Voor de GDC familie is deze zaterdag een gedenkwaardige geworden omdat vanmorgen vroeg ons het bericht bereikte dat Robin Youell, de vader van onze 1e elftal spelers Jamie en Justin, na een korte periode van ziekte vannacht is overleden. We condoleren Marian, Jamie, Joey en Justin, overige familie en vrienden met het verlies van Robin.

Zelden of nooit liet hij verstek gaan bij de wedstrijden van zijn zoons. We zullen zijn aanstekelijke en enthousiaste manier van aanmoedigen dan ook zeker missen. En dat geldt vooral voor zijn prachtige Engelse teksten. Op verzoek van de familie ging de wedstrijd door waarbij de zoons allemaal als supporter aanwezig waren.

Verder is het ook de dag van de terugkeer van Frans Grondman op ons sportpark. Vorig seizoen nog trainer van GDC en nu trainer van GVV’63.
Het gemis van zowel Jamie als Justin noopt trainer Marco de Jong tot enkele omzettingen in de ploeg. Zo is er vandaag een basisplaats voor A-junior Menno Schouten die hiermee zijn debuut maakt in een officiële wedstrijd van GDC 1.

Om even over half drie vindt er een indrukwekkend eerbetoon plaats aan Robin Youell als we hem, op Engelse wijze, gedenken door een halve minuut stilte gevolgd door een halve minuut applaus.

DSC_1174

GDC begint gretig aan de wedstrijd en na 3 minuten een eerste kansje voor Lourens Fieten maar zijn schot gaat over. 2 minuten later geeft Menno Schouten voor de eerste keer zijn visitekaartje af als hij goed doorkomt maar strandt op keeper op Maikel van Tuyl. Maar een minuutje later kunnen de handen toch de lucht in als Stefan Storchart met een corner de volledig vrijgelaten Lourens Fieten bereikt die de bal hard binnenschiet en zo GDC op een 1 – 0 voorsprong brengt.

De voorsprong brengt niet de nodige rust binnen de ploeg die de gehele 1e helft onrustig speelt. GVV’63 dat met veel fysieke inzet en strijd speelt dringt GDC terug. Rond het kwartier krijgt de ploeg een serie corners te nemen die voor de nodige onrust zorgen bij GDC ook al omdat keeper Wesley van de Wardt niet alle keren goed bij de bal kan komen door de fysieke inzet van GVV’63 en ook zelfs soms de nodige moeite heeft met de bal. Scheidsrechter Molenaar laat echter veel doorgaan deze middag en ook voor deze overtredingen wordt veelal niet gefloten maar het loopt voor GDC allemaal met een sisser af.

Na 23 minuten claimt GDC een strafschop als Stefan Storchart wordt neergelegd binnen de beruchte lijnen. Deze komt er niet maar GDC is wel weer even de bovenliggende partij en zo gaat in de 26e minuut een kopbal van Erik den Ouden maar net naast het doel van GVV’63. Ook GVV’63 doet er alles aan om de achterstand ongedaan te maken en in de 36e minuut gaat Karim Kaaouass vrij op keeper Wesley van de Wardt af. Maar net voor hij kan schieten is het Lourens Fieten die met een perfecte sliding redding brengt en GDC kan weer gerust adem halen. GDC speelt de 1e helft verder goed uit zodat we met een 1 – 0 voorsprong gaan rusten.

In de rust is er de trekking van de verloting waarin Cees D’n Bull maar liefst 2 van de 3 prijzen in ontvangst kan nemen en daarmee de provisie kast en zijn bier voorraad in één keer weer op peil brengt. Cees proficiat en dat het maar goed mag smaken.

Kort na rust, in de 52e minuut zien we het breekpunt van deze middag als GDC op een 2 – 0 voorsprong komt. De treffer wordt aangevochten door GVV’63 omdat hier een duidelijk vlagsignaal van de assistent scheidsrechter aan vooraf gaat (De bal zou over de zijlijn zijn geweest). De scheidsrechter echter neemt het signaal niet over en GDC is de eerste ploeg die hierop reageert. Het is Stefan Storchart die de vrijstaande Maarten van Wijlen vindt die vrijwel ongehinderd de 2 – 0 binnenschiet. Scheidsrechter Molenaar vindt het, spijtig genoeg, niet nodig om dhr Blom zijn visie te laten geven en keurt, ondanks hevige protesten, de treffer goed.

DSC_1206

Het verzet van GVV’63 is hiermee ook direct gebroken. GDC kan de wedstrijd domineren en controleren en na 65 minuten zien we de fraaiste treffer van de middag als debutant Menno Schouten, die een voortreffelijke indruk achterlaat, een voorzet van alweer Stefan Storchart in één keer achter keeper Maikel van Tuyl volleert en GDC op een comfortabele 3 – 0 voorsprong brengt.

DSC_1212  menno

De wedstrijd is hiermee definitief gespeeld, GDC laat de bal goed rond gaan. GVV’63 probeert het nog wel zo nu en dan maar de ploeg komt tekort om het GDC lastig te maken. Toch is er nog een mogelijkheid om de stand een beter aanzicht te geven als in de 76e minuut Nick Ekelmans een voorzet goed inschiet bij de 1e paal maar Wesley van de Wardt is op zijn post en pakt de bal.

Na iets meer dan 90 minuten fluit scheidsrechter Molenaar voor de laatste maal en schrijven we weer 3 punten bij.

Een zege die we opdragen aan de familie Youell en in het bijzonder aan Robin. Als GDC wensen we jullie de komende dagen van het afscheid en zeker ook de periode daarna veel sterkte toe om het gemis te kunnen verwerken.

Door dit resultaat staat GDC op een ongekende 3e plaats maar de verschillen tm plaats 10 zijn bijzonder klein. Volgende week gaan de mannen van Marco de Jong op bezoek bij promovendus Unitas in Gorinchem. Deze ploeg heeft zijn draai in de 2e klasse nog niet echt gevonden getuige de 13e plaats die de ploeg bezet. Maar daarmee is zeker niet gezegd dat het een eenvoudig klusje wordt. Want alleen door elke week 2x scherp te trainen en wedstrijden met 100% (en liefst 110%) te spelen hebben GDC gebracht waar het nu staat.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Erik den Ouden, Benjamin Vos, Jelle Bouman (38 Johnny van Mersbergen), Xander van den Assem.

Midden: Joost van Rooijen, Pascal de Vries, Lourens Fieten.

Voor: Stefan Storchart (73 Emiel van der Heijden), Maarten van Wijlen (60 Levi Splinters), Menno Schouten