Aangezien de heren al aan de winsterstop zijn begonnen en de GDC vrouwen nog een inhaalwedstrijd tegoed hadden een mooie gelegenheid om deze wedstrijd te bezoeken.

Het vrouwenvoetbal is op dit moment snel groeiend in Nederland en ook GDC kan zich inmiddels verheugen op een volwaardige meisjes en vrouwen afdeling. Inmiddels heeft de vereniging 4 pupillen/junioren teams en 1 vrouwen team wat bestaat uit een mooie mix van het “oude” vrouwen team en aan het begin van dit seizoen overgekomen B-meisjes. De training en coaching is in handen van Bastinado Hartman en Arie van Veen en Muriëlle van Dongen is leidster.

Tegenstander van vandaag is Good Luck uit Raamsdonksveer. Deze ploeg staat 1 plaats hoger dan GDC op de ranglijst met andere woorden wellicht zouden er kansen zijn op een overwinning.
Stefanie Zwart en Merel Lankhaar zijn geblesseerd en kunnen dus niet meedoen maar zijn wel aanwezig.

Om iets voor half drie laat scheidsrechter Gert van den Berg de vrouwen aan de wedstrijd beginnen. Er staat vandaag een harde west, noodwestenwind een beetje dwars over het veld waar beide teams ook de nodige moeite mee hebben.

De openingsfase is voor Good Luck zonder dat de ploeg gevaarlijk kan worden. Na een minuutje of 10 komt ook GDC wat beter in zijn spel en komt men ook richting het doel van Good Luck. Na een kwartier een vrije trap op ruim 20 meter. Gaby van der Pol schiet de bal goed in maar de keeper kan redding brengen. 2 minuten later een eerste mogelijkheid voor Good Luck maar het is Lotte Straver ( keept de 1e helft) die de bal stopt. De GDC vrouwen spelen slordig en ook duels worden te gemakkelijk verloren. En als dan ook net dat extra stapje naar de bal toe ontbreekt wordt het moeilijk spelen. Good Luck troeft onze vrouwen dan ook veelvuldig af en controleert de wedstrijd.

Ondanks dat de ploeg een aantal vaardige speelsters heeft creëert men weinig kansen omdat het achterin bij GDC goed staat. Met name het centrum met Petri den Ouden en Gaby van der Pol speelt een degelijke wedstrijd en geven weinig weg.
Na ruim een half uur speelt Justy Groeneveld zich goed vrij in de 16 maar ziet haar schot gestopt worden door de keepster en helaas er is niemand om de rebound binnen te schieten. Zo ook in de 38e minuut als de keeper andermaal moet lossen nu op een inzet van Sofie Zijderveld. We sluiten de 1e helft af met een goede GDC aanval. De voorzet van Rachel Splinters bereikt Sarah Heesakkers maar haar inzet strandt op de keepster van Good Luck.

We gaan aan de thee beginnen met een 0 – 0 stand en de wetenschap dat de bakens verzet zullen moeten worden om tot een goed resultaat te komen. De woorden van Bastinado zijn, in de rust, goed aangekomen want GDC begint duidelijk beter en agressiever aan de 2e helft en zet Good Luck direct onder druk.

In de 48e minuut lijkt dit al resultaat op te leveren als een verrassend schot van Sarah Heesakkers, gedragen door de wind, maar net over het doel van Good Luck verdwijnt. Het lijkt wachten op de openingsgoal voor GDC maar zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de andere kant. In de 53e minuut een counter van Good Luck en vanaf de rand 16 wordt de bal onhoudbaar langs keepster Miranda Combee geschoten en staat het 0 -1 voor Good Luck.

GDC maakt zeker geen aangeslagen indruk en vanaf de aftrap een goede aanval die eindigt bij Steffi van Olst die uithaalt en haar bal via de keepster en de onderkant van de lat weer terug het veld in ziet komen. Dit is het sein voor GDC om een heus offensief in te zetten en Good Luck komt er nog maar zelden uit. In de 59e minuut komt dan ook de dikverdiende gelijkmaker tot stand als een voorzet van Steffi van Olst, via de keepster, bij de 2e paal komt waar Shirley de Ruiter de bal binnentikt en de ploegen weer in evenwicht brengt 1 – 1.

GDC blijft met veel druk naar voren spelen en Good Luck komt nauwelijks nog over de middenlijn. 3 minuten na de gelijkmaker speelt Rachel Splinters zich knap vrij maar ziet haar inzet op de paal uiteen spatten. Toch moeten de vrouwen alert zijn voor de counters van Good Luck. In de 65e minuut komt de ploeg er weer een keer razendsnel uit maar de spits speelt de bal net iets te ver voor zich uit zodat Miranda Combee redding kan brengen.

GDC pakt het weer op en in de 72e minuut krijgt de ploeg weer een paar mogelijkheden maar steeds zit er een been tussen of de keepster red zodat het niet tot een afronding komt. Maar in de 75e minuut lijken de vrouwen dan op voorsprong te komen als een voorzet van Rachel Splinters prima, bij de 2e paal, wordt binnengeschoven door Sarah Heesakkers. Helaas wordt de goal, na een vlagsignaal van de assistent scheidsrechter, afgekeurd voor buitenspel. Een beslissing waar de nodige vraagtekens bij gezet kunnen worden.

Ondertussen krijgen we nog een bui regen te verwerken waardoor we te maken krijgen met een nat speelveld maar de GDC vrouwen blijven knokken voor de overwinning. Na 86 minuten krijgt de ploeg een strafschop als Jasmijn Lankhaar wordt neergehaald door de keepster van Good Luck. Ze neemt zelf de strafschop en schiet deze onberispelijk binnen voor de 2 – 1 voorsprong. De goed bezette “bank” gaat hierbij helemaal uit zijn dak wat het enthousiasme van de vrouwen nog maar eens benadrukt. Hiermee lijkt de overwinning terecht te komen bij de ploeg die er als enige vandaag aanspraak op mag maken maar in de 90e minuut laat de ploeg zich toch verassen als Good Luck in een counter toch nog de 2 – 2 scoort.

Er volgen nog 6 minuten blessuretijd waarin de ploeg hartstochtelijk op zoek gaat naar de overwinning maar ondanks de nodige corners lukt het niet meer om nog tot scoren te komen zodat we na 96 minuten afsluiten met een gelijke stand.
Een stand waarmee de vrouwen zich, zeker op basis van het goede spel van de 2e helft, duidelijk te kort doen. Gezien het aantal kansen en het vertoonde spel had een overwinning zeker op zijn plaats geweest. Iets wat al meer is voorgekomen dit seizoen maar het zit de vrouwen ook dit keer niet mee.

Maar de vrouwen hebben een goede en enthousiaste ploeg met het nodige talent waar men de komende seizoenen mee vooruit kan. Gezien het aantal pupillen en meisjesteam kunnen we stellen dat de continuïteit voor de toekomst is gewaarborgd en ook dat het vrouwen voetbal bij GDC een zonnige periode tegemoet gaat.

Doel: Lotte Straver (46 Miranda Combee)
Achter: Kiki van der Kolk (55 Veerle van Drunen), Gaby van der Pol, Petri den Ouden, Eline Schouten.
Midden: Marloes Schouten (46 Steffi van Olst), Jasmijn Lankhaar (33 Lotte van Veen), Justy Groeneveld.
Voor: Sarah Heesakkers (80 Jasmijn Lankhaar), Sofie Zijderveld (46 Shirley de Ruiter), Rachel Splinters