Voetbalverslag GDC-Wieldrecht van Inge de Haan: Zaterdag 14 april speelden we tegen Wieldrecht. We verzamelden om 7:15 bij GDC en reden toen naar Wieldrecht. Een potje voetbal is geen probleem, maar er komen was dit keer een hele opgave… We zijn een aantal rondjes gereden, maar we hebben het natuurlijk wel gevonden! We kwamen dus wat later dan gepland aan, trokken onze tenues aan en begonnen (zonder goede warming up) de wedstrijd. Een minderwaardige tegenstander (dachten we) maar ondanks de reden dat we beter waren, kwamen we niet goed in ons spel… We speelden de ballen slecht over, maar we hadden wel erg veel kansen die we helaas niet allemaal hebben benut… Het eerste doelpunt werd gemaakt door Juule. 1-0. Daarna had Kyra in het Veld een mooie bal die helaas werd gestopt door de kieper. Toen brak de tegenstander door… (Nou ja niet zelf) Janne-Lynn die linksachter stond speelde de bal terug naar Esmee (kieper), maar Esmee wist niet dat ze de bal niet in haar handen mocht pakken… De bal stuitte op Esmee’s voet en vloog omhoog waardoor Esmee de bal opving. De scheidsrechter floot en de bal werd op de vijf-meterlijn gelegd, maar ondanks deze afstand werd de bal uit het doel gehouden! Snel gingen we weer naar voren en nu scoorde Eline links in de hoek. 2-0. Aan het einde van de eerste helft zakte de tegenstander in, Nienke zag dat ze niet naar de bal gingen, dus ze nam de bal mee en schoot de bal hard in het doel. 3-0. Het eerste doelpunt van Nienke en gelukkig stond haar vader langs de lijn! Toen klonk het fluitje en we gingen (teleurgesteld) naar de kleedkamer.
Na de rust kwamen we actiever het veld op en we begonnen de wedstrijd met de aftrap. We konden meteen een goal maken, maar Eline schoot helaas in de grond. Even later maakte Eline weer een actie, maar deze werd onderschept door de tegenstander die een terugspeelbal op de kieper gaf. De kieper nam de bal in z’n handen (bal op de vijf-meterlijn en zo scoren we een doelpunt) maar nee! De scheids gaf aan dat als iemand in de rug wordt geduwd de kieper (een ander persoon) de bal dan wél in haar handen mag nemen! Onzin dachten wij, maar goed we moesten wel door… En dus dacht Juule: Laat ik eens schieten. En ja hoor 4-0! Met deze instelling scoorde Eline ook een goal, 5-0! Maar toen Eline het weer probeerde werd ze op haar enkels getrapt. Ze gebaarde naar de scheids, maar die zei: dan moet je gaan liggen…!!! Toen brak Mirte door en scoorde een mooie 6-0! De rust had ons dus goed gedaan, want nu scoorde Eline weer. 7-0. De bal werd afgetrapt en we gingen weer, maar de tegenstander speelde weer terug op de kieper die deze bal in haar handen pakte… De scheids deed niks, dus ging Eline naar hem toe en kreeg te horen: Bij wijzen van spreken (geen idee waarom hij dat zei) als je met de buitenkant speelt is het geen terugspeelbal… Nu begrepen we er niks meer van, maar goed. De kieper speelde de bal uit die vervolgens door Dana in de sloot werd geschoten. Nieuwe bal, de tegenstander gooide in en wij veroverde de bal opnieuw. Dit keer maakte Nienke weer een goal! 8-0. Toen werd Nienke gewisseld voor Janne-Lynn. De tegenstander trapte af en Dana veroverde de bal die via Juule bij Janne-Lynn belandde. Janne-Lynn schoot de bal op doel, maar die ging net naast… Toen schoot Mirte de bal rechts in de hoek. 9-0, maar we gingen natuurlijk voor de tien! Dus gaven we een aantal voorzetten die telkens net niet voor een goal zorgde… Totdat Kyra in het Veld de bal kreeg en hem van de linkerkant zo rechts in de hoek schoot. 10-0!!! We bleven proberen een goal te maken. Inge werd de laatste minuut van plaats gewisseld met Eline en Inge stond nu spits. Ze wist een paar tegenstanders te passeren, maar werd helaas getackeld voor ze kon scoren. En toen klonk het eindsignaal en gingen we dus naar huis met een 10-0 overwinning! Als beloning kregen we nog een lekkere traktatie van Dana die jarig was.