Zaterdag, 22 februari 09:00 begon de wedstrijd in Kerkdriel tegen D.S.C. (met een uitstekende spits “Ward”). Dit keer stond Dana als keeper in het doel en moesten we het doen zonder de inzet van Eline en  Angenitha. Eline had last van een hardnekkig virus en Angenitha zat in de transferbus richting de F1.

GDC begon met de aftrap, de krachtmeting was begonnen. Onze dames waren uitstekend aan het verdedigen en D.S.C. had moeite om aanvallend spel te laten zien. De achterhoede ,Mirte en Irene, waren super aan het verdedigen en wisten keer op keer de bal af te pakken. Ook Britt bemoeide zich uitstekend en door haar prima inzet waren de heren uit Kerkdriel vaak kansloos. Nikita deed er nog een schepje bovenop en toen kwamen de kansen.
In de 6e minuut zagen we hoe Britt op een zeer fraaie manier de bal overspeelde naar Amber. Zij nam de bal aan, speelde de verdediging uit en stond oog in oog met de keeper. Het schot op doel was hard maar de bal miste op een haar na het doel en dus bleef het 0-0. De dames bleven aanvallen en vandaag was het opvallend om te zien hoe goed de dames elkaar bereikten door goed naar elkaar over te spelen.
Na 4 minuten dreiging en constante aanval op doel was het dan zover. Amber krijgt de bal en passeert opnieuw de verdediging en schiet de bal in de uiterste hoek (0-1). D.S.C. probeert van alles om het spel aan te passen aan de omstandigheden maar onze dames zijn vastberaden. Nikitha, Kyra en Veerle weten het middenveld goed vast te zetten en spelen prima spel. We krijgen in korte tijd drie maal een hoekschop te nemen maar helaas lukt het niet om te scoren.
Eén van de aanvallers van Kerkdriel (Ward) weet regelmatig gevaarlijk uit de hoek te komen. Vijf minuten voor rust schiet Ward op doel maar Dana doet uitstekend haar werk en het blijft 0-1. Nu gaat de snelheid omhoog en beide partijen azen op meer. Dit keer zien we Amber opnieuw met een zeer fraaie actie voor het doel maar de keeper van D.S.C. doet voortreffelijk zijn best. Het harde schot wordt geblokkeerd. Nog géén minuut later is het toch weer Amber die nu wel de bal in de linkse hoek schiet en dus staat het nu 0-2.
Kerkdriel gaat in de aanval en de spits Ward ontglipt aan onze verdediging en schiet gelukkig op de paal. Met de schrik van het paalincident gaan we de rust in en daarna weer geconcentreerd terug op het veld.
We zijn nog maar net begonnen of we zien hoe Imke met een fraaie pass naar Amber de weg vrijmaakt voor het derde doelpunt. Amber neemt de bal goed aan en schiet de bal subliem in het doel waarmee officieel de “hattrick” op haar naam staat genoteerd. Klasse Amber!, de stand is nu 0-3 in het voordeel van GDC.

“Hattrick is een aanduiding in de sport voor de bijzondere situatie dat een bepaalde prestatie door één speler driemaal in dezelfde wedstrijd wordt geleverd.

De term komt oorspronkelijk uit de cricketsport. In het verleden was het gebruikelijk om voor een sporter die een uitzonderlijke prestatie had geleverd, onder het publiek een collecte te houden. Tijdens een wedstrijd van het Engelse team nam bowler Stephenson drie wickets met drie opeenvolgende ballen, hetgeen tot zo’n collecte leidde. Van de opbrengst van die collecte werd vervolgens een nieuwe hoed voor Stephenson gekocht. Dat werd vervolgens het gebruik: iedere keer dat een bowler wederom met drie opeenvolgende ballen drie wickets nam, leverde dat hem een nieuwe hoed of pet op, of, zoals dat vanaf dat moment werd genoemd “he did the hat-trick”, letterlijk vertaald “hij deed de hoeden-truc”.

In cricket komt de hattrick maar heel zelden voor, maar in andere sporten, zoals voetbal en hockey, wel vaker. Daar wordt de term gebruikt wanneer een bepaalde speler in één wedstrijd driemaal scoort.”

Vier minuten later is het toch weer de spits uit Kerkdriel (Ward) die de aanval inzet en afrond met een prima doelpunt (1-3). Amber neemt het stokje over en mist op een haar na het doel van de tegenstander. Dan krijgt Imke de bal en schiet van afstand op doel met als resultaat een fraai doelpunt (1-4).

Vervolgens blijft Kerkdriel nu in de aanval modus en zit er niets anders op dan te verdedigen. Dana weet een aantal keren de bal uit het doel te houden op een uitstekende manier. Mirte en Irene zijn fanatiek aan het verdedigen en ook de andere dames doen goed hun best. Dan volgt een hoekschop voor D.S.C. en zijn we allemaal bij het doel. Helaas wordt de bal de verkeerde richting in geschopt en hebben we te maken met een “eigen” doelpunt (2-4).

Ward is nu volledig op temperatuur gekomen en start met een aantal solo acties. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd is het dan zover, Ward schiet de bal in de uiterste hoek en dus staat het 3-4. Het is nog niet voldoende voor deze spits en dus zien we hem nog een aantal keren voor het doel met als resultaat: één keer op de paal en in de laatste minuut de voltreffer en tevens gelijkmaker (4-4). Ook voor Ward is het een bijzondere dag met een “hattrick” op zijn naam, Klasse Ward!.

Ondanks het gelijkspel was deze wedstrijd zeer zeker de moeite waard en hebben we ontzettend kunnen genieten van beide teams qua inzet en spel. Ook de individuele prestaties (2 x hattrick) waren zeer bijzonder, bedankt.

Zoals wel vaker het geval is, het venijn zit in de staart….(4-4).