Op deze zonovergoten Bevrijdingsdag speelde GDC vandaag thuis de inhaalwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst SV Capelle. Een wedstrijd met een bijzonder tintje want bij onze gasten zit onze toekomstige trainer Edin Curic op de bank. Hij neemt volgend seizoen het stokje over van Marco de Jong die na 4 seizoenen vertrekt. De eerste wedstrijd tussen beide teams leverde een duidelijke 1 – 4 zege op voor GDC.

Omdat het een inhaalwedstrijd betreft hadden de nodige spelers, al langere tijd geleden geboekte, vakantie of weekendje uit gepland staan. Naast de blessures was er dus wat puzzelwerk nodig om tot de juiste opstelling te komen. Gelukkig konden Leroy van Nimwegen en Robin van Wijk weer aansluiten vandaag na hun blessures.

SV Capelle kent, vooral door blessures, ook een flinke lijst met afwezigen. Door de recente resultaten is de ploeg, nagenoeg, uitgeschakeld voor de titel. Voor GDC geldt dat het theoretisch nog een kans heeft om de nacompetitie te halen maar dan zouden alle resterende wedstrijden gewonnen moeten worden en zelfs dan nog is het geen zekerheid. Beide ploegen kunnen dus in principe vrijuit voetballen.

Om even over half drie laat scheidsrechter Klerks pupil van de week Noor Rosenbrand aftrappen voor de wedstrijd. SV Capelle trekt direct vanaf de aftrap het initiatief naar zich toe en binnen tien minuten wordt good old Jurgen van Selst met een prima steekpass al in stelling gebracht maar de inzet van de spits gaat net over.

GDC geeft steeds net even teveel ruimte weg, vooral op het middenveld, en is steeds een stapje te laat waardoor SV Capelle gemakkelijk het initiatief kan houden. Ook de backs schuiven steeds ver door waardoor de thuisploeg onder druk wordt gehouden. Kansen levert het de gasten niet echt op en veel verder dan wat schoten uit de 2e lijn komt men niet. Na krap twintig minuten is Isdak Dedic dicht bij een doelpunt maar zijn schot, uit de draai, gaat net naast.

Halverwege de 1e helft het eerste gevaar van GDC als Joost van Rooijen uit kan halen maar zijn schot geblokt ziet worden door een verdediger maar hiermee wel een fase in luid waarin GDC zich wat nadrukkelijker richting het doel van keeper Erik Kuysten begeeft. Na 25 minuten draait Maarten van Wijlen goed weg bij zijn bewaker maar zijn inzet stuit op de doelman.

SV Capelle is na krap een halfuur spelen dicht bij de openingstreffer als een kopbal van Serhan Eyuoglu, buiten bereik van keeper Tim van Rooijen, op de bovenkant van de lat valt. GDC antwoordt een paar minuten later met een kopbal van Levi Splinters, duidelijk in betere doen vandaag dan vorige week, die overgaat. In de laatste vijf minuten probeert Joost van Rooijen, uit een vrije trap, de SV Capelle goalie te verrassen in de korte hoek maar Kuysten redt met de voet zodat 0 – 0 de ruststand is.

GDC begint de 2e helft met Leroy van Nimwegen voor Wesley van de Wardt en tevens ook met meer druk naar voren. Het bal bezit is voor de thuisploeg waar Joost van Rooijen veelal de architect is waar elke aanval begint. Na ruim vijftig minuten gaat een inzet van Justin Youell net over en enkele minuten later krijgt Daan Dernison een prima mogelijk maar zijn schot mist overtuiging en kracht om SV Capelle in de problemen te brengen. Maar het initiatief ligt duidelijk bij GDC. De beloning volgt na een uur spelen als Joost van Rooijen twee man in de luren legt, daarbij wel een overtreding lijkt te maken, maar door mag van de scheidsrechter. Zijn voorzet bereikt het hoofd van Maarten van Wijlen die bij de eerste paal goed voor zijn man komt en via de handen van keeper Kuysten de thuisploeg op een 1 – 0 voorsprong zet.

SV Capelle bijt hierna feller van zich af en wil zich niet gewonnen geven. Echter de ploeg brengt zichzelf in de problemen als halverwege de 2e helft Ralf Knops zijn 2e geel incasseert en kan gaan douchen. Direct pakt GDC weer het initiatief en ziet Justin Youell, na zeventig minuten, net naast koppen. Een kwartier voor tijd komt ook de thuisploeg met tien man te staan als Fabian Splinters zijn 2e gele kaart krijgt. Evenals de buiten temperaturen lopen ook de temperaturen binnen de lijnen hierbij flink op. En na wat duw- en trekwerk kunnen we weer verder voor nog een heet laatste kwartiertje. Justin Youell wordt vervangen door Robin van Wijk waarmee de verdediging ook weer op orde is.

Uit de vrije trap die volgt op de overtreding denkt SV Capelle de gelijkmaker te scoren door Johan Rosenbrand maar het feestje gaat, vanwege buitenspel, niet door. Opnieuw het nodige protest maar de leidsman blijft bij zijn beslissing. Krap tien minuten voor tijd komt dan nog Emiel van der Heijden binnen de lijnen voor Daan Dernison.

De thuisploeg komt onder druk te staan maar het centrale verdedigingsblok met Jelle Bouman en Jamie Youell staat als een rots in de branding. Verder dan een paar vrije trappen en een inzet, die overgaat, van Ate Zijlmans komt SV Capelle niet zodat de hardwerkende thuisploeg, na ruim 96 minuten, weer 3 punten bij kan schrijven.

Door dit resultaat blijft GDC op de 5e plaats staan maar heeft nu wel een gaatje van 4 punten naar Haaften, wat 6e, staat toe. De afstand naar Altena, wat 4e staat is 3 punten en een wedstrijd minder, Altena versloeg vandaag koploper NOAD’32 met 0 – 2. Door het verlies van SV Capelle bleef dit echter zonder gevolgen voor de aanstaande kampioen. Onderin won Herovina de degradatiekraker tegen Sparta ’30 met 3 – 2 zodat deze ploeg nu ook op een nacompetitieplaats staat.

Aankomende week speelt GDC in drie dagen tweemaal tegen SSC’55. Op Hemelvaartsdag wordt de inhaalwedstrijd gespeeld in Sprang Capelle. Aanvang 15.00uur. Aankomende zaterdag is dan de thuiswedstrijd tegen deze ploeg.