Wietse had als coach in de voorbereiding het team goed op scherp gezet. Al na 40 seconden wist Janne-Lynn een oprukkend Ophemert te stoppen en de bal naar het midden van het veld te spelen. Daar pikte Eline met een sprint de bal op, speelde 2 tegenspeelster uit, schoot op doel en liet de keepster van Ophemert kansloos. 1-0 binnen 1 minuut.

Ophemert liet de moed echter niet zakken en wist gedurende de hele wedstrijd het middenveld en de verdediging van GDC goed onder druk te zetten. Deze is bij GDC o.a. met Juule, Inge en Irene en Veerle op doel meer dan zeer goed georganiseerd.

GDC wist in de 1e helft nog verscheidene kansen te creƫren waarbij Mirte een aantal malen net mis schoot.

Vlak voor het einde van de 1e helft, in de 24e minuut, weet GDC een aanval van Ophemert te stoppen. Kyra passt de bal op Jannique. Ze draait, kapt en geeft de bal een poeier richting het doel. De keeper is totaal verrast door de snelheid van het spel en weet de bal niet te stoppen. 2-0!!!! Voor GDC.

De hele 2e helft blijft de spanning in de wedstrijd. GDC en Ophemert houden elkaar goed in evenwicht met kansen aan beide kant. Echter de verdediging van GDC en Dana als stoorzender houden goed stand.

Einduitslag: 2-0

Goed gedaan meiden, op naar de volgende wedstrijd.