lat over. 2 minuten later claimt heel GVV’63 een strafschop als Wesley van der Wardt een overtreding zou hebben begaan op Max Hazewinkel. Scheidsrechter Durgunsu wil hier echter niet van weten en laat verder spelen.

GDC blijft proberen om de eretreffer te scoren en dat lijkt in de 82e minuut ook te lukken met een kopbal van Jelle Bouman maar Maikel van Tuijl voorkomt dat met een knappe redding de terugspringende bal wordt hard door Lourens Fieten ingeschoten maar hem wordt ook geen treffer gegund in zijn afscheidswedstrijd want de inzet strandt op een verdediger. In de 82e minuut breekt GVV’63 met veel snelheid uit en legt Stefan Storchart de doorgebroken Max Hazewinkel neer en mag niet klagen dat hij met geel wegkomt. Na ruim 90 minuten fluit scheidstrechter Durgunso voor de laatste maal en zit voor GDC het seizoen erop en mag GVV’63 zich opmaken voor de nacompetitie.

We wensen Frans Grondman veel succes bij GVV’63 en wellicht zien we hem volgend seizoen weer terug als GVV’63 de nacompetitie met een positief resultaat weet af te sluiten. René en Erick ook jullie bedankt voor jullie jarenlange inzet voor GDC. Klasse!!. Erick gaat midweeks nog verder met de verzorging.

Tom en Lourens uiteraard ook jullie bedankt voor jullie sportieve bijdrage aan GDC. Tom helaas speelde een blessure je lang parten dit jaar maar je kunt terugzien op een imposante periode bij GDC waar je nu vanaf volgend seizoen in een lager elftal gaat spelen. Lourens stopt helemaal volgend seizoen en gaat meer tijd aan zijn privé leven besteden.

Samen met jullie bedanken we de volledige selectie voor hun knappe prestatie dit jaar. Want voor een ploeg als GDC is het ieder seizoen weer een prestatie van formaat als men zich (direct) weet te handhaven. De basis hiervoor is gelegd in de thuiswedstrijden want daarin was GDC vrijwel onverslaanbaar. Slechts 2 nederlagen moesten er worden geslikt, tegen WNC en SV Meerkerk. De uitwedstrijden waren een heel ander verhaal. Hierin werd slechts 1x gewonnen, uit bij SV Capelle en slechts 3x werd er gelijk gespeeld. Door deze resultaten is GDC de competitie als 10e geëindigd met 29 punten.

Tot slot heten we Marco de Jong, de nieuwe trainer van GDC vanaf deze plaats van harte welkom bij deze mooie club en Marco we spreken bij deze alvast af dat jij er samen met de jongens ook volgend seizoen weer een mooie voetbal jaargang van zal maken.

Doel: Wesley van der Wardt

Achter: Erik den Ouden, Benjamin Vos, Jelle Bouman, Joost van Rooijen (46 Justin Youell)

Midden: Loek de Jong, Jamie Youell, Johnny van Mersbergen (46 Stefan Storchart), Emiel van der Heijden.

Voor: Lourens Fieten, Pascal de Vries (87 Stefan van Veen)