Het verslag van vorige week uit bij Rijswijk staat nu goed online, inclusief foto´s, zie bericht van 9 december.

Vandaag de, laatste wedstrijd voor de winterstop en alweer een 6-punten wedstrijd voor onze mannen. Immers tegenstander, en promovendus, GVV ’63 heeft 1 punt meer dan GDC. In een niet al te hoogstaande wedstrijd trok de thuisploeg tenslotte verdiend met 2 – 1 aan het langste eind. De wedstrijd kende een bijzonder verloop toen scheidsrechter De Jong na 10 minuten spelen de wedstrijd moest staken vanwege een blessure. Scheidsrechter mevr. Van Meerkerk, die bij het 2e floot, is bereidt de wedstrijd over te nemen. Na een onderbreking kunnen we dus weer verder. Na ruim een halfuur komt GDC op achterstand door een eigen doelpunt van Benjamin Vos. Nog voor rust trekt Pascal de Vries de zaken recht met een wonderschone treffer. Na rust heeft GDC veel kansen maar lijkt de wedstrijd toch in een gelijkspel te eindigen totdat, in de extra tijd, keeper Eibert de Koning van GVV ’63 in de fout gaat. Hij laat de bal los na een corner en het is Jelle Bouman die van dichtbij de bevrijdende 2 – 1 maakt. Door dit resultaat gaat GDC als nummer 9 de winterstop in.

[tb_match id=”3221″]

Verslag

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop en opnieuw een cruciale wedstrijd voor de mannen van trainer Frans Grondman. Want de ploeg staat op een 12e plaats en wil graag nog omhoog om met een goed gevoel de winsterstop in te gaan. Tegenstander van vandaag is GVV’63 uit Gameren. De ploeg promoveerde dit seizoen naar de 2e klasse. Na een prima begin van de competitie is de ploeg inmiddels ook naar de onderste regionen afgedaald. Maar zeker geen ploeg om te onderschatten want zeer recent werd SVW thuis nog met 0 – 4 verslagen. Tevens haalde de ploeg de meeste punten op vreemde bodem. GDC had één wijziging in de opstelling t.o.v. de wedstrijd van vorige week. Pascal de Vries verscheen aan de aftrap ten koste van Stefan Storchart. Ook kwam voor de wedstrijd het nieuws dat de wegen van GDC en trainer Frans Grondman zich scheiden aan het einde van dit seizoen. Het bestuur heeft de trainer te kennen gegeven het contract niet te verlengen.

in rij aftrap pupil

Om 14.30uur laat scheidsrechter de Jong de ploegen aan de wedstrijd beginnen. GDC neemt direct het initiatief en na 3 minuten denkt de ploeg al te scoren als een indraaiende corner van Tom Hesselberth door keeper Eibert de Koning wordt losgelaten maar hij pakt de bal net weer op voordat deze de doellijn passeert.

geen doelpunt

GDC blijft de aanval zoeken en zo kan in de 8e minuut een goed schot van Joost van Rooijen nog net door de keeper worden gepareerd ten koste van een corner. De corner wordt door Tom Hesselberth genomen. De bal is op maat en de harde kopbal van Pascal de Vries gaat maar centimeters over het doel van GVV’63.

Maar dan slaat het noodlot toe als scheidsrechter de Jong een hamstring blessure oploopt en aangeeft niet meer verder te kunnen. De wedstrijd wordt stilgelegd en in allerijl wordt er druk rondgebeld om een KNVB scheidsrechter te vinden. Dit lukt allemaal niet en uiteindelijk ligt de oplossing op het sportpark zelf. Het 2e elftal van GDC speelt ook thuis tegen Kozakken Boys 3. Scheidsrechter van dienst aldaar is mevr. van Meerkerk die ook op dit niveau mag blazen. Zij is bereidt om dit te doen ten koste van haar eigen wedstrijd. Alle partijen zijn akkoord en zo kunnen we na een ruime onderbreking weer verder, 15.45u wordt het spel weer hervat.

Aftrap kunstveld

Beide ploegen moeten duidelijk weer in het ritme van de wedstrijd komen en de eerste 10 minuten is er dan ook weinig opwinding voor beide doelen waar te nemen. GDC is de ploeg die als eerste weer de draad oppakt met, na 19 minuten, een schot van Pascal de Vries wat door Eibert de Koning wordt gestopt. Na ruim 27 minuten het eerste gevaar van GVV ’63 zijde als Patrick van Tuijl gemakkelijk uit de rug van Erik den Ouden wegloopt maar zijn inzet verdwijnt in het zijnet. Iets over het halfuur een corner van GVV’63 en na een scrimmage verdwijnt de bal andermaal via een GDC been over de achterlijn zodat er een nieuwe corner komt voor GVV’63. Ook nu krijgt GDC de bal niet weg. Deze wordt opnieuw voorgegeven en door een aantal verdedigers, de keeper en de spits van GVV’63 wordt deze gemist. De bal gaat ook nog door de benen van Benjamin Vos en lijkt dan bij Erik den Ouden uit te komen. Echter plotseling maakt Benjamin nog een beweging en tergend langzaam verdwijnt de bal in het GDC doel en het staat 0 -1 voor de mannen van John Laponder. GDC raakt hier niet echt door van de wijs en 6 minuten later brengt Pascal de Vries de ploegen weer op gelijke hoogte als hij alert reageert op een diepe bal en deze, gehinderd door een verdediger van GVV ‘63, met een magnifieke voetbeweging in één tijd over keeper Eibert de Koning in het doel van GVV ’63 schiet 1 – 1. OP HET FILMPJE HIERONDER IS DOOR MATIG CAMERAWERK HET DOELPUNT DEELS TE ZIEN: http://youtu.be/47v_E6z2M58

Dit is ook de ruststand. Na rust noteren we in de 46e minuut een eerste mogelijkheid voor GVV’63, maar de inzet van Patrick van Tuijl verdwijnt naast het doel van Wesley van der Wardt. Daarna is toch GDC weer de bovenliggende partij. In de 50e minuut een vrije kopkans voor Jelle Bouman maar zijn kopbal van dichtbij verdwijnt naast het doel van GVV’63. Optisch heeft de ploeg uit Eethen in deze fase wel een overwicht maar kan toch niet al teveel creëren. Teveel wordt de lange bal gehanteerd en aangezien GVV’63 veel lengte heeft achterin was dit allemaal gemakkelijk te verdedigen. Na 66 minuten valt er weer een mogelijkheid voor GDC te noteren als een vrije trap van Joost van Rooijen net voor langs gaat. Een paar minuten later brengt Frans Grondman verse krachten in het veld om toch de overwinning binnen te halen. Immers met een gelijkspel schiet de ploeg niet zo heel veel op. Blind aanvallen is natuurlijk ook dodelijk zeker tegen GVV’63 wat het wapen van de counter goed hanteert. Na 75 minuten krijgt de ploeg uit Gameren een fikse tegenvaller te verwerken als Ronnie van Gogh met een ogenschijnlijk zware blessure van het veld af moet. Met geen speler in de buurt gaat hij door zijn knie. En laat dit nu net weer de 1e wedstrijd zijn voor hem na een zware blessure die hij opliep in de voorbereiding van het seizoen. We wensen hem dan ook het allerbeste en sterkte na zoveel tegenslag. De wedstrijd gaat inmiddels naar het einde toe maar GDC wil geen genoegen nemen met deze stand en start een slotoffensief. In de 83e minuut slalomt Tom Hesselberth door de defensie van GVV ’63 heen. Hij schiet de bal hard in de korte hoek maar keeper de Koning heeft een puike redding is huis en red bekwaam. Een minuutje later bijt GVV ’63 van zich af als uit een afgeslagen vrije trap Stefan Blom hard op het doel van GDC schiet. Wesley van der Wardt, die verder weinig te doen heeft gehad vanmiddag, is goed bij de les en met een prima reflex behoed hij GDC voor een achterstand. De slotakkoorden zijn voor GDC in de 85e minuut een uitstekende actie van Lourens Fieten op de linkerkant. De voorzet op Pascal de Vries is goed maar helaas komt het niet tot een afronding. In de 90e minuut een goede inzet van diezelfde Lourens Fieten zelf maar er zit een been tussen. GDC lijkt zich dan toch neer te moeten leggen bij een gelijkspel maar in de extra tijd krijgt de ploeg onverwachts medewerking van keeper de Koning als hij een corner niet onder controle krijgt de bal los laat en het is Jelle Bouman die alles wat geel blauw is in extase brengt als hij van dichtbij de winnende treffer maakt 2 – 1.

foto juichen

Enkele minuten later fluit Mevr. van Meerkerk voor het einde van de wedstrijd. We kunnen stellen dat ze de honneurs voor scheidrechter de Jong op uitstekende wijze heeft waargenomen door een prima wedstrijd te fluiten.

einde

Na deze wedstrijd zijn we halverwege de competitie en hebben we alle ploegen eenmaal gehad. Het begin van de competitie speelde GDC met veel druk naar voren scoorde, voor GDC begrippen, veel voor goals maar liep tegen nog meer tegengoals aan. En ook dat waren we niet gewend van GDC want juist de defensie was de laatste jaren het fundament waar opgebouwd kon worden. We moeten hierbij niet vergeten dat gedurende deze 1e competitie helft we afscheid hebben genomen van de vaste backs Aldert Bouman en Ralph Lankhaar. De laatste wedstrijden heeft trainer Frans Grondman met het terughalen van Erik den Ouden naar de laatste linie en het doorschuiven van Tom Hesselberth naar het middenveld voor meer zekerheid gekozen. De laatste 4 wedstrijden leverden prompt 8 punten en een doelsaldo van 7 voor en 4 tegen op. Hierdoor staat de ploeg op de 9e plaats met 15 punten uit 13 wedstrijden. Maar zoals al eerder gezegd de verschillen blijven verschrikkelijk klein. Zo is de afstand naar plaats 4, SV Meerkerk maar 5 punten en ook de afstand naar het op de laatste plaats staande SC Everstein is maar 5 punten.

IJs en weder dienende hervatten we de competitie weer op 18 januari 2014 met de thuiswedstrijd tegen Hardinxveld. Destijds ging de competitie opening daar, onnodig, met 3 – 2 verloren. Er is dus nog iets recht te zetten. Verder kunnen we er zeker van zijn dat we nog een ongemeen spannende 2e seizoenshelft kunnen verwachten. Bovenin lijkt de titelstrijd te gaan tussen Lienden en Roda Boys. Onderin ligt alles nog open.

Ik wens u allemaal alvast Goede Kerstdagen en gezond en sportief 2014 toe.