Vandaag kreeg GDC bezoek van Montfoort, de nummer 11 van de ranglijst. En wil GDC nog enig zicht houden op de nacompetitie dan telt alleen de winst vandaag en is het hopen op misstappen bij de concurrentie.

GDC kende geen personele problemen vandaag maar kende toch een schorsing namelijk trainer Marco de Jong was vandaag voor één wedstrijd “verbannen” naar de zijlijn. Dit naar aanleiding van zijn rode kaart twee weken geleden in de wedstrijd tegen WNC. Zijn honneurs op de bank werden waargenomen door Wim van Drunen en Gertjan Bax. Deze laatst genoemde kon ook in de dug-out plaatsnemen aangezien er een neutraal arbitraal trio aanwezig was.

Voor afgaand aan deze wedstrijd waren de selectie en de technische staf te gast bij het Hart van Genderen waar men genoot van een aangeboden lunch. Vivian en Maarten namens de mannen bedankt voor deze geste.

De laatste weken had GDC alleraardigst voetbal laten zien maar de ploeg had zich erg karig beloond met slechts 2 punten uit de laatste 5 wedstrijden. De hoop was vandaag dat eindelijk weer eens een 3-punter zou worden binnengehaald. Montfoort lijkt daar de ideale ploeg voor aangezien deze ploeg de laatste weken tegen forse nederlagen was aangelopen tegen respectievelijk De Merino’s en WNC.

Om even over half drie trapt Axel van Drunen, als pupil van de week af voor de wedstrijd en wijst hij met zijn treffer GDC de juiste weg. De thuisploeg echter begint slordig aan de wedstrijd en speelt ook angstig. Dit ondanks een opstelling die gericht is op aanvallend voetbal. Daar komt niet veel van terecht in de openingsfase. Na 3 minuten een eerste kansje voor de gasten uit Montfoort maar de kopbal van Bart Roelofs mist kracht en richting en gaat naast.

Het is voor beide ploegen moeilijk spelen op het harde en hobbelige veld maar vooralsnog gaat Montfoort daar beter mee om dan GDC. Na 10 minuten legt Nick Koppers heel gemakkelijk Benjamin Vos in de luren en komt vrij voor de goal van GDC. Zijn inzet in de korte hoek wordt echter prima gepakt door Wesley van de Wardt.

Vooral op het middenveld komt GDC tekort tegen Montfoort en binnen twintig minuten loopt men al tegen 2 gele kaarten op en mag men niet klagen dat het daarbij blijft. Vanaf de zijlijn wordt ingegrepen en GDC schakelt over naar een 5-mans achterhoede door Lourens Fieten terug te halen. Hierdoor ontstaat er rust achterin en komt er ook meer lijn in het spel van GDC.

Na 30 minuten komt de thuisploeg onverwacht op voorsprong als Joost van Rooijen met een prima pass Pascal de Vries vrije doorgang geeft naar keeper Robin Vianen. Hij omspeelt de keeper en schuift de bal binnen voor de 1 – 0 voorsprong. Een minuut later heeft Nick Koppers de gelijkmaker op de schoen als hij na een slippertje van Lourens Fieten van dichtbij uit kan halen maar zijn inzet teistert de paal en springt terug het veld in. De matige wedstrijd leeft hierdoor wat op en na 37 minuten een kansje voor GDC als Joost van Rooijen naast schiet na een voorzet van Jamie Youell.

In de 42e minuut krijgen we het enige hoogtepunt van de middag te zien als GDC uit een prachtige aanval op een 2 – 0 voorsprong komt. De aanval begint bij Justin Youell die het spel goed naar rechts verlegt naar zijn broer Jamie. De opkomende Youell stuurt Stefan Storchart weg op rechts. Zijn voorzet lijkt dan te hard te zijn maar kan toch nog worden terug gekopt door Pascal de Vries. De teruggekopte bal wordt zowel door Joost van Apeldoorn gemist als door keeper Robin van Vianen waardoor het voor Mitchell Landbrug een koud kunstje is om de bal binnen te tikken en hiermee alweer voor de 3e wedstrijd op rij scoort.

De rust breekt aan met een comfortabele voorsprong van 2 – 0 voor de thuisploeg maar is zeker nog niet beslist. In de rust blijft Johnny van Mersbergen, die al geel op zak heeft en niet echt lekker in de wedstrijd zit, achter in de kleedkamer. GDC zakt na rust ver terug op eigen helft en laat het initiatief aan Montfoort. Deze houding komt de ploeg in de56e minuut bijna duur te staan als Mitchel Bottenheft met een dwarrel bal de lat boven Wesley van de Wardt raakt. De terugkomende bal wordt van dichtbij door Nick van Luinen ingeschoten maar door de uitstekend opgestelde Lourens Fieten op de doellijn verdedigd zodat de nul aan de zijde van GDC gehandhaafd blijft.

Het matige spel van beide ploegen wordt er inmiddels niet beter op en beide teams grossieren in balverlies en kunnen de bal hooguit voor 1 of 2 balcontacten in de ploeg houden. Echt degradatievoetbal dus. Na 65 minuten komt Levi Splinters binnen de ploeg als vervanger voor Justin Youell. Hij zorgt in ieder geval weer voor wat meer gif aan de zijde van GDC en kende een goede invalbeurt.

Na 67 minuten toch weer even wat dreiging van de zijde van Montfoort. Maar illustratief voor de wedstrijd gaat de inzet van Nick van Luinen via Christiaan Resida naast. Een kwartiertje voor tijd zorgt Wesley van de Wardt nog even voor wat opwinding als hij op het hobbelige veld een bal maar half raakt. Echter voordat Montfoort hiervan kan profiteren is het Jelle Bouman die voor opruiming zorgt.

In de slotfase krijgt GDC nog een goede mogelijkheid om de score verder uit te bouwen als Mitchell Landbrug een corner op een hoofd van Benjamin Vos legt die echter van dichtbij over kopt zodat, als de uitstekend leidende scheidsrechter Greveling voor het einde fluit, het bij 2 – 0 voor GDC blijft vandaag en de thuisploeg hiermee de eerste overwinning in 2016 boekt.

In vergelijking tot de laatste weken was het voetbaltechnisch teleurstellend vandaag maar wat betreft resultaat was het natuurlijk uitstekend. En dat laatste is nu net wat telt in deze fase van de competitie. GDC scoorde op de juiste momenten en had het geluk vandaag dat Montfoort de kansen die het kreeg niet verzilverde. Na afloop van de wedstrijd kwam er nog goed nieuws uit Aalst en Waardenburg want zowel Roda Boys als WNC hadden hun wedstrijd verloren waardoor GDC weer aanhaakt bij deze ploegen.

Bakker Erik Brouwers, die recentelijk ook al met heerlijk brood de selectie had verrast, moest weer in actie komen en zorgde, zoals gebruikelijk bij een overwinning, weer voor een heerlijke slagroomtaart voor de selectie. Kees Lankhaar en Huib van Hemert zorgen voor het drinken om de overwinning te vieren zodat het nog lang gezellig, en onrustig, was in de GDC kantine.

Volgende week, op Paaszaterdag, komt GDC niet in actie in competitieverband. Op zaterdag 2 april zetten we de competitie, in Huizen, voort met de wedstrijd Zuidvogels – GDC. Zuidvogels verloor vandaag met 3 – 2 van Roda ’46. De ploeg staat op de 7e plaats en is zeker thuis een moeilijk te kloppen ploeg. Ook voor deze wedstrijd geldt dat alleen de overwinning telt voor GDC. De eerste wedstrijd tussen beide teams leverde destijds een 3 – 0 zege voor GDC op.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Jamie Youell, Jelle Bouman, Benjamin Vos, Justin Youell (65 Levi Splinters).

Midden: Johnny van Mersbergen (46 Erik den Ouden), Joost van Rooijen, Pascal de Vries.

Voor: Stefan Storchart (77 Menno Schouten), Mitchell Landbrug, Lourens Fieten.