Vandaag moest GDC het opnemen tegen De Zuidvogels uit Huizen. In afstand moesten hiervoor de meeste kilometers worden afgelegd. Echter de ontvangst was allerhartelijks en op zijn Brabants bij deze echte Noord Hollandse voetbalvereniging waar naast presteren vooral ook gezelligheid de boventoon voert.

Wil GDC nog kans maken op de nacompetitie dan zou het vandaag in ieder geval zelf moeten winnen en hopen op misstappen van de concurrentie. Gezien het spel van de GDC de laatste weken leek, vooraf, een overwinning zeker tot de mogelijkheden te horen. De thuiswedstrijd had GDC destijds een 3 – 0 zege opgeleverd dus ook dat zou vertrouwen moeten geven.

Marco de Jong kon over een vrijwel volledige selectie beschikken vandaag. Alleen Jamie Youell ontbrak door een schorsing. Om even over halfdrie trappen de ploegen af onder leiding van scheidsrechter Belkaraouia die een uitstekende wedstrijd floot.

De Zuidvogels binnen scherp aan de wedstrijd en binnen 3 minuten raakt men met een halve omhaal al de binnenkant van de paal en een minuut later heeft Ricardo Tat de openingstreffer op zijn schoen als Arjen Boekweit met een steekpass hem vrij voor het doel van GDC zet maar zijn inzet gaat naast. Na 7 minuten krijgt GDC een corner die door Joost van Rooijen goed wordt voorgegeven maar door Benjamin Vos wordt gemist. In het vervolg stuit Erik den Ouden op keeper Frank Mol, tevens keeper van het nationale politieteam van Nederland.

GDC is gestart met 5 verdedigers maar na een kwartier wordt Lourens Fieten al doorgeschoven naar het middenveld om De Zuidvogels eerder op te vangen. Deze tactische wijziging zorgt er voor dat er optisch meer evenwicht in de wedstrijd komt. Toch blijft De Zuidvogels de wedstrijd dicteren en na 18 minuten slalomt Ricardo Tat door de GDC defensie en komt tussen 4 verdedigers nog tot een schot wat naast gaat.

De gasten spelen erg slordig en ook balaannames zijn slecht zodat men zelden in balbezit kan blijven laat staan tot een fatsoenlijke aanval kan komen. Na een klein halfuur een mooi gekruld schot van Lesley Vlieger maar dit gaat net naast. Na 33 minuten komt de thuisploeg verdiend op voorsprong als men opent op rechts waar Michael van Amstel alle vrijheid krijgt en de bal panklaar op het hoofd legt van de vrijgelaten Lesley Vlieger die van dichtbij binnen kan knikken voor de 1 – 0 voorsprong.

Fysiek laat GDC zich vandaag ook veel te gemakkelijk opzij zetten zodat men regelmatig onder druk komt. In één van die situaties raakt Stefan van der Vlist na 39 minuten met een dwarrelbal de lat boven Wesley van de Wardt. Enkele minuten later een zelfde situatie nu is de schutter Rutger van de Pol. Dit keer zit de GDC doelman er nog aan en via de lat gaat de bal over. De rust breekt aan met een 1 – 0 voorsprong voor De Zuidvogels en de wetenschap dat GDC nog in leven is maar daar is alles mee gezegd.

In de rust blijven Joost van Rooijen en Justin Youell achter in de kleedkamer en speelt GDC, de 2e helft, achterin met 3 verdedigers om het tij te keren. Veel keus heeft de ploeg ook niet immers er moet gewonnen worden vandaag.

In de 46e minuut moet Welsey van de Wardt direct ingrijpen als Hidde van Erkel doorkomt maar de keeper de bal van zijn voet plukt. Ondanks het feit dat GDC met een extra aanvaller en een extra middenvelder speelt ziet de ploeg geen mogelijkheid om tot kansen te komen. Daarvoor is het spel veel te matig en te mat vandaag. Iets na het uur een klein kansje voor GDC als een inzet van Pascal de Vries via Lorenzo Tat en keeper Frank Mol over gaat.

Na 65 minuten krijgt Lesly Vlieger de kans op 2 – 0 maar vanaf 5 meter ziet hij geen kans om Wesly van de Wardt te passeren die hiermee de mogelijkheden voor GDC nog levend houdt. Dat lukt in de 73 minuut niet meer als een terugkomende bal van de paal door Arjen Boekweit wordt binnen geschoten en de GDC verdediging staat erbij en kijkt ernaar!! 3 minuten later is het helemaal gedaan als Lesly Vlieger de bal verkeerd raakt en tegen Benjamin Vos aanschiet en deze zomaar het doel invliegt en het staat 3 – 0.

12 minuten voor het einde van de wedstrijd een klein kansje voor GDC als Mitchell Landbrug ver kan komen maar zijn schot mist kracht en richting en gaat naast. In de laatste 10 minuten krijgt de thuisploeg de ene na de andere grote kans maar het lukt niet meer om te scoren. Vooral het gebrek aan productiviteit van Lesly Vlieger valt hierbij op want ook nu lukt het hem niet om Wesley van de Wardt te passeren op 5 meter van het doel en dat is ook een “kwaliteit” op zich. Steeds is het Wesly die de bal tegenhoudt en hiermee een complete afgang voorkomt. In de extra tijd tenslotte moet hij wel capituleren maar is het Benjamin Vos die op de doellijn redding brengt op de inzet van Hidde van Erkel.

Enkele Die Hard GDC supporters hebben dit al niet meer gezien omdat ze al op weg naar huis waren. Hiermee is het verhaal van de wedstrijd direct verteld. Het was bijzonder matig wat GDC liet zien vandaag. Er was niets terug te zien van het goede spel van de voorbije weken en er was ook geen ploeg te zien die voor zijn laatste kans vocht voor lijfsbehoud. Dit resultaat en de resultaten in de overige wedstrijden zorgen ervoor dat GDC op 5 wedstrijden van het einde van de competitie op 8 punten achterstand is gezet voor een nacompetitieplaats. Een schier onoverbrugbare kloof zo lijkt het. Maar zolang er nog leven is, is er hoop zullen we maar zeggen.

Echter om het sprankje hoop wat er nog is levend te houden zal er volgende week in thuiswedstrijd tegen Roda ’46 uit een ander vaatje moeten worden getapt. Deze ploeg won vandaag met 4 – 2 van Roda Boys en is aan een mooie serie bezig. Inmiddels staat de ploeg op de 4e plaats in de rangschikking en is nog volop in de race voor de 3e periode. Klein lichtpuntje voor GDC is, dat de uitwedstrijd eerder dit seizoen een 0 – 1 overwinning voor GDC opleverde.

Doel: Wesley van de Wardt

Achter: Erik den Ouden, Jelle Bouman, Benjamin Vos, Lourens Fieten, Justin Youell (46 Levi Splinters).

Midden: Johnny van Mersbergen, Joost van Rooijen (46 Menno Schouten), Pascal de Vries.

Voor: Stefan Storchart (76 Bart van den Bogaard), Mitchell Landbrug