Vandaag weer de eerste competitiewedstrijd voor GDC sinds 2 december 2017 toen thuis SV BLC met 1 – 0 werd verslagen.

Inmiddels zijn Leroy van Nimwegen en keeper Tim van Rooijen weer voldoende hersteld van hun blessures zodat ze aan de wedstrijd kunnen beginnen. We bedanken invaller keeper Henry van Herwijnen voor zijn bereidwilligheid de afgelopen periode om de honneurs onder de lat waar te nemen en ook vandaag zit hij op de bank als reservekeeper. Daarnaast is er vandaag ook een basisplaats voor Robin van Wijk en Daan Dernison.

Er staan direct de nodige belangen op het spel in de wedstrijd van vandaag. Immers GDC wil zo snel mogelijk wegkomen uit de onderste regionen en aansluiting vinden bij de middenmoot. Om dat te bereiken zal er vandaag gewonnen moeten worden in Tilburg bij Willem II wat 1 punt minder heeft als GDC.

De gasten beginnen goed aan de wedstrijd en binnen de eerste tien minuten gaat een verrassend schot van Robin van Wijk maar net naast. Datzelfde gebeurd aan de andere kant met een schot van Yasar Seyitoglu. GDC heeft het initiatief en na een kwartier spelen zet Menno Schouten spits Wesley van de Wardt vrij voor keeper Dion van Meel maar Van de Wardt raakt de bal niet vol en stuit op de doelman.

Na krap twintig minuten speelt de hardwerkende Van de Wardt zich goed vrij en legt af op Leroy van Nimwegen die echter buitenspel staat. Een minuutje later is het dan wel raak en zet Menno Schouten de ploeg uit Eethen op een verdiende 0 – 1 voorsprong. Halverwege de 1e helft had de voorsprong al verdubbeld kunnen zijn als de opkomende Levi Splinters bij de 1e paal de inkomende Daan Dernison bereikt die echter van dichtbij overschiet.

Het pover spelende Willem II komt, in deze fase, niet veel verder dan een kopbal van Pepijn Rademakers die naast gaat. Echter om onverklaarbare reden raakt GDC het initiatief kwijt en gaat het mee in het matige spel van de tegenstander. Illustratief hiervoor is de bal die keeper Tim van Rooijen tegen de doorgelopen spits Bram Drijvers aanschiet. De terugspringende bal gaat centimeters naast en GDC komt goed weg.

Na 35 minuten andermaal een slordigheidje achterin bij GDC en ditmaal schiet Drijvers de bal naast. Het rammelt achterin bij de gasten en na 36 minuten krijgt de thuisclub een vrije trap op 20 meter van het doel. Invaller Thijs Berkers zet zich achter de bal en krult hem heerlijk in de kruising en zo is de wedstrijd weer in evenwicht met de 1 – 1 tussenstand. GDC mag in de handen knijpen dat het niet nog met achterstand aan de thee gaat beginnen als eerst Tim Hoogenberk mist en een kopbal, van dichtbij, van Pepijn Rademakers over gaat.

Toch had ook GDC nog een keer kunnen scoren voor rust als in de extra tijd Wesley van de Wardt goed aflegt op Menno Schouten die echter teveel tijd nodig heeft om tot een schot te komen.

Willem II komt het beste uit de kleedkamer en na 48 minuten moet Levi Splinters zijn doelman te hulp schieten en redt op de doellijn. Van de het goede spel in de openingsfase is inmiddels weinig meer over en ook straalt de ploeg niet de absolute wil uit om te winnen. Op deze manier lukt het dan ook niet om een tegenstander kapot te spelen. Het slechte veld helpt ook niet echt mee maar dat geldt voor beide teams.

Na een kleine tien minuten in de 2e helft verrast Menno Schouten bijna de Willem II keeper als zijn corner via de graaiende handen van de goalie tegen de lat komt.

Uit het niets komt GDC dan toch opnieuw op voorsprong door een curieuze treffer van Wesley van de Wardt die een duel aangaat met keeper Dion van Meel, die ver is uitgekomen. Van de Wardt wint het duel en schuift de bal van ruim 20 meter in het verlaten doel. Protesten van Willem II voor een overtreding worden niet gehonoreerd door arbiter Van Bleek en GDC staat andermaal op voorsprong.

Echter ook dit keer verdwijnt deze als sneeuw voor de zon want halverwege de 2e helft is de stand weer gelijk als keeper Tim van Rooijen een vrije trap van Thijs Koster mist en Pepijn Rademakers simpel raak knikt voor de 2 – 2. Trainer Marco de Jong brengt met Justin Youell en Maarten van Wijlen twee extra aanvallers om alsnog het tij te keren.

De gasten gaan op zoek naar de winst maar moeten ook beducht zijn voor de acties van invaller Niels van der Meulen die de achterhoede van GDC ook van tijd tot tijd nog extra werk bezorgt. Mogelijkheden komen er ook voor GDC. Tien minuten voor tijd gaat Joost van Rooijen goed door op links bereikt en Justin Youell. Zijn inzet wordt weggewerkt en komt bij Jamie Youell die Maarten van Wijlen bediend, wiens kopbal net overgaat.

GDC probeert door te drukken en in de 83e minuut zijn de gasten dichtbij een hernieuwde voorsprong als invaller Justin Youell met een streep net buiten het strafschopgebied de lat boven Dion van Meel teistert. Het schot had een beter lot verdiend. Door de vallende ruimte achterin komt Willem II er ook nog een aantal keren gevaarlijk uit middels Niels van der Meulen maar het lukt ook de Tilburgers niet om te scoren.

Op de valreep lijkt GDC dan toch nog de overwinning op te eisen als Maarten van Wijlen in de laatste minuut scoort. Zijn treffer vindt echter geen genade in de ogen van de arbiter die de goal voor een vermeende overtreding afkeurt. Het slotwoord is voor de gastheren als Niels van der Meulen de, bij de 2e paal vrijstaande, Joost van Liempt bereikt die de bal echter naast de goal schiet in plaats van erin.

Zo eindigt het duel onbeslist. Een stand waarmee GDC absoluut niet tevreden kan zijn gezien het matige spel van de tegenstander. Het is dan ook veelzeggend dat er geen drie punten zijn bijgeschreven vandaag. Een ieder die de wedstrijd heeft gezien zal begrijpen wat ik bedoel.

Sparta ’30 bracht vandaag NOAD’32 de eerste nederlaag van het seizoen toe en ook SSC’55 pakte vandaag de volle winst tegen Herovina zodat het meer en meer dringen wordt onderin. GDC staat nu op de 11e plaats met 2 punten voorsprong op SSC ’55, nummer 14. De afstand naar plaats 8, Sleeuwijk, is ook maar 2 punten zodat er nog van alles mogelijk is.

Volgende week ontvangt GDC het ambitieuze Altena wat inmiddels wel zijn draai in de 3e klasse heeft gevonden getuigende de 5e overwinning op rij. Vandaag was de ploeg met 2 – 1 te sterk voor NEO ’25. De Nieuwendijkers staan hierdoor thans op de 3e plaats. Kortom het zal een hele opgave worden om de punten in Eethen te houden volgende week. Vorig seizoen lukte dat overigens prima want toen werd het 5 – 2.