GDC A1 verloor uit (4-3) van GVV’63 A1 nadat h et halverwege de 2e helft nog met 1-3 had voorgestaan. In het laatste kwartier kregen 3 spelers van GDC A1 de rode kaart voorgeschoteld en werd een doelpunt van GVV’63 gegeven waar de bal nog zeker 50cm voor de doellijn vandaan bleef. Ondanks het vlagsignaal van grensrechter Maikel en de lachende reacties langs de lijn van het thuispubliek wees de clubscheidsrechter gedecideerd naar de middenlijn. GVV’63 zou hoe dan ook winnend afsluiten.

Niet alles kan op de scheidsrechter worden afgewimpeld want enkele spelers lieten zich te gemakkelijk gaan als het ging over opmerkingen en spelbederf. Opmerkelijk was wel dat er aanvankelijk een KNVB-scheidsrechter was aangesteld die later door de thuisclub is afgezegd. GVV’63 was thuis (nog) niet verslagen en ook de koploper HSSC’61 is hier met een enorme kater vertrokken vanwege de onsportieve (club)leiding zo is terug te lezen op de website. Aanvankelijk zag het er allemaal nog zo rooskleurig uit voor het team van trainer/coach Teus die het moest stellen zonder zijn spits Jerom die in de warming-up geblesseerd raakte aan zijn enkelbanden. Zonder verdere wissels op de bank begon GDC A1 tegen het op de 2e plaats staande Gamerense GVV’63. De thuiswedstrijd werd enkele maanden geleden met maar liefst 2-7 verloren maar het GDC van de laatste weken kent een heel ander gezicht en dat werd in deze wedstrijd dan ook snel duidelijk. Al in de 2e minuut was het stand-in Arjon (Kommers) die handig de bal op aangeven van Menno langs de keeper plaatste maar blijkbaar was het randje buitenspel. Arjon had vanwege blessureleed weinig gespeeld in het afgelopen seizoen maar maakte bij zijn rentree een ijzersterke indruk op de rechtsbuitenpositie en was zijn tegenstander(s) vaak te slim af. Het enige minpunt van Arjon is zijn zichtbare steeds terugkerende irritatie richting tegenstander wat hem dan ook in de 1e helft op een gele kaart kwam te staan. Geheel onnodig want zijn veldspel was werkelijk uitstekend te noemen. In de 3e minuut opnieuw een kans voor GDC maar Menno speelt de bal net iets te ver voor zich uit waardoor deze kans onbenut blijft. Aan de andere zijde is het Richie die uitstekend redt als hij oog in oog komt met de rechterspits van GVV’63. GVV’63 is een fysiek sterke ploeg met een snelle spits en hanteert veelal de lange bal. De verdediging van GDC stelt zich hier goed op in en voetbalt even stevig mee. Het is een sportief duel en GDC speelt gretig en is veel op de helft van de tegenstander te vinden. De 0-1 kan niet uitblijven en in de 20e minuut is het zover en scoort Arjon keurig in de verre hoek na een loepzuivere pass van Thomas. Niet veel later krijgt Menno een goede kans om de volgende treffer aan te tekenen na een bekeken balletje van Nani maar de linkerspits van GDC schiet gemikt maar te zacht waarop de keeper kan keren. In de 25e minuut scoort GVV’63 de gelijkmaker na een strakke aanval over rechts en is Richie kansloos 1-1. Er volgt na de gelijkmaker een hachelijk moment voor het GDC-doel maar Richie blijft in tweede instantie de baas binnen zijn doelmond. Nadat Arjon vlak voor rust geel krijgt en 10 minuten van het veld moet weet GDC zowaar te scoren. Uit een door Robin uitstekend genomen vrije trap vanaf de rechterkant in de buurt van de cornervlag zet Menno bij de 2e paal zijn voet goed tegen de bal en vliegt deze onhoudbaar voor de keeper binnen 1-2. GDC gaat met deze voorsprong de rust in en kan zich op gaan maken voor een, naar later zal blijken, oververhitte 2e helft. In de 52e minuut is het vormgever Thomas die met een prachtige steekpass Menno aanspeelt die de bal op zijn beurt goed meeneemt en gaat dreigend de 16-meter binnen vanaf de rechterkant en schiet de bal onverwachts maar hard binnen en tekent met zijn 2e treffer in de korte hoek de 1-3 aan. Na deze treffer neemt de druk op de defensie van GDC wat toe maar de achterste linie geeft goed partij. Ook Richie is scherp en weet in de 60e minuut met een goede reflex
GVV’63 van het scoren af te houden. GVV’63 dringt GDC steeds verder terug in de 16- meter en uit een corner van links weet het raak te koppen en is de spanning terug in de wedstrijd 2-3. Rens zichtbaar geblesseerd aan zijn lies ruimt samen met John het nodige weg en ook mannetjesputter Ruben verzet veel werk. GDC blijft overeind en er staan op dat moment nog 15 minuten op de klok als het geel voor werker Henk de inleiding is voor een memorabel slot van de wedstrijd. Het geel is op zich terecht want Henk geeft de bal nog een tik na als er al gefloten is door de scheidsrechter. GDC staat opnieuw met 10 man en de vermoeidheid is van de gezichten af te lezen en wissels zijn niet voorradig deze middag. GVV’63 ruikt kansen met deze numerieke meerderheid maar het is opnieuw Richie die uitstekend staat te keepen en de gelijkmaker voorkomt. In de 83e minuut schiet een aanvaller van GVV’63 de bal hard richting het gezicht van Rens die zijn handen voor zijn gezicht heeft. De scheidsrechter wijst naar de penaltystip en bij GDC is iedereen verbijsterd en Richie heeft commentaar op de scheidsrechter en kan met geel van het veld. Arjon gaat het doel verdedigen en weet de penalty vervolgens met een gestrekte duik naar de rechterhoek te keren. GDC moet wel verder met 9 spelers aangezien Henk en Richie nu verplicht langs de kant zitten. Bij een inzet van GVV’63 stopt Arjon de bal zo’n 50cm voor de doellijn zo is ook te zien vanaf de zijlijn. De scheidsrechter beoordeelt iets geheel anders en kent zowaar een doelpunt toe aan GVV’63 waarmee de stand gelijk wordt getrokken. Maikel blijft met de vlag omhoog staan maar wordt vriendelijk toegewuifd door de scheidsrechter die niet in gesprek wil met Maikel die precies op één lijn stond tav deze situatie waar de scheidsrechter zich ver buiten de 16-meter bevond. Het protest van de spelers blijft niet uit en zo krijgen in één handeling Robin rood en Richie en Henk, die nog langs de kant staan, voor een 2e keer geel vanwege de grove uitlatingen aan het adres van de scheidsrechter. GVV’63 kan vervolgens het klusje met 11 (of 12) tegen 8 gemakkelijk afmaken omdat GDC het werkelijk niet meer kan belopen 4-3. In de laatste 2 minuten die daar dan nog op volgen stuurt de scheidsrechter voor de vorm nog 2 spelers van GVV’63 van het veld vanwege commentaar op de leiding maar het team van GDC krijgt daar dan weinig meer van mee en is dan al volledig knock-out gegaan op basis van (begrijpelijke)frustratie maar ook wat (te) domme reacties daarop en een geheel onterecht goedgekeurd doelpunt. Winstpunt: ook deze tegenstander heeft GDC onderschat op basis van de 1e seizoenshelft en moest alle zeilen bijzetten om langszij te komen. Het spel was zeker de eerste helft uitstekend te noemen en daarnaast was er tot de 75e minuut (sportieve)strijd aanwezig. Leerpunt: laat je nooit meer uitlokken tot foute uitspraken vanwege foutieve of discutabele beslissingen van een scheidsrechter. Voor trainer/coach Teus rest nog een pittige klus om volgende week 11 speelgerechtigde/fitte spelers binnen de lijnen te krijgen.