publiek me1

Kampioenschap door Monsterzege op Kozakken Boys

Het is 26 november 2016, windstil en de zon schijnt laag over het bevroren kunstveld. Het voelt als een ijzige ‘stilte voor de storm’. Alle meiden van GDC zijn vandaag aanwezig en zijn super gemotiveerd om alles uit de kast te halen om deze wedstrijd te willen winnen. Vandaag is het D-Day, winst of gelijkspel levert een gouden medaille op!

Om 09:00 is het zover, de aftrap wordt genomen en gelijk zijn ze weg. In de eerste 10 minuten gaat de strijd gelijk op en zien we hoe een tegenstander met een geblesseerde enkel wordt gewisseld. Sam via de zijkant helaas net naast het doel schiet en een corner door Dana bij Kyra beland die probeert door de verdediging te schieten.

In de 11e minuut is het raak, Sam schiet op doel en in de rebound is het opnieuw Kyra die met een hoog schot het eerste doelpunt voor haar rekening neemt (1-0).

Dan wordt kort na de aftrap, de verdediging van GDC getest maar nu zijn het Femke en Esmee die het fort uitstekend verdedigen! Weer een prima actie, nu via een ingooi van Sam naar Kyra die de bal net naast schiet. In de 15e minuut is het Joy die de bal ontvangt (via Sam) maar de verdediging is te sterk en de bal wordt heroverd. Kyra wordt gewisseld met Dana en dan is het Femke die de bal meegeeft aan Sam. Sam rent via de zijkant naar het doel van de tegenstander en schiet met een lange bal op de keeper, helaas geen doelpunt.

Kozakken Boys komt nu met een tegenaanval en de bal wordt vanaf de zijkant in het net geschoten…

In de 20e minuut komt Eline in het veld en even later is het Eline die een voorzet geeft en Megan die uitstekend de bal in het doel schiet (2-0).

Twee minuten later is het Veerle die de bal meegeeft aan Eline en zij weet door de linies te breken, het veld over te steken en de bal zuiver en hard langs de keeper te schieten (3-0). Het wordt toekijken nu voor Kozakken Boys want kort na de aftrap is de bal alweer achter de achterlijn en volgt een corner voor GDC. Eline neemt rustig de bal aan en deze wordt verlengd naar Jannique. Zij geeft de bal voor aan Kyra en schiet uitstekend de bal in het doel van de tegenstander (4-0).

We gaan even naar de rust en daarna gaat het wederom in het hoge tempo door. Eline geeft een voorzet via de zijkant (achterlijn) en het is weer Kyra die de bal binnenschiet (5-0). Even later zien we hoe Eline de bal, via het midden naar Joy schiet en Joy net naast schiet. In de 5e minuut geeft Jannique de bal door naar Eline (middenveld) en met een lange afstandsschot, verdwijnt de bal net naast het doel. Ook Kyra en Jannique krijgen prima kansen voor het doel maar het lukt (nog) niet om te scoren.

In de 11 minuut is het weer raak, Eline geeft de bal voor aan Jannique en zij schiet hard binnen (6-0). Twee minuten later is het nummer 7 (Eline) die de bal keurig achter de keeper schiet en dan is het 7-0.

In de 16e minuut is het Eline die een corner mag nemen en de bal in één keer, tussen de verdediging en de keeper door, in het doel schiet. (8-0)

In de slotfase blijft het druk voor de keeper van Kozakken Boys. Jannique, Megan, Dana en Eline krijgen alle vier nog de kans om de keeper te testen. De bal van Dana komt tegen de paal en de andere drie worden gestopt door de keeper (o.a. tussen de voeten).

Dan volgt het fluitsignaal en mogen ze gaan feestvieren want met deze 8-0 overwinning, zijn ze verdiend KAMPIOEN geworden. De kampioensshirtjes zijn vers gedrukt en mogen nu dankbaar worden overhandigd aan onze meiden van GDC-MO11.

Na afloop werden de meiden nog getrakteerd op frietjes en vol lof toegesproken door de voorzitter (Henk van der Stelt). Andy reikte de medailles uit en er kwamen welverdiende felicitaties voor deze sportieve prestatie voor het hele team en hun begeleiding (Tonnie, Hanko en Maarten).

Uit de speakers galmde inmiddels het GDC clublied en de polonaise werd ingezet door het hele team. Om de feestvreugde compleet te maken, stelde Huib van Hemert zijn versierde ‘platte kar’ beschikbaar en mochten ze allemaal, incl. begeleiders, een zegetocht maken door de dorpen.

Met Tonnie achter het stuur, de zwaailichten aan, muziek op volle toeren, toeters en dansende meiden op de ‘kar’.

Ze zullen weten dat er vandaag een team KAMPIOEN is geworden…..