De kalender gaf aan dat het vandaag 1 november was. Afgemeten aan de temperatuur zouden we eerder kunnen denken aan begin september. Want met een blauwe lucht en een temperatuur van rond de 20 graden denk je niet direct dat het herfst is.

Voor vandaag stond voor de mannen van Marco de Jong de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst De Zwerver op het programma. De ploeg uit Kinderdijk had tot nu al zijn uitwedstrijden gewonnen en bovendien ook nog maar 4 goals tegen in deze competitie.

GDC kon met een vrijwel fitte selectie beginnen aan de wedstrijd. Alleen Marco Pijnenburg is nog geblesseerd maar heeft inmiddels al wel de training hervat.

De Zwerver is vorig jaar gedegradeerd uit de 1e klasse en wil natuurlijk het verloren gegane terrein zo snel mogelijk herwinnen. GDC wil natuurlijk de kater van vorige week zo snel mogelijk wegspelen dus we kunnen een mooie pot voetbal verwachten.

1 2 pupil

Om 14.35uur laat scheidsrechter Daems aftrappen voor de wedstrijd. In het begin lijkt het of GDC bevangen is door de warmte want er is maar één ploeg die speelt en dat is De Zwerver. Na 3 minuten krijgt de ploeg zijn eerste grote kans als Jort van Meerkerk iets sneller bij de bal is als Wesley van de Wardt langs de keeper gaat maar hierbij net iets te ver naar buiten moet en de bal over en naast schiet.

GDC wordt hierdoor nog niet gealarmeerd en blijft een zwakke en onzekere indruk maken. De ploeg lijdt veel balverlies en is ook onnauwkeurig in de passing. In de 12e minuut denkt De Zwerver op 0 – 1 te komen als Wesley Kassels de bal uit een corner binnentikt maar de treffer wordt geannuleerd voor buitenspel.

3 afgekeurde goal

Na 14 minuten een eerste kansje voor GDC als een corner van Stefan Storchart bij Lourens Fieten komt maar zijn inzet gaat over het doel van Daniel Borsje.

Enkele minuten later gaat de GDC defensie opnieuw in  de fout maar wordt het door De Zwerver slecht uitgespeeld zodat de ploeg met de schrik vrijkomt. Na 21 minuten opnieuw een corner van De Zwerver maar het is Wesley Kassels die de bal in kansrijke positie naast kopt.

Maar dan na 25 minuten is het plotklaps GDC wat de score uit het niets opent. Het is de sterk spelende Stefan Storchart, veelal ook ongrijpbaar vanmiddag, die een prima rush inzet. Op rechts heel gemakkelijk langs Mathijs Vermaat komt en met een puike voorzet Justin Youell bereikt bij de 1e paal die vervolgens de bal fraai achter zijn standbeen langs Daniel Borsje schiet en GDC staat op 1 – 0.

4 juichen justin

GDC krijgt hierdoor een boost en gaat gemakkelijker spelen en krijgt ook controle over de wedstrijd. De bal gaat beter rond binnen de ploeg en het vertrouwen neemt ook toe in deze fase. De Zwerver heeft even tijd nodig om te herstellen van deze tegenslag en het duurt tot de 41e minuut voor de ploeg weer een mogelijkheid krijgt. Dit keer is het vrije trap op ruim 25 meter. Met een prima schot test Jort van Meerkerk de kwaliteiten van Wesley van de Wardt en die blijken dik in orde te zijn want met een prima redding voorkomt hij de gelijkmaker.

Voor rust komt er nog een één mogelijkheid voor GDC en die lijkt veel op waar de openingsgoal uit voortkomt. Opnieuw is Stefan Storchart de aangever en Justin Youell de schutter maar de bal gaat dit keer net voorlangs zodat we met een 1 – 0 tussenstand aan de rust gaan beginnen.

De Zwerver komt prima uit de kleedkamer en zet GDC direct onder druk en na 47 minuten trekt Levi Splinters aan de noodrem binnen de 16 met het neerhalen van Jort van Meerkerk met een strafschop voor De Zwerver als gevolg en de mogelijkheid op de gelijkmaker al vroeg in de 2e helft. Het is spits Wesley Kassels die zich achter de bal zet maar zijn zwakke inzet goed gestopt ziet worden door de andere Wesley (van de Wardt) die daarmee zijn ploeg een uitstekende dienst bewijst.

5 gestopte penalty

GDC komt er in de 52e minuut goed uit en gebruikt weer eens de snelheid van Stefan Storchart. Zijn voorzet komt voor het doel waar het Justin Youell is die goed voor Robert Kuijpers komt maar zijn inzet over ziet gaan.

3 minuten later is wel raak voor GDC. Stefan Storchart in het voorlopige eindstation in een perfecte counter. Hij passeert vrijwel op de achterlijn nog een verdediger en behoudt heel goed het overzicht en ziet de aanstormende Erik den Ouden komen die vervolgens de teruggelegde bal uitstekend afwerkt en GDC op een comfortabele 2 – 0 voorsprong zet.https://www.facebook.com/video.php?v=485135334962186

6 juichen 2e goal

GDC zakt in en laat het initiatief aan De Zwerver en loert op de counter. De Zwerver maakt vanaf dat moment verder eigenlijk een onmachtige indruk zodat de betere kansen voor GDC blijven. In de 67e minuut een kop kans voor Pascal de Vries uit een voorzet van Levi Splinters maar de bal gaat net naast.

Na 81 minuten noteren we de volgende treffer voor GDC als Joost van Rooijen een vrije trap prima op het hoofd van Benjamin Vos legt die de bal keurig in de lange hoek kopt en hiermee keeper Daniel Borsje kansloos laat: 3 – 0.

In de 87e minuut nog een laatste goede kans voor Erik van Kessel uit een voorzet van Justin Youell. Maar hij heeft teveel tijd nodig om tot een schot te komen zodat we met 3 – 0 afsluiten waarmee GDC zich knap hersteld van de nederlaag van vorige week tegen GRC ’14.

De ploeg begon slap, en ogenschijnlijk lichtzinnig, aan de wedstrijd maar herstelde zich gaandeweg de wedstrijd goed en ging, zeker na de 1 – 0 voorsprong, beter spelen. Na rust toonde Wesley van de Wardt zich de sterkste in het rechtstreekse duel met Wesley Kassels en met de 2 – 0 was de wedstrijd gespeeld. Door dit resultaat en de overige resultaten is GDC opgeklommen naar de 4e plaats.

Volgende week spelen de mannen van Marco de Jong de altijd lastige uitwedstrijd tegen sv Meerkerk. Sv Meerkerk verloor vandaag nipt, 2 – 1,  van Geinoord wat hiermee de 1e periode heeft binnengehaald.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Levi Splinters, Benjamin Vos, Joost van Rooijen, Jelle Bouman (46 Erik den Ouden).

Midden: Jamie Youell (50 Xander van den Assem), Johnny van Mersbergen, Lourens Fieten.

Voor: Stefan Storchart, Pascal de Vries (75 Erik van Kessel), Justin Youell